Haberler

AK Parti'nin Zonguldak Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğan Medya Grubuna seslenerek, "Biz, sizin, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize başyazılarla dizayn veremezsiniz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğan Medya Grubuna seslenerek, "Biz, sizin, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize başyazılarla dizayn veremezsiniz. Biz gücümüzü sizden almadık, biz gücümüzü Allah'tan ve milletten aldık. O eski Türkiye'ydi" dedi.

Davutoğlu, partisinin Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini eleştirdi.

Demirtaş'ın, "Bu bombayı koyan bir mesaj veriyor, biz bu mesajı aldık, seni başkan yaptırmayız" sözlerini anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yani Cumhurbaşkanımızın veya hükümetin, bizlerin bu saldırıların arkasında olduğunu ima ediyor. Bu müfteriye ben buradan sesleniyorum. Bu provokasyonları kim yaptıysa bunun karşısında dimdik AK Parti olarak duracağız ama sen, Ağrı'da, Van'da, Siirt'te bizim milletvekili adaylarımıza yapılan saldırılara niye sessiz kaldın. Kardeşin dağda ne arıyor? 7 Haziran'ı şimdiden tehdit etmeye çalışıyorlar, 'barajı aşamazsak sıkıntı doğar' diye. Bir kez daha söylüyorum, HDP'liler duysun, onun ortakları CHP, MHP de duysun. Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada siyaset olmaz. Terörle siyaset yan yana olmaz."

"AK Parti'nin elinde tek bir damla kan olmadı, olmayacak"

Başbakan Davutoğlu, CHP'lilerin de "HDP'lilerin seçim barajını aşmasını istiyoruz" dediğini ifade ederek, "Çünkü birbirleriyle hepsinin terör bağlantılı gruplarla ilişkileri var ama AK Parti'nin elinde tek bir damla kan olmadı, olmayacak. AK Parti'nin dilinde tek bir nefret sözü olmadı, olmayacak" diye konuştu.

Demirtaş'ın, "Seni başkan yaptırmayız" sözleriyle ilgili eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, "Daha önce de 'muhtar yaptırmayız' dediler, Başbakanımız oldu Recep Tayyip Erdoğan. Bu senin haddine değil. Kimin hangi makama geleceğine millet karar verir" dedi.

Seçim sonrasında özgürlükçü ve sivil bir yeni anayasa ortaya koyacaklarını söyleyen Davutoğlu, başkanlık sistemi de dahil, bütün idari yapıyı tekrar ele alıp, yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini anlattı. Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir medya grubu, hani '417 el kaosa kalktı' diyip TBMM'ye hakaret eden Doğan Medya var ya şimdi kalkmış, özgürlüklerden bahsediyor. Hani 28 Şubat'ta gelen talimatlara göre, milletin inancıyla savaşan, başörtülülere hakaret eden bu medya var ya bugün çıkmış bir yazıyla Cumhurbaşkanı'na cevap veriyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Buradan kendilerine sesleniyorum, basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini yurdunu bilecek."

"Terör teşvikçiliği yaptılar"

Doğan Medya Grubu'nun kendisine de Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayında bir başyazıyla cevap verdiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"O gün bütün gece, biz o şehit savcımız için çalışırken, bütün gece onun için dua ederken, doktorlar ameliyathanede hayata döndürmeye çalışırken, bunlar internet sayfalarında, şehit savcımızın başına dayanan tabancayla silahla resimlerini bastılar, terör teşvikçiliği yaptılar. Gece yarısı kendilerine haber gönderdim, 'yarın gazetede bunu basmayın, şehit savcımızın küçük çocuğu var, annesi, babası, eşi var.' Çok asil bir eşi var. Hepsine buradan hürmet ediyorum. Bütün basına haber gönderdik, rica ettik, 'ne olur şehit savcımızı bu halde basmayın. Burada cenaze töreni yapılacak, cenaze töreninde çocuğu şehit savcıyı böyle görmesin. Ne menfaatiniz var, yapmayın' dedik. Bugün Cumhurbaşkanımıza cevap veren, o gün bana cevap veren o medya, ertesi gün şehit savcımızın o fotoğrafını bastı. Buna Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak değil, bütün basına gece 1'de bu ricada bulunmuş biri olarak değil, bir insan olarak, bir baba olarak, bir kardeş olarak, bir insan olarak isyan ediyorum, ettim, ediyorum."

"Bir eş, eşini o şekilde görmek ister mi"

Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesinde, Türkiye'nin "en çok sattığını" iddia eden gazetede, teröristlerin Savcı Kiraz'ın şakağına silah dayadığı fotoğrafının yer aldığını söyleyen Davutoğlu, "Bir eş, eşini o şekilde görmek ister mi defnederken, 10 yaşındaki bir çocuk o şekilde görmek ister mi? Kim ister? Teröristler ister" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, bütün ricalarına rağmen gazetenin şehit savcının resmini bastığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte buradan söylüyorum. Biz, sizin, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize başyazılarla dizayn veremezsiniz. Biz gücümüzü sizden almadık, biz gücümüzü Allah'tan ve milletten aldık. O eski Türkiye'ydi. Başbakana talimat verdikleri, Başbakanı eşofmanla karşıladıkları eski Türkiye'ydi. Bunlara bir daha eski Türkiye benzeri dönemler yaşatma imkanı verecek misiniz? Bir daha medya patronlarının Başbakana talimat verdiği günlere izin verecek misiniz? Biz gücümüzü de kültürümüzü de ahlakımızı da milletten aldık, Anadolu'dan aldık, Rumeli'den aldık."

Başbakan Davutoğlu, aynı gazetenin bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdiğine dikkati çekerek, "Oturun, gazeteciliğinizi yapın. Basın özgürlüğü içinde bizi eleştirin ama eğer bir şehidimizin aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşınızda bizi bulursunuz, ne olursa olsun. Eğer Türkiye'de tam da seçimlere giderken, kışkırtıcı yayın yaparsanız bunun karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Herkes hak ettiği muameleyi görür" diye konuştu.

"Yeni bir figür olarak HDP'ye sahip çıkmaya başlıyorlar"

Başbakan Davutoğlu, bir akademisyen ve aydın olarak basın özgürlüğünün en çok değer verdiği özgürlük olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tek bir basın mensubu ya da yayın organı, bizim tarafımızdan kendilerine bir telkin geldiğini iddia edemez ama eğer bir kere 9 aylık başbakanlık döneminde, 'bu şehit savcımızın resmini basmayın' diye ricada bulunmuşsak, o şehit ailenin adına ricada bulunmuşsak siz bunları yapmamışsanız bizi karşınızda bulursunuz.

Bakıyorsunuz şimdi HDP, yeni bir figür olarak HDP'ye sahip çıkmaya başlıyorlar, güya yeni. Sanki Demirtaş'ın arkasındaki Kandil, şimdi onları destekleyen Pensilvanya yokmuş gibi bir anda demokrasi havarisi kesildiler. Bu medya organları da onların arkasında. Aslında hepsinin arkasında bir başka üst akıl var. Bu üst akıl ister ki Türkiye tekrar onlara muhtaç olsun, ister ki Türkiye'nin başı eğik olsun, ister ki biz IMF kapısında bekleyelim, ister ki Mısır'da olduğu gibi seçilmiş başbakanlar, cumhurbaşkanları mahkeme kapılarına ya dönemin başbakanı diye darbe teşebbüslerine uğrasınlar. Be ey gafiller, biz, milletten güç almışız, biz tehditten korkar mıyız?"

Bakanlar da halka hitap etti

Mitingde halka hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de göreve geldiklerinden bu yana laf değil, iş ürettiklerini söyledi.

İktidarları döneminde Türkiye'yi baştan başa ayağa kaldırdıklarını belirten Çelik, Zonguldaklıların seçimde laf üretenlerle iş üretenleri en iyi şekilde ayırt edeceklerine inandığını dile getirdi.

Çelik, "Gerçekleri yansıtmayan yanlış bilgiler karşısında gerekli dersi vereceğinize inanıyorum. 'Yar saçların lüle lüle muhalefet sana güle güle' diyeceksiniz, hiç endişem yok" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan da mitinge katılan vatandaşları selamlayarak, kısa birer konuşma yaptılar.

Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitinge eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu çifti, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları, platformdan seçim şarkıları eşliğinde selamladı.

Başbakan Davutoğlu'na, bu sırada, mitinge katılan bir maden işçisi tarafından baret verildi. Konuşmasının bir bölümünü, madenci baretiyle yapan Başbakan Davutoğlu'na, halka hitap ederken, zaman zaman "Madenci seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atıldı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, AK Parti Zonguldak milletvekili adaylarıyla el ele tutuşarak platformdan vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara karanfil dağıtan Başbakan Davutoğlu'na, bir vatandaşın yazdığı mektup korumaları aracılığı ile iletildi. Başbakan Davutoğlu'nun platformda okuduğu mektubu, eşi Sare Davutoğlu'na teslim ettiği görüldü.

Davutoğlu, miting alanından ayrılırken yaşlı bir kişiyle kucaklaştı ve küçük bir kız çocuğunu da kucağına alarak sevdi.

Mitinge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Zonguldak milletvekili adayları da katıldı.

Miting alanına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun büyük boyutlu fotoğrafları, Türk bayrakları asıldı.

Alanda, "Ebediyen Tütecek Ak Ocağın Bacası, Hoşgeldin Zonguldak'a Türkiye'nin Hocası", "Sultan Abdülhamit'in Rüyası Filyos Projesi, Biz Gerçekleştiriyoruz" yazılı pankartlar da yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
title