Haberler

AK Parti Osmaniye 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz derse başladık mı, biz konuşmaya başladık mı hepsi dinleyecek. Muhalefet de dinleyecek, Pensilvanya da dinleyecek, küresel zalimler de dinleyecek çünkü artık Hoca Ahmet Yesevi'nin torunları konuşmaya, bayrağı kaldırmaya başladı" dedi.

Davutoğlu, Tosyalı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen, partisinin Osmaniye 5. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Üsküp ziyaretinde kendisinden bayrak istendiğini, her haneye bayrak, Kuran-ı Kerim ve sözlük göndereceklerini hatırlatan Davutoğlu, "Eğer Ankara'da kudretli ve şefkatli bir devlet olmasaydı, Ankara'da gücü yeten bir hükümet olmasaydı, Ankara'da AK Parti olmasaydı, onlara söz verdiğimiz 100 bin bayrak, 100 bin Kuran, 100 bin sözlük oraya gidebilir miydi" diye konuştu.

Bundan 12 yıl önce Ankara'nın zor durumda olduğunu, IMF'den gelen memurların devletin kaderini şekillendirdiğini belirten Davutoğlu, devlet bürokrasisinde "2001'de fotokopi çektirecek makine ya da kağıt olmadığının" konuşulduğunu anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni o günlerden bugünlere getirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, Gölcük ve Sakarya depremleri yaşandığında o dönemin başbakanının günlerce Ankara'dan bölgeye ulaşamadığını ifade etti.

Davutoğlu, artık Türkiye'nin herhangi bir yerinden değil Somali'den bile bir mazlumun "Ya Rab bize katından bir yardımcı gönder" dediğinde, hiç 20 senedir uçak inmemiş Mogadişu Havalimanı'na al bayraklı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'nın uçağının indiğini dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, "2001'de devletimiz o haldeydi ki birkaç yüz milyon dolar borç alabilmek için IMF memurlarına hesap verilirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı, Başbakan Yardımcısı ne düşünür kimse merak etmezdi. Acaba IMF'nin gelen memuru ne diyecek herkes onu merak ederdi ama şimdi bırakın IMF'den borç istemeyi IMF'ye borç veren Türkiye Cumhuriyeti var" değerlendirmesinde bulundu.

Artık hiç kimsenin bu ülkenin kaderi hakkında söz sahibi olamayacağının altını çizen Davutoğlu, artık bir kalemde Suriye'den gelen mazlumlara 4,5 milyar dolar yardım yapabilen bir Türkiye olduğuna dikkat çekti.

-"Bir insanlık destanı yazıyorsunuz"

Suriyeli sığınmacılara yardım ellerini uzattıkları için vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, dünyada ve insanlık tarihinde başka hiçbir ülkenin, bir başka memleketten 2 milyon kardeşini mülteci kabul etmediğine ve ağırlamadığına işaret etti.

Davutoğlu, bunun devletin büyüklüğünü ve milletin alicenaplığını gösterdiğini dile getirdi. "Bayır Bucak Türkmenleri sınıra geldiğinde kapımızı kapatabilir miydik, Halep'ten kardeşlerimiz hangi ırktan, hangi mezhepten olursa olsun kapımıza geldiğinde kapımızı kapatabilir miydik" diyen Davutoğlu, gönülleri ve merhamet kapıları kapalı olanların bunu anlayamayacağını söyledi.

"Osmaniyeliler, Gaziantepliler, Kilisliler, Hataylılar, Şanlıurfalılar hepinizin anlından öpüyorum destan yazıyorsunuz destan...Bir insanlık destanı yazıyorsunuz" ifadesini kullanan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kapıyı kapatın", 6-7 Ekim olaylarıyla ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen HDP'nin de "sadece Kobani'dekileri alın diğerlerini almayın" dediğini belirtti.

-"Tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak"

Davutoğlu, kendilerinin ise "Hoca Ahmet Yesevi'nin, Ahi Evran'ın, Hacı Bektaş'ın torunları kapısına gelen Tanrı misafirine, mazluma kapısını kapatmaz" dediklerine dikkat çekti.

Devleti zeval içinde olanların ayakta duramayacağını kaydeden Davutoğlu, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra Anadolu'yu adım adım gezmeye başladıklarına değindi.

AK Parti'nin farkının bu olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Biz bu aziz bayrağı Hakkari'de de dalgalandırırız, Muğla'da da, Kars'ta da dalgalandırırız, Edirne'de de, Semerkant'ta da dalgalandırırız Saraybosna'da da, Somali'de de dalgalandırırız Filistin'de de. Dünyanın her yerinde dalgalandırırız" dedi.

Davutoğlu salondan gelen "Vur vur inlesin, Kılıçdaroğlu dinlesin" tezahüratları üzerine ise "Biz derse başladık mı, biz konuşmaya başladık mı hepsi dinleyecek. Muhalefet de dinleyecek, Pensilvanya da dinleyecek, küresel zalimler de dinleyecek çünkü artık Hoca Ahmet Yesevi'nin torunları konuşmaya, bayrağı kaldırmaya başladı. Tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak demeye başladı. Hainlerin hepsi hesap verecek" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye ak parti türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title