Haberler

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu Açıklaması

Ak Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye-Türkmenistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Metin Gündoğdu, Türkmenistan ile olan ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli çalışmalar ortaya koyacaklarını belirtti.

Ak Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Türkmenistan'ın tek millet iki devlet olduğunu kaydetti.

Türkmenistan ile aynı ağacın iki dalı gibi olduklarını kaydeden Milletvekili Gündoğdu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkmenistan ile 50 milyar dolara varan ticari ilişkilerimiz var. Türkmenistan, tarafsızlık politikası yürütmek istiyor. Ancak kandaşı, dindaşı olan toplumlardan da uzak kalamaz. Bizler aynı milletin çocuklarıyız. Biz Anadolu topraklarını yurt edinmişiz. Onlar da ata topraklarında kalmış. Türkiye-Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı olarak bizler de, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için katkı sağlayacağız."

Türkiye'nin dış politikadaki önemli ayaklarından biri de Orta Asya coğrafyası olduğunu anımsatan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Doğudaki ülkelerle diyaloğumuzu daha da arttırmalıyız ve oralardan güç almalıyız. AK Parti iktidarı boyunca bu coğrafya ile olan ilişkilerimiz en üst seviyeye çıktı. Parlamenterler ile, iş adamları ile, öğrenciler ile yakın temasta olacağız. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, son iki yılda 7 kez Türkiye'ye geldi. Türkmenistan ile aramızdaki bu dostane ilişkileri daha üst seviyeye taşımak için bizler de çalışacağız. Ortak etkinliklerimiz, projelerimizi olarak. Kültürel ve tarihsel etkinliklerimiz olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Metin Gündoğdu AK Parti Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title