Haberler

AK Parti'nin Şırnak Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnsanlık adına, Hazreti Nuh'un gemisi adına bize sığınan tek bir Kürdü dahi hiçbir yere geri göndermeyeceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnsanlık adına, Hazreti Nuh'un gemisi adına bize sığınan tek bir Kürdü dahi hiçbir yere geri göndermeyeceğiz. Bize sığınan tek bir Türkmen'i dahi hiç bir yere göndermeyeceğiz. Bize sığınan tek bir Arabı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Çünkü bizim dersimiz insanlık dersi, bizim davamız insanlık davası" dedi.

Davutoğlu, partisinin Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kobani'den Suriye'den gelen Kürtleri, Esed'e ya da IŞİD'e geri göndereceğim" dediğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da buna cevapsız kaldığına, "Biz göndermeyiz" demediğine dikkati çeken Davutoğlu, "İşte ben söylüyorum:  İnsanlık adına, Hazreti Nuh'un gemisi adına bize sığınan tek bir Kürdü dahi hiçbir yere geri göndermeyeceğiz. Bize sığınan tek bir Türkmen'i dahi hiç bir yere göndermeyeceğiz, bize sığınan tek bir Arabı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Çünkü bizim dersimiz insanlık dersi, bizim davamız insanlık davası" diye konuştu.

Alandakilere "Bu davayı yüceltmeye var mısınız? Ezeli ve ebedi kardeşliği hakim kılmaya var mısınız?" sorularını yönelten Davutoğlu, "İnşallah bu güzel günler devam edecek, seçim neticesi ne olursa olsun, kim ne şiddet çağrısı yaparsa yapsın, birileri ister silahı bıraksın ister bırakmasın. Biz bütün Türkiye'yi her santimetrekaresiyle hep beraber yeni bir Türkiye olarak inşa edeceğiz. Bu inşadan en fazla istifade edecek olanlar da Hakkari'de, Şırnak'ta, Mardin'de yaşayanlarımız" ifadelerini kullandı.

Yüksek hızlı tren projesine değinen Davutoğlu, hattın Mardin, Şırnak ve Habur'a kadar gideceğini söyledi.

Hedeflerinin hızlı trenlerle bütün hatları bağlamak olduğunu anlatan Davutoğlu, Konya ile Şırnak'ın, Cizre'nin hızlı trenle buluşacağını vurguladı ve 160 kilometrelik rehabilitasyona şimdiden başladıklarını söyledi.

Edirne ve Habur arasında otoyol yapılacağını açıklayan Başbakan Davutoğlu, Cudi Dağı'nın yanında helikopterle uçarken bölgenin "cennet diyarı" olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, "Bu cennet diyarını barış diyarı yapacak mıyız? Bu cennet diyarında terör yapanlara ya da silaha, şiddete başvuranlara 'Yeter artık, durun, gömün şu silahları' diyecek miyiz? 'Biz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız. Bunun için her yerde varız, var olacağız' diyecek miyiz. 'Bu al bayrak hepimizi temsil ediyor' diyecek miyiz?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, Şırnak'ta Türk bayraklarıyla en güçlü mesajın verildiğini dile getirdi.

Sözlerinin alandakilerin "Şırnak, seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilmesi üzerine Davutoğlu, kendisinin de Şırnak ile gurur duyduğunu ve bazı hafta sonlarını Şırnak'ta geçirmek istediğini söyledi.

Şırnak'a yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şırnak'ta biz iktidara geldiğimizde, 2002'de 1 tane ambulans vardı, şimdi bazıları kar paletli olan 40 tane ambulans var. Şırnak'ta üniversite yoktu, kurduk. Havaalanı kurduk. Organize sanayi bölgesi yoktu, şu anda bir organize sanayi bölgesi var, ikincisini de yapıyoruz. 25 kilometre duble yol vardı, bunu 145 kilometre'ye çıkardık. İnşallah Şırnak'ın bütün ilçeleriyle yollarını en iyi standartlara getireceğiz. Şırnak'ı, Irak'ın ve Irak'taki bütün ticaret aksının merkez üssü haline getireceğiz, inşallah."

"2016'da doğal gazı getiriyoruz"

Şırnak ve Hakkari'yi imar edebilmek için ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizen Başbakan Davutoğlu, "Hakkari'ye ve Şırnak'a inşallah en geç 2016 içerisinde doğal gazı getiriyoruz, inşallah, doğal gaz iletim hattını" dedi.

Partisinin iktidara geldiğinde 9 şehirde doğal gaz bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, şimdi doğal gaz kullanan şehir sayısının 74'e yükseldiğine işaret etti.

Davutoğlu, "2016'da Şırnak'a da Hakkari'ye de diğer illere de  götüreceğiz. 81 ilde de doğal gaz olacak inşallah" ifadesini kullandı.

"Bu coğrafyayı kardeşlik coğrafyası yapmaya kararlıyız"

Hakkari'de, Üzümlü Kapısı'nın bugün kararnamesini imzalayarak açtıklarını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçişler fiilen başlamıştı, kararname ile resmileşti. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile de konuşuyoruz. İnşallah Uludere kapısını da en kısa sürece açacağız. Bir daha hiçbir acı olayın yaşanmaması için, buradan Erbil'e, Kerkük'e de dostluk mesajlarımızı iletelim. Erbil'de Kerkük'teki bütün Kürtlere, bütün Türkmenlere, bütün Araplara, bütün kardeşlerimize selam olsun.

Bu sınırlar bize başkaları tarafından dikte ettirildi, şimdi bu sınırları dikte eden o zamanki sömürgeciler, Ortadoğu'da yeni bazı oyunlar içerisinde olanlar olabilir ama bilsinler ki AK Parti iktidarı Ankara'dayken, Türk, Kürt, Sünni, Alevi  bütün temsilcileri ile ayaktayken biz bu coğrafyayı kardeşlik coğrafyası yapmaya kararlıyız."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Erbil'i bombalayalım" diyen çevrelerle, ulusalcılarla iş birliği içinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türklere de Kürtlere de inandıkları için 'Göbeğini kaşıyan adam' diyen bir cahil gazeteci, açıkçası hakaret eden bir edepsiz dün yazı yazıyor. Bakın Türk, Kürt ayrımı yapmadan bizleri, sizleri kastederek bu adam 'Göbeğini kaşıyanlar' demişti. Yani Anadolu insanına hakaret etmişti, 'Bidon kafalı' demişti. 'AK Parti'ye oy veren bidon kafalılar' demişti. Aynı adam dün yazı yazdı, ne dedi biliyor musunuz, yani millete bu hakareti yapan, 'HDP'ye oy verin' diye çağrıda bulundu. Millete 'Bidon kafalı' diyenlerin desteklediği HDP'ye oy verilir mi?"

HDP'nin bir müftüyü milletvekili adayı olarak gösterdiğini anımsatan Davutoğlu, "Hadi İstanbu'daki, İzmir'deki, Eskişehir'deki adaylarını da getirsinler Diyarbakır'a, Şırnak'a, halkın huzuruna çıkarabilecekler mi?" dedi.

Davutoğlu, Şırnak'ta rastgele bir kapıyı çalsa, kendisine sonuna kadar kapının açılacağından emin olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Otururuz, beraber aynı kaşıkla çorbaya kaşık sallarız. Beraber aynı duayı okuruz. Namaz kılacaksak birlikte aynı kıbleye döneriz, aynı dili konuşuruz. Dua etsek, Kürtçe de etsek Türkçe de etsek aynı gönülden dua ederiz. Peki gelsin o HDP'li adaylar, milletin diniyle inancıyla alay edenler, ahlakıyla barışık olmayan o adayları buraya getirsinler. Girsinler bakalım bir Şırnaklının evine, bahsetsinler bir takım fantezilerinden, düşüncelerinden, ideallerinden. İşte iki yüzlülük budur. Bizim adaylarımız, burada güzel 4 adayımız Konya'ya gitseler Konyalı gibi, Şırnak'a gelseler Şırnaklı gibi davranırlar."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Hakkari Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title