Haberler

AK Parti'nin Temayül Yoklaması

ADIYAMAN/ AK Parti Adıyaman ve Şanlıurfa il başkanlıklarında, 7 Haziran genel seçimlerinde aday adayı olanlar için temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Adıyaman'da bir salonda gerçekleştirilen temayül yoklamasında, bazı milletvekili aday adayları kendilerini tanıtıcı broşür dağıttı, delegelere çiçek ve şeker ikram etti.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, temayül yoklamasının hayırlı olmasını diledi.

Temayül yoklamasına delegelerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bilen, "Genel seçim havasında bir seçim yaşıyoruz. Bin 910 delegemiz, sandık başına gelerek oy kullanıyor. 77 milletvekili aday adayı arasındaki 69 aday adayımız için delegelerimiz oy kullanıyor" dedi.

Bu arada, temayül yoklamasında kadına şiddet konusunda hazırlanan "Biz de varız" metnine partililer destek vererek, imza attı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Merkezi Konferans Salonunda yapılan temayül yoklamaları için AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında komisyon kuruldu.

Partililer, kentten aday adayı olan 268 kişi arasında aday olarak görmek istediği 12 kişiyi belirlemek üzere sandık başına gitti.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, temayül yoklamasının Şanlıurfa'ya ve aday adaylarına hayırlı olmasını temenni etti.

Adayları belirleme sürecinde ilk adımın bugün atıldığını ifade eden Beyazgül, "Yapılan temayül yoklamasına 268 aday adayı katıldı. Aday adayları için toplam 2 bin 800'e yakın delege oy kullanıyor. Her delege 12 kişiye oy kullanmak zorunda 11 yada 13 kişiye oy kullanan geçersiz sayılacak. Kullanılan oyları Ankara'dan gelen bir heyet merkeze götürecek ve orada sayılacak" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Adıyaman Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title