Haberler

AK Parti'nin Zonguldak Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Zonguldak, belediye çalışmaları bakımından maalesef hak ettiği hizmetleri alamıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ın belediye çalışmaları bakımından hak ettiği hizmetleri alamadığını belirterek, " Zonguldak'ın bu durumu inanın bizi çok üzüyor. İnşallah 30 Mart Zonguldak'ta belediye hizmetleri bakamından bir dönüm noktası olacak" dedi.

Erdoğan, partisince Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde, iktidara geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli gelirin şimdi 820 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 79 senede yapılan bölünmüş yolun 6 bin 100 kilometre olduğunu, kendilerinin 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Göreve geldik, 100 liranın 73 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Çiftçim yüzde 59 faizle borçlanıyordu Ziraat Bankası'na. Şimdi yüzde 5... Yüzde 59 faiz nire, 5 nire... Esnaf kardeşim, sen Halk Bankası'na yüzde 47 ile borçlanıyordun. Şimdi, yüzde 4, yüzde 5. Farkımız bu" dedi.

Erdoğan, aradaki farkın çiftçinin, esnafın cebinde kaldığını vurgulayarak, göreve geldiklerinde buralarda havalimanı olmadığını ve "Çaycuma Havalimanı'nı halledelim" dediklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"İç hat trafiğine açılmasının sizde haklı bir beklenti olduğunu biliyorum. Çaycuma Havalimanı'na şu anda sadece yurt dışı seferler yapılıyor. Bölgedeki diğer havalimanlarına yakın olduğu için talep yetersizliğinden dolayı buraya yurt içi uçuş maalesef gerçekleşmiyor. Sanayi Odası, Ticaret Odası, onlara sesleniyorum, eğer yeterli talep oluşursa, yani Zonguldaklı kardeşlerim talep ederse elbette buraya yurt içi uçuş da gerçekleşebilir. Bunda bir engel yok."

"Türkiye Taş Kömürü'ne de Zonguldak'a da biz sahip çıktık"

Erdoğan, tapu meselesinde hükümet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarına işaret ederek, "Kangrenleşen bu hususla ilgili 2B Kanunu'nu çıkardık. Ancak bu sorunun tamamen çözülmesi noktasında belediyelere büyük sorumluluk düşüyor. Bir de Zonguldak'ın farklı bir durumu var. İnşallah 30 Mart'ta Zonguldak 'AK Parti' dediğinde bir taraftan AK Partili belediye, diğer taraftan biz hükümet olarak sorunun çözümüne gayret göstereceğiz" diye konuştu,

Muhalefet partilerinin, hükümetin Türkiye Taş Kömürü'ne sahip çıkmadığını iddia ederek, kendilerini yıpratmaya çalıştığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tam tersine biz 12 yıldır Türkiye Taş Kömürü'ne de Zonguldak'a da sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımız ortada. Bölünmüş yollar ortada, sağlık tesisleri ortada. İşte son olarak 55 trilyon lira maliyeti olan 400 yataklı Ereğli Devlet Hastanemizin yapımı sürüyor. Bu sene içinde bitiriyoruz. Toplamda 37 trilyon maliyeti olan 100 yataklı ve 75 yataklı Çaycuma devlet hastanelerimizi de bu sene içinde tamamlıyoruz. Zonguldak'a 400 yataklı bir devlet hastanesi yapıyoruz. İhale süreci devam ediyor. İnşallah yapımına bu sene içinde başlayıp, 2 yıl içinde, bilemediniz 2,5 yıl içinde onu da tamamlayacağız."

Başbakan Erdoğan, 12 yılda Zonguldak'a 5 katrilyon yatırım yaptıklarına dikkati çekerek, ulaştırma ve haberleşme, eğitim, enerji, gençlik ve spor, aile ve sosyal politika, sağlık alanlarında yaptıkları yatırımları anlattı.

Eğitimde Fatih Projesi'nin başladığını anımsatan Erdoğan, "Etkileşimli tahtalar geliyor. Tablet bilgisayarlar geliyor. Ücretsiz kitapları alıyor muyuz? Az önce bir genç, almış olduğu tablet bilgisayarı yolda bana gösterdi. Biz buyuz. Bülent Ecevit Üniversitesi'ni biz büyüttük. 5 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul açtık. Zonguldak'taki öğrencilere 174 trilyon burs ve kredi verdik. 2 bin 782 kapasiteli 8 adet yükseköğrenim yurdu açtık. Zonguldak, Alaplı'ya, Çaycuma'ya, Ereğli'ye, Kilimli'ye, Devrek'e gençlik merkezleri, spor tesisleri kazandırdık" diye konuştu.

Sağlık alanında Zonguldak'ta yeni sağlık tesisleri inşa ettiklerini belirten Erdoğan, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitelerini artırdıklarını, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'ne 150 yataklı ek blok yaparak hastaneyi büyüttüklerini dile getirdi.

- "Zonguldak'a doğalgazı kim getirdi?"

Zonguldak'ta yapımı devam eden tesisler ile bazı ilçelere içme suyu temin edilecek tesislerle ilgili çalışmaları da anlatan Erdoğan, Çaycuma ve Ereğli'ye organize sanayi bölgeleri ve bin 66 iş yerinden oluşan 7 sanayi sitesi kazandırdıklarını kaydetti.

Erdoğan, "Zonguldak'a doğalgazı kim getirdi? Doğalgaz olmadan önce neydi durum? Nasıldınız? Bir oda ısınıyordu, diğer odalar soğuk. Şimdi düğmeye basıyoruz, bütün daire sıcak" diyerek, şöyle devam etti:

"Şimdi gelmedi diyen kardeşlerim lütfen müracaat etsinler. Bakınız, şu anda Zonguldak merkezin yüzde 80'i doğalgazı kullanıyor. Burada ihaleyi alan kardeşlerimin, iş adamlarının verdiği raporlardan bahsediyorum. Hemen inceletiriz. İlçelerimizden bu hizmetlerden en çok payı alan Karadeniz Ereğli. Okullar, hastaneler, köprülü kavşaklar, Ereğli'nin çehresini değiştiriyor. Zonguldak, belediye çalışmaları bakımından maalesef hak ettiği hizmetleri alamıyor. Zonguldak'ın bu durumu inanın bizi çok üzüyor. İnşallah 30 Mart, Zonguldak'ta belediye hizmetleri bakımından bir dönüm noktası olacak."

Yatırım ve hizmetler

Erdoğan, 150 yataklı merkez kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesini ve ağız, diş sağlığı merkezini yaptıklarını aktararak, diğer hizmetleri şöyle anlattı:

"Toplu konutta 5 bin 338 konut inşa ettik. Hak sahiplerine teslim ettik. Adalette Zonguldak, Alaplı, Devrek adalet saraylarını bitirdik. Ereğli adalet sarayımız ise tamamlanmak üzere, yakında hizmete alıyoruz. Biz gelene kadar Zonguldak'a ne kadar bölünmüş yol yapıldı biliyor musunuz? 22 kilometre. Biz, 12 yılda 155 kilometre bölünmüş yol yaptık. Aramızdaki fark bu. Ayrıca, kaliteli asfaltlar, KÖYDES, BELDES, bütün bunlara verdiğimiz destekler var. Bütün bunların yanında, özellikle orman ve su işleri olarak attığımız adımlar var. Bu adımlarda da hızla çalışmalarımız devam ediyor. Yalnız 12 kilometre uzunluğundaki Zonguldak Çevre Yolu'nun proje çalışmaları sürüyor. Proje çerçevesinde 6 adet çift tüp tünel yapacağız. 19 kilometre uzunluğunda Ereğli Çevre Yolu'nun proje çalışmaları da ayrıca devam ediyor. Zonguldak-Karabük arası yolları, rayını kendimizi üreterek, her türlü malzemesini kendimiz üreterek, adeta sıfırdan yapmışcasına yeniledik."

Zonguldak'tan Ankara'ya kadar, Karadeniz-İç Anadolu bağlantısı olan demir yolunu, modern bir demir yolu, yük taşıma koridoru haline getirdiklerini ifade eden Erdoğan, şu anda yapımı devam eden demir yolu projelerinin tutarının 813 trilyon olduğunu kaydetti.

Taşkın korumalarla ilgili attıkları adımlar olduğunu ve Zonguldak il merkezi, Alaplı, Beycuma, Devrek, Çaycuma, Ereğli, Filyos, Gökçebey ve Kozlu ilçelerinde yaşayan vatandaşları ve arazilerini taşkın zararlarından koruduklarını vurgulayan Erdoğan, Filyos Çayı taşkın koruma tesisi ikinci kısım işini tamamlayarak hizmete aldıklarını söyledi.

Erdoğan, Filyos Çayı yatağının düzenlenmesi kapsamında sağ ve sol sahilde çalışma yaparak 5 bin dönüm alanı taşkınlardan koruduklarını vurgulayarak, "Ayrıca Filyos Çayı'nda üçüncü kısım taşkın koruma tesisi çalışmaları da devam ediyor. Bütün bunlarla beraber Çaycuma'yı taşkınlardan koruyacağız" diye konuştu.

- Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak Ak Parti Çaycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title