Haberler

AK Parti Şanlıurfa İçin Her Yolu Deniyor

Güncelleme:

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde en büyük kaybı yaşadığı illerin başında gelen Şanlıurfa'da bağımsız adaylar tek tek çekiliyor.

Partiler 7 Haziran seçimlerinde büyük oy kaybı yaşadıkları şehirlerde seçmeni tekrar kazanmak için her yolu deniyor. Bu partilerin başında AK Parti geliyor. AK Parti 7 Haziran'da Şanlıurfa'da kaybettiği yüzde 20'lik bir kayıpla büyük bir şok yaşamıştı.

KAYIP BÜYÜK

AK Parti 2011 seçimlerinde Şanlıurfa'da yüzde 65 civarında bir oy alırken, 7 Haziran seçimlerinde bu oran yüzde 44'e düştü. HDP ise ilk kez parti olarak girdiği seçimlerde yüzde 10'luk barajı geçerek AK Parti'ye en büyük darbeyi vurdu ve yüzde 39 oy aldı.

HDP'YE KAPTIRILAN VEKİLLER İÇİN HER YOLU DENİYOR

AK Parti 1 Kasım seçimlerinde bu şoku tekrar yaşamamak ve HDP'ye kaptırdığı milletvekilleri geri almak için her yolu deniyor. Aşiret kavramının önemli olduğu Şanlıurfa'da bağımsız adaylar partilere büyük oranda oy kaybettirebiliyor. AK Parti bu tehlikeyi önlemek için girişimlere başladı.

İKİ İSİM AK PARTİ İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlk olarak ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, şimdi de iş adamı İbrahim Toru AK Parti lehine adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Şanlıurfa'da yerel bir televizyon sahibi de olan işadamı İbrahim Toru, AK Parti listesinde yer bulamayınca İbrahim Tatlıses'in ardından kentte ikinci bağımsız aday olarak seçimlere katılacağını duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İbrahim Tatlıses Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (45)

seloMobil-ANDROID:

ak rihada gumuleceeeek yine hdp hdp hdp hdp ilde hdp

47
47
yanıtYanıtla
URFALI:

hdp

56
31
yanıtYanıtla
EDİ BESE63:

BİZ URFALILAR KARARIMIZI VERDİK BOŞUNA ÇIRPINMA DİN İSTİSMARCILARINA SANA OY YOK PEYGAMBER ŞEHRİNİN TEK PARTİSİ HDP VE BAĞIMSIZ OLUPTA KENDİNİ SATAN ADAYLARADA YAZIKLAR OLSUN ADAMLAR SİZİ SATTI VE ALDI

56
29
yanıtYanıtla
gercekci:

Bosuna cabalamayin oylar sonuna kadar hdpye!!!!

58
24
yanıtYanıtla
hakan:

OYLAR HDP YE

49
30
yanıtYanıtla
Siverekli Mobil-IOS:

İnşşalah ak parti alır gene

19
59
yanıtYanıtla
mustafa:

hdpyee oylarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

15
61
yanıtYanıtla
bakkal mehmet:

hdp baraj altı kalacak 7

29
45
yanıtYanıtla
siirt:

akp Urfada da kaybetti

55
15
yanıtYanıtla
Muşlu Roni:

Biji Biji HDP. . . . . Urfada duma edeceğiz Akp yi :)

42
25
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title