Haberler

AK Parti Sakarya 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2) "AK Parti kadroları, 13 yıl içinde, 28 Şubat'ın ortaya çıkardığı, o siyasi depremle hesaplaşa hesaplaşa bugünlere geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti kadroları, 13 yıl içinde, 28 Şubat'ın ortaya çıkardığı, o siyasi depremle hesaplaşa hesaplaşa bugünlere geldi. O siyasi depremle demokrasiye darbe vurmak isteyenlere karşı Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak bugünlere geldi" dedi.

Davutoğlu, partisince Sakarya Spor Salonu'da düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde düzenlendi.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarının, bütün ayrımcılıklara son verdiğini belirtti.

İktidarları döneminde başı örtülü ve başı açık kardeşlerinin, Meclis'e el ele girdiğini, Meclis'te birlikte yan yana oturduklarını ifade eden Davutoğlu, ülkenin her zamankinden daha birleşik ve daha bütün olduğunu söyledi.

Davutoğlu, siyasi depremleri aşa aşa bugünlere geldiklerini dile getirerek, "AK Parti kadroları, 13 yıl içinde, 28 Şubat'ın ortaya çıkardığı, o siyasi depremle hesaplaşa hesaplaşa bugünlere geldi. O siyasi depremle demokrasiye darbe vurmak isteyenlere karşı, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak bugünlere geldi" ifadelerini kullandı.

-"Bu millet hiçbir zaman parya muamelesi görmeyecek"

Sakaryalılara "Siz bu Sakarya destanını okuyanlar, bir daha bu ülkenin, bu vatanın evlatlarına parya muamelesi yapılmasına izin verecek misiniz? Bir daha bu ülkenin evlatlarının garip bir şekilde kenar çekilmesine izin verecek misiniz? Bir daha bu ülkede herhangi bir şekilde herhangi bir vatandaşın hor görülmesine, bu davanın öksüz kalmasına izin verecek misiniz?" diye soran Davutoğlu, kongrelerde bu ahitleşmeyi yaptıklarını anlattı.

Davutoğlu, "Biz de diyoruz ki kim ne yaparsa yapsın, kim ne engel çıkarırsa çıkarsın, bir daha bu millet hiçbir zaman parya muamelesi görmeyecek" dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İşte bu aşkla yola çıktık. Bu aşkla yola çıkarken, 28 Şubat sonrasında Sakarya depremi gibi bir deprem de ekonomide yaşandı. 2001 ekonomik kriziyle bu kez Türkiye, bir bütün olarak parya muamelesi gördü dünyada. Öyle bir hal aldı ki ülke ekonomisi, esnaflar yazar kasaları kırdılar, herkes yurtdışına gitmeye kalkışıyor. Öyle günlerdi ki 2001 Sakarya, izzetli Sakarya, vakur Sakarya bunu gayet iyi bilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, küçük IMF memurlarına hesap verir konuma düşürüldü. Biz o ekonomik depremden ülkeyi aldık çıkardık ve yeni bir Türkiye inşa ettik. Kendi tankını yapan, kendi savaş uçağını yapacak olan, kendi savaş gemisini yapan onurlu ve izzetli bir Türkiye inşa ettik. IMF'den borç almayan, IMF'ye 5 milyar dolar borç veren bir Türkiye inşa ettik."

-"2023'te yeni bir cihan devletine yürümeye hazır mısınız?"

Başbakan Davutoğlu, onlarca yıl parya muamelesine tabi tutulan milletin 12 yıldır ayağa kalktığını, AK Parti kadrolarıyla ülkeyi yeniden inşa ve tamir faaliyetine girdiğini vurguladı.

Davutoğlu, solandakilere, "Bu ülkeyi küresel bir güç olarak ayağa ebediyen kaldırmak için gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? Hazır mısınız? Dünyada parya muamelesi gören bir ülkeden 2023'te yeni bir cihan devletine yürümeye hazır mısınız? Küresel bir güç olmaya hazır mısınız? Dünyanın neresinde olursa olsun parya muamelesi görmekte olan Filistinlilere, Suriyelilere, Arakanlılara, Somalilere sahip çıkmaya hazır mısınız? Sakarya'nın davasını Maveraünnehre, Tuna'ya, Nil'e, Dicle'ye, Fırat'a taşımaya hazır mısınız?" sorularını yöneltti ve "hazırız" cevabını aldı.

Bugünün 7 Şubat olduğunu anımsatan ve salondakilere ayağa kalmaya davet eden Davutoğlu, "7 Haziran'a gidiyoruz inşallah. 7 rakamını sayın Bakanımız gayet güzel şekilde kullandı. Ben bir kez daha 'şah' da diyeceğiz 'mat' da diyeceğiz inşallah diyorum. Ama 'mat'ı tanımlayacağız. Bu sefer Sakarya'dan 7'de 5 değil, 7'de 7 istiyoruz. İnşallah Sakarya'dan 7 Haziran'da, Ankara'ya 7 güzel hediye göndermeye hazır mısınız? Bu 7 güzel hediye için en azından yüzde 70 almaya hazır mıyız? Gece gündüz çalışmaya var mısınız? Allah sizden razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

"Evet" cevabını aldıktan sonra onları "buyrun" diyerek salondakileri oturmaya davet eden Davutoğlu, "Ayağa kalkan Sakarya, milleti de ayağa kaldırıyor hamdolsun" dedi.

-"Baş hadim olarak huzurundayız"

Davutoğlu, "Aziz milletimizin her ferdi gibi Sakarya'yı yürekten hisseden, Sakarya'yı yüreğinde taşıyan ve kendini her zaman Sakaryalı hissetmiş, Sakaryalı görmüş olan Başbakan ama aynı zamanda milletin baş hadimi olarak huzurundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Millete hükmetmeye değil, milletle birlikte yürümeye ahdettiklerine dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir devletin acziyet içine düşmüş olmasını, en iyi siz anlarsınız. Sakarya depremi yaşandığında ülkenin başbakanı Sakarya'ya günlerce gelememişti. Yollar kapanmıştı. O zaman biz bu davanın neferleri olarak Sakarya'ya hemen ertesi gün geldiğimizde manzarayı hatırlıyorum. Nasıl bir manzara vardı? Nasıl büyük bir zorluk, büyük bir imtihanla karşı karşıyaydık, hatırlıyorum. O zor günlerde millet bir taraftan 28 Şubat baskısıyla uğraşırken, bir taraftan da Sakarya'nın yaralarını sarmak için gece gündüz seferber oldu. Ama devlet öylesine acizdi ki maalesef bu aziz davayı Sakarya'yı temsil eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni öylesine aciz duruma düşürmüşlerdi ki Başbakan Sakarya'ya ulaşamıyorlardı. Şimdi değişime bakın. Biz geldikten sonra Sakarya'nın yeniden inşasını ve Sakarya'yı bütün Türkiye'nin kavşak şehri, merkez şehri, harman şehri olmak için her türlü hizmetle donatmaya karar verdik ve donattık. Van'da da deprem oldu. Van'a deprem olduğu gün Bakanlar Kurulu'nun neredeyse yarısı indi. Başbakanımız o zaman gitti. Ben Dışişleri Bakanıydım. Dış programlarımı erteleyip, ben de Van'a gittim. Van'da bir yıl içinde yaklaşık 20 bin konut ettik. İşte Sakarya depreminden Van depremine değişen Türkiye'nin tablosu bu."

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu 28 Şubat Ak Parti Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title