Haberler

AK Parti Ordu İl Başkanı Akyol Açıklaması

AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Türkiye'nin bir yıl önce yapılan referandumla demokrasi ve özgürlüklerin alanını genişleten yepyeni bir döneme adım attığını bildirdi.

AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Türkiye'nin bir yıl önce yapılan referandumla demokrasi ve özgürlüklerin alanını genişleten yepyeni bir döneme adım attığını bildirdi.

Akyol, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 30. yıl dönümünde referanduma sunulan anayasa değişikliği paketinin, halk tarafından kabul edildiğini anımsattı.

Yapılan referandumun ardından Türkiye'de millet idaresinin yeniden hayat bulduğunu ifade eden Akyol, şunları kaydetti:

"12 Eylül 1980 askeri darbesinin 30. yıl dönümünde referanduma sunulan anayasa değişikliği paketi, halkın yüzde 58'inin 'evet' oyuyla kabul edilmiş, 26 maddeden oluşan paketle, ileri demokrasi ve sivil Türkiye'nin yolunu açan birçok yeni düzenleme hayatımıza girmiştir. 1982 Anayasası'nda yapılan reform niteliğindeki değişiklikler, Türkiye için adeta milat olmuştur. Yargı alanındaki düzenlemelerle yargımız daha demokratik, sivil ve çoğulcu bir yapıya kavuşmuş, darbecilere yargılama yolu açılmış, askeri mahkemelerin alanı daraltılırken yargıdaki çift başlılığın kaldırılması için de adım atılmış oldu. Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştay'da önemli değişikliklere imza atıldı. Asker, sivil ilişkileri yeniden düzenlendi. Yargı imparatorluğu çöktü. İş adamlarının önü açıldı. YAŞ mağdurlarının itibarları iade edildi. Emekli, memur ve işçiler yeni haklara kavuştu. Engellilere yeni haklar verildi. Türkiye, bir yıl önce yapılan referandumla demokrasi ve özgürlüklerin alanını genişleten yepyeni bir döneme adım attı. "

Akyol, Türkiye'de yaşayan 8, 5 milyon engellinin yüzünün 12 Eylül 2010 anayasasının ardından gülmeye başladığını da hatırlatarak şöyle devam etti:

"Zira bugüne kadar kendilerine bir lütuf gibi sunulan özürlülerin vatandaşlık hakları 'pozitif ayrımcılık' maddesiyle anayasadaki yerini aldı. Anayasa değişikliği paketindeki 10. madde çocuklar, yaşlılar ve özürlüler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağı ilkesini getirdi. Buna bağlı olarak referandumun üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen özürlü vatandaşlar için birçok alanda devrim niteliğinde gelişmeler yaşandı. "

Akyol, hayallerin milletinin desteğiyle gerçeğe dönüştüğünü de kaydetti.

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title