Haberler

AK Parti Osmaniye Milletvekili Kastal Açıklaması

"Çiftçiyi, esnafa ezdirmeyeceğim"

AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, TMO'nun mısır alımına başlayacağını belirterek, "Çiftçiyi, esnafa ezdirmeyeceğim" dedi.

Kadirli'de bazı ziyaretlerde bulunan Kastal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurova'da bir süre önce mısır hasadının başladığını ve çiftçinin alın terini en kısa zamanda alması gerektiğini söyledi.

Hükümetin 2013 yılı için mısır taban fiyatını ton başı 640 lira olarak açıklandığını anımsatan Kastal, şunları kaydetti:

"Çiftçimizin her zaman yanındayız. TMO, tonu 640 liradan mısır alımına başladı. 10 yıl önce Türkiye'nin mısır üretimi 2,2 milyon ton, tüketimi 4,5 milyon tondu. Kalan kısmını ithal ediyordu. Alınan önlemlerle Türkiye'nin mısır üretimi 5 milyon tona ulaştı. Türkiye'nin ihtiyacının tamamını karşılayacak duruma geldi. TMO, yarından itibaren çiftçimizin ürününü hızlı bir şekilde satın alacak. Her zaman olduğu gibi yine çiftçilerimizin yayındayız ve bundan sonra da yanlarında olacağız. Çiftçiyi, esnafa ezdirmeyeceğim. Ofisimiz, çiftçilerimizin ürününü korumak için vardır, fiyatlarda dengeleyicidir." - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Durdu Mehmet Kastal Osmaniye Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title