Haberler

AK Parti Romanların Zihinlerinde Devrim Yaptı

AK Parti’nin İzmir Roman Milletvekili Adayı Cemal Bekle, ’’AK Parti Romanlar ile ilgili yaptığı açılımlar ile zihinlerde devrim yaptı.

AK Parti'nin İzmir Roman Milletvekili Adayı Cemal Bekle, "AK Parti Romanlar ile ilgili yaptığı açılımlar ile zihinlerde devrim yaptı. Roman vatandaşlarımızın sorunlarını içlerinden gelen birileri olarak çok iyi biliyorum. Bunun için çalışacağım. CHP'den milletvekili adayı olan Özcan kardeşimle birlikte seçilirsek birlikte çalışacağız" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda, AK Parti İzmir 1. Bölge 7. Sıra Roman Milletvekili Adayı Cemal Bekle tanıtıldı. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Milletvekili Adayı Cemal Bekle ile Roman mahalle muhtarları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Romanlar ile ilgili müjde veren AK Parti İzmir 1. Bölge 7. Sıra Adayı Cemal Bekle, "Takdir edersiniz ki, basında da birçok yerde Roman adayı olarak açıklanıyoruz. Bana en çok gelen sorulardan bir tanesi de, 'Roman açılımı, Roman çalıştayı nedir? Ak Parti Romanlar ile ilgili ne yaptı?' sorusu. Bu sorulardan önce bence AK Parti'nin yaptığı en önemli açılım, zihinlerde romanlar adına yaptığı devrimdir. 10 yıl önce Türkiye'de 'Ben Roman'ım diyemeyen, ben çingeneyim diyemeyen, ben Romanlığımdan utanıyorum' diyen, bugün Türkiye'de göğsünü gere gere Roman çocuğuyum diyebiliyor. Bu normalleşme sürecinin ne olduğunu, Türk halkı çok iyi biliyor. Biz bu normalleşme sürecinin bireysel hak ve özgürlük alanının genişlemesinin ne olduğunu, bire bir yaşayıp gelen vatandaşlarız. AK Parti Roman açılımı ile zihinlerde devrim yapmıştır. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Hatta ve hatta, bugün ben de muhalefet partilerinde aday olan Roman arkadaşlarım kardeşlerimde varlığını AK Parti'nin yaptığı açılımlara borçludur. Bugün Romanlar geleceğe daha umutla bakıyorsa bugün eşit yurttaşlık vatandaşlık konusunda seslerini daha hür ve net bir şekilde çıkarıyorsa bunda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve AK Parti'nin ak kadrolarının emeği tartışılmaz. Sayın Başbakanımız ile en son görüşmemizde roman toplumunun yaşadığı sorunların çözümü ile ilgili birçok müjde verdi. Bunlardan bir tanesi de Sayın başbakanımız, önümüzdeki süreçte Romanlardan bir MKYK üyemiz olacağını Türkiye'de karar alma mekanizmaları içerisinde bir romanın çok daha etkin pozisyonda olacağını, sadece MKYK olarak da değil, topluma dahil olma alanında, bir çok alanda Romanların sesini çok da etkin bir şekilde seslendireceğini açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. Biz bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bugün ben AK Parti Milletvekili adayı olarak, AK Parti teşkilatlarımıza sesleniyorum; birlikte İzmir'de el ele, gönül gönüle, yürek yüreğe AK Parti'nin AK kadrolarına yakışacak şekilde İzmir'de çok ciddi bir hazırlık yapmaya biz hazırız"

CHP'DEN ROMAN ADAY ÖZCAN BENİM KARDEŞİMDİR

Milletvekili Adayı Cemal Bekle'ye bir muhabir, 'Sizin de yakından tanıdığınız Roman Özcan Purçu, CHP'nin 5. sırasından aday gösterildi. Başbakan ile görüşmenizde, sizin 7. sıradan aday olduğunuzu hatırlatarak bu sırayı da belirttiniz mi? Bu müjdeler acaba o sıralamalardaki hatanın bir telafisi mi?' sorusunu yöneltti.

Milletvekili Adayı Cemal Bekle de, bu soruya şöyle karşılık verdi: "Ben şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim, bizim aldığımız parti terbiyesi 1 ile 13 arasında veya hiç olmama arasında hiçbir fark olmadığını öğretti. Özcan kardeşimizin orada olmasından ben gurur duydum. Özcan bir roman çocuğu olarak bizim temsilcimiz olarak meclise gidecektir, bu bizim için şereftir. Özcan'ı bu konuda tebrik ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün Özcan'da bugün bizdedir. Yarın, yetişen genç arkadaşlarda olacak. Sayın Başbakanımızla aramızda bu yönde bir konuşma geçmedi."

ÖZCAN DA BEN DE SEÇİLİRSEK BİRLİK DE ÇALIŞACAĞIZ

Roman mahallelerinde yapılacak çalışmaları anlatan Bekle, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle oralar bizim hiç çıkmadığımız mahalle. Kendi mahallelerimize mahalle çocuğu olarak, orada yetişmiş, orada büyümüş, oranın ekmeğini yemiş, oradakilerin kardeşi ve komşuları olarak gideceğiz. 2009'dan bu yana geçen sürede, barınma eğitim, ayrımcılık, sağlık gibi 6 ana madde de devam eden Roman Çalıştayı var. Hükümet tarafından devam ettirilen bir süreç. Bunlar bizim tarafımızdan da yakından takip ettiğimiz konular. İnşallah CHP'den Özcan kardeşimiz vekil olunca onunla takibini yapacağımız çalışmalarımız olacak. Sorunlarımız belli. İnşallah Özcan da ben de, bu çalışmaların sağlıklı olması konusunda takibini yaparız. Öte yandan seçmen eğilimi konusunda Özcan ile karşı karşıya gelmeyi doğru bulmuyorum. Özcan bizim arkadaşımız. Özcan ile biz rakip değiliz. Özcan ile beraber bu sorunları hep beraber çözeceğiz. Mahallelerden ne çıkacağını 7 Haziran'da hep birlikte göreceğiz."

BAŞBAKAN'A ROMAN DANIŞMAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Romanlara verdiği müjdeli haberleri dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakanımız birbirinden güzel müjdeler verdi. Bunlardan bir tanesini Cemal kardeşimiz açıkladı. Geri kalanı ben açıklamak istiyorum. Cemal kardeşimiz inşallah partimizin milletvekili olacak. Milletvekili olsun olmasın Merkez Karar Yönetim Kurulu'muzda, partimizin en üst kararı organında bir temsilci olarak bulunacak. Kendisi Sayın Başbakanımız tarafından Türkiye'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda olması için tek söz verilen kardeşimiz. Bu bizim için çok önemli gelişme. Ayrıca, Sayın Başbakanımız yine o gün bir Roman kardeşimizin devamlı yanında bulunmasını istedi. Bu da bizim için sevindirici gelişmedir. Sayın Başbakanımız bir müjde daha verdi, yurt dışında Roman vatandaşlarımızla ve yurt dışındaki Romanlar ile temas kuracak başbakanımız adına bir roman temsilci görmek istediğini söyledi. TİKA'da bir roman kardeşimizin temsilci olmasını istedi. Öte yandan Türkiye'deki Roman Federasyonlarının tamamı Cemal kardeşimizi destelemek için İzmir'e gelip çalışma yapacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cemal Bekle Ak Parti Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title