Haberler

AK Parti'nin "Siyaset Akademisi"

Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Ali Bostan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle ertelenen ve 8 Ekim'de başlayacak "Siyaset Akademisi"ne rekor sayıda başvuru aldıklarını ifade etti.

Bostan, yazılı açıklamasında, AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen çalışmanın, siyasete merak duyan kişilerin eğitimini amaçladığını belirtti.

Akademide 17'nci eğitim döneminin hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Bostan, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sebebiyle ertelemek durumunda kaldığımız Siyaset Akademimize 8 Ekim'de başlayacağız. Kayıtlarımız Mersin İl Başkanlığımızda devam ediyor. Şimdiye kadar Türkiye genelinde rekor bir başvurunun yapıldığını biliyoruz. Bu durum Mersin için de geçerli. Başvuru yapanların çoğu üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi. Yine başvuru yapanların yarısı bayan. Ayrıca her meslek grubundan talep var." ifadesini kullandı.

Bostan, "Büyük Güç Türkiye" programı olarak belirlenen yeni dönemde, gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartılaşacağı ve bilgilendirileceğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak toplandı. 8 hafta boyunca haftada en az 6 saat ders takip edecek olan katılımcılarımız, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edecekler. Ayrıca katılımcılar kişisel gelişimlerine faydalı olacak birçok dersi de Siyaset Akademisi'nde alabilecekler."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title