Haberler

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eyyüpoğlu Açıklaması

"Oğlumla ilgili iddialar iftiradır.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, oğlunun ihalesiz elektrik işi aldığı iddialarının iftira olduğunu belirterek, "Bu iftiranın altında paralel heyet var" dedi.

Eyyüpoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün bir gazetede oğluyla ilgili "3 milyonluk ballı ihale" başlıklı bir haberin yer aldığını belirterek, oğlunun, 2010 yılında EPDK'dan alınan satış lisansıyla elektrik satışı yaptığını söyledi. İşin ihalesiz verilmediğini anlatan Eyyüpoğlu, her yıl teklif alındığını, sadece kendi oğlunun değil yüzlerce firmanın katıldığını, sonunda ucuz teklif verenin aldığını kaydetti.  "Elektrik satan CHP milletvekillerimiz de var" diyen Eyyüpoğlu, oğlunun kurduğu sistemle 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 90 seviyesindeki kayıp kaçağın yüzde 2'ye indirildiğini savundu.

İhalenin alındığı tarihte milletvekili olmadığını, 2007 seçimlerini bağımsız olarak kazandığını ve 3,5 yıl boyuna bağımsız kaldığını anlatan Eyyüpoğlu, "2010 yılında Bakanlıkta lisans satışıyla ilgili ilana çıkıldı. Benim oğlum da geldi ihaleye girdi. Yüzlerce insan gelmişti, bir lisansı almış oldu. Lisansla, elektriği üreten firmalarla anlaşmayı yapıp özel firmalardan alıp satışa başladı. Bu satış sadece 1. Organize Sanayi Bölgesi değil, oteller, Ankara'da lokantalar, Gaziantep var. Nerede anlaşması varsa Türkiye'nin her yerine verebilecek durumda" dedi.

Haberlerin asılsız ve iftira olduğunu belirten Eyyüpoğlu, "Bu iftiranın altında paralel heyet vardır. Onu da biliyoruz. 4-5 ay önce oğlumdan 150 bin liralık burs istemişlerdi, vermeyince paralelciler gizli mektupla, şuyla, buyla, sağa sola yalan dolan iftiralarla bunu yaptı. İnsanlar ucuz değil. Çamur at izi kalsın hiçbir zaman doğru değil" diye konuştu.

Milletvekili olarak 4. dönemi olduğunu; iki dönem Anavatan Partisi, bir dönem bağımsız, son dönemi de AK Parti'de geçirdiğini ifade eden Eyyüpoğlu; vermeyecek hiçbir hesabı olmadığını kaydetti. Eyyüpoğlu,  "Urfamızda öyle bir sevgi, itibar bırakmışım ki... Nereye gidersem 'Seyit Amca, Seyit Baba' geldi diyorlar. Ama bu lekeye çok üzüldüm. Yazıklar olsun. Gözü devletin malında olan gözler kör olsun. İftira yapanların da gözü kör olsun .Yanlış yapan utansın" dedi.

Eyyüpoğlu, oğlundan burs isteyenler hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmadığı sorusuna, "Gelmişler istemişler, hayır deyince çekip gitmişler. İsim bende yok, oğlumda var. Haberle ilgili hukuki süreci başlattık. Bursu vermedik ki başvuru yapalım. Bize şantaj yapamazlar. Bunlar konuşulmuş duyulmuş, kulaktan kulağa gitmelerle buna başvurmuşlar" diye karşılık verdi.

Yüce Divan oylaması konusundaki sorulara Eyyüpoğlu, "Herkes vicdanına göre hareket eder. Kimse adına konuşacak halim yok. Herkes kendisinden mesuldür. Vicdanıma  elimi koyarak düşünerek oyumu vereceğim" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Organize Sanayi Bölgesi Seyit Eyyüpoğlu Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title