Haberler

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Gündoğdu Açıklaması

AK Parti Ordu Milletvekili adayı Metin Gündoğdu, milliyetçi oyların AK Parti’ye kaydığını söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili adayı Metin Gündoğdu, milliyetçi oyların AK Parti'ye kaydığını söyledi.

TGRT Haber Ankara Haber Mürüdü Yusuf Ziya Orhan'ın sorularını cevaplayan Ordu Milletvekili Adayı Metin Gündoğdu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Daha önce Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği yapmış olan Metin Gündoğdu, 1 Kasım seçimleri için milliyetçi camiadan AK Parti'ye büyük kayma olduğunu belirtti. MHP'nin yanlış hamlelerinin ve AK Parti'nin doğru stratejinin bunda etkili olduğunu söyleyen Gündoğdu "AK Parti 7 Haziran'a göre oylarını en az yüzde 5 arttıracaktır" dedi.

MİLLİYETÇİ OYLAR AK PARTİ'YE KAYDI

Milliyetçi seçmenin AK Parti'ye geldiğini belirten Metin Gündoğdu, "Tuğrul Türkeş'in seçim hükümetinde ve ardından listede yer alması AK Parti'nin önemli hamlelerinden biriydi. Yine milliyetçi camia için önemli isimlerinden biri olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu. Özdağ da gerçek anlamda çile çeken ve 7 yıl hapis yatmış bir isim olarak öne çıkıyor. Tüm bunların yanı sıra BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun da seçim hükümetinde yer alması milliyetçi kesim üzerinde ciddi bir etki yarattı. Ben uzun süredir Yalçın Bey ile beraberim, son 15-20 günlük bakanlık sürecinde yanına gelenlerden aldığımız tepkilerle milliyetçi oylarda çok büyük bir kayma olduğunu net bir şekilde görüyoruz" ifadesini kullandı.

AK PARTİ'NİN 'MİLLİYETÇİ DAMARI'

AK Parti içinde yeni bir "milliyetçi damar" oluştuğunu vurgulayan Gündoğdu, bu damarın 1 Kasım'da yüzde 5 oy getireceğini kaydederek şunları dedi:

"Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran akşamında "hemen seçime gidelim" demesi ve ardından seçimlere 15 gün kala "seçime gitmeyelim", "olağanüstü hal ilan edilsin" gibi MHP camiasından duyamayacağımız enteresan çıkışları oldu. Görünüyor ki MHP'nin üst yönetiminde sıkıntılar var. Tabanları ile kendileri arasındaki bağları kopardı. İnşallah bu bağları bizim üzerimizden AK Parti ile kuracaklar. Tuğrul Türkeş, Yalçın Topçu,Selçuk Özdağ, Vedat Bilgin, Naci Bostancı gibi daha da çoğaltabileceğimiz isimler AK Parti'nin içinde yeni bir milliyetçi damar oluşturdular. Bu milletçi damarın AK Parti'nin kaybettiği yüzde 3'lük geri oyu alacağını ve yüzde 2 de üzerine koyacağını düşünüyorum. İnşallah AK Parti 1 Kasım'da da tek başına iktidar olacak."

MHP TABAN İLE BAĞLARINI KOPARDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran tarihinden sonra sergilediği tutumun parti tabanından büyük eleştiri aldığına dikkat çeken Metin Gündoğdu "Milliyetçi camianın partisi olduklarını iddia edenlerin tutumları seçmen tarafından yadırganıyor. Taban MHP'nin davranışlarını sorguluyor. Bu sorgulama da 1 Kasım seçimlerinde ciddi manada kendisini gösterecektir. Milletimiz tek başına iktidar istiyor. İktidar olmadığında nasıl sıkıntılar doğduğunu şu son 2 aylık süreçte milletçe hepimiz gördük" diye konuştu.

YOLUMUZ İSLAM KARDEŞLİĞİ

Irkçı politikalar izleyenlerin zararlı çıkacaklarını belirten Gündoğdu "Milliyetçilik, ırkçılığa dönüştüğü zaman çok zararlı oluyor ve tepki topluyor. Osmanlı'nın çöküşünde de ırkçı-milliyetçi zihniyet etkili oldu. Cumhuriyet kurulurken de ırkçı-milliyetçi zemin üzerine kurulmuş. Ama millet milliyetçiliği uygulanmış olsaydı bugün bu sorunlar olmayacaktı. Partimizin söylemlerine baktığımızda yerli bir milliyetçilikten bahsediliyor. Yerli ve milli duruşla, millet milliyetçiliği üzerinden yürüdüğümüzde bu sorunların tamamı ortadan kalkacaktır. Irk milliyetçiği öne çıktığında zarar görürüz. Biz o yüzden İslam kardeşliği diyoruz. Milletçiliği de İslam'ın izin verdiği ölçüde önde tutmamız gerekir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Metin Gündoğdu Selçuk Özdağ Ak Parti Ordu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ahmet gül:

Millet kimin menfaat için nerelere kaydığını görüyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title