Haberler

AK Parti'nin Samsun Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son 13 yıllık iktidarımız, aynen 1919 gibi, hem ekonomik özgürlüğümüzün, istiklalimizin hem onurumuzun hem dünyadaki itibarlı yerimizin başlangıç noktası oldu" dedi.

Davutoğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hazine ile ilgili "Bana 4 yıl verin yeter" sözüne değinerek, "4 yıl içinde gelip Hazine'yi tüketip gidecek. Samsun ne der? 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' Senin bu tarlada bir izin yok ki. O Hazine'yi dolduran parti, AK Parti. Merkez Bankası'nın rezervi 26 milyar dolardı. Şimdi 140 milyar dolar. İktidara geldiğimizde Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. İnşallah 500 milyar dolara da çıkaracağız" diye konuştu.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Kaynağı nereye harcadılar?" sorusunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"O günden bugüne 757 hastane yaptık. 1737 tane birinci basamak hastane yaptık. 199 adalet sarayı yaptık. Biz iktidara geldiğimizde 611 ambulans vardı, şimdi 4387 ambulans var. Helikopter, uçak, kar paletli ambulans. Onun zamanında SSK'da kuyrukta insanlar ölüyordu. Bugün nitelikli yataklarda en iyi tedaviyi alıyor musunuz? Millete en iyi sağlık hizmetini kim sundu? Şimdi bir takım sözlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu halk bunlara prim verir mi? Böyle akşam başka sabah başka konuşanlara prim verir miyiz biz? İnşallah bir müjde olarak, 2023 yılında bu istiklal şehrinin, meşale şehrinin, bu ilk harp şehrinin ufuklarında, semalarında yüzde yüz Türk yapımı milli savaş uçağı uçuracağız. Kılıçdaroğlu da Bahçeli de duysun."

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi toplanmışlar, CHP, HDP ile koalisyon peşinde, Paralel arkasında. Samsun meydanı biliyor, herşeyi biliyor. Bakın bunların zihniyeti aynı, bir paralelci gazeteci, genel yayın yönetmeni Diyarbakır Belediye Başkanıyla görüşmek için arka kapıdan girdi. Odada ne konuştular bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz. Mavi Marmara'da 9 kardeşimiz şehit edildiğinde, Pensilvanya'daki zat demişti ki' İsrail otoritesinden izin alsaydı'. Şimdi HDP Eş Başkanı, söz verdim, Allah'a da millete de ona bir daha 'Selahattin' demeyeceğim. Neden? Çünkü 1 Mayıs Taksim ile ilgili olarak, Taksim Müslümanların Mekke'si, Yahudilerin Kabesi gibi bir laf sarf etti. Be hey gafil, zihniyet parallelliğine bakın, o da diyor ki Kudüs, Yahudilerin mukaddes yeridir. Kudüs, Selahattin Eyyubi'nin şehridir. Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı dünyanın her yerinde savunmaya var mısınız? Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya uzanan ellere karşı mazlumların yanında olmaya var mısınız? Nerede olursa olsun zalimin karşısında dimdik durmaya var mısınız? İşte onun için Samsun farklı. Onun için Samsun meşaleyi yaktığı zaman, bir siyasete işaret verdiği zaman millet ayağa kalkar, Samsun ayağa kalkar."

-"Darbelere izin verecek misiniz?"

Davutoğlu, "Son 13 yıllık iktidarımız, aynen 1919 gibi, hem ekonomik özgürlüğümüzün, istiklalimizin hem onurumuzun hem dünyadaki itibarlı yerimizin başlangıç noktası oldu" dedi.

Gençlere, "Bu kazanımları sonuna kadar korumaya var mısınız? Biz gençlere güveniyoruz" diye seslenen Davutoğlu, "Burası bir anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığının yeri ve Gençlik Bayramı'nın da merkezi olduğu için gençlerimize biraz hasbihal edeceğim" dedi.

Gençlere seslenen Başbakan Davutoğlu, "Aziz gençler, bu kazanımları koruyacaksınız. Sizlerin çoğu 28 Şubat'ı bilmezsiniz ama biz biliriz. 12 Eylül'ü bilmezsiniz ama biz biliriz. Bizden daha büyük olanlar 27 Mayıs'ı bilirler. Şimdi size soruyorum, bir daha bu memlekette 27 Mayıs darbesi gibi, 12 Eylül darbesi gibi, 28 Şubat postmodern darbesi gibi darbelere izin verecek misiniz? Vesayetçilere yol verecek misiniz? Milli iradeye her yerde sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran'da da sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran'da tuzak kuranların tuzaklarını bozacak mısınız? Gençler biz size güveniyoruz" diye konuştu.

"Gençlere güvendik, istismar etmedik"

AK Parti'nin diğer partilerden farkını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz gençlere güvendik, gençleri istismar etmedik. Aksine gençlerle beraber yol yürüdük. Gençlere 25 yaşında seçilme hakkını kim getirdi? Gençlere güvenen parti kim? Gençlerle yürüyen parti kim? İşte 25 yaş seçilme yaşını getirdik. Aslında 18 yaşa kadar indirecektik. Ama bu muhalefet partileri karşı çıktı. Hele MHP'nin bir genel başkan yardımcısı vardı, 18, 19 yaşında gençleri çıkarıp onunla alay etti. Bunlara bir ders verecek misiniz gençler? Biz 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in ahfadıyız, onlara gösterecek miyiz gençliğin ne olduğunu? Gençlik ayağa kalkacak mı? İstanbul'un fethine yürüdüğü gibi Türkiye'yi cihan devleti yapmaya yürüyecek mi?"

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 76 üniversite olduğunu, bu sayıyı 193'e çıkardıklarını belirten Davutoğlu, bu üniversitelerin gençler için yapıldığını söyledi.

"Üniversitedeki gençlerimiz bu eğitim reformuna, bu eğitim devrimine destek verecekler mi? Türkiye'de 190 yurt vardı, bu bizim dönemimizde 404'e çıktı" diyen Davutoğlu, yurtlardaki 182 bin yatak sayısını 382 bine çıkardıklarını bildirdi.

Kredi alan öğrenci sayısının 451 binden 996 bine çıktığını aktaran Davutoğlu, "Kim veriyor bu krediyi? Bu Hazine'yi tam takır edecek olanlar verebilir mi? Gelseler iki günde Hazine'yi boşaltırlar di mi? Şu anda bizden burs alan öğrenci sayısı 376 bin. Biz geldiğimizde bir lisans öğrencisinin bursu 45 liraydı, biz 330 lira yaptık Kılıçdaroğlu, duy. Yüksek lisans öğrencisinin bursu 300 liraydı 660 lira yaptık. Doktora öğrencisinin bursunu da 990 lira yaptık. Gençler bundan memnun musunuz? AK Parti'nin gençlere verdiği önemden memnun musunuz?" diye konuştu.

"Bunlar gelirse gençlerin rızkını da keserler"

"Bakın şimdi ibretlik bir olay anlatacağım size" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sene 2008. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 50 bin gence 250 lira burs verme kararı aldı. Tam bursu verecekken gençlerimizi bu anlamda ihya edecekken CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gitti ve bu kararı iptal ettirdi. Şimdi, gençleri istismar eden Kılıçdaroğlu ve CHP o zaman bu burslara engel oldu. Bunlar gelirse gençlerin rızkını da keserler, istihdamını da engellerler. Bunlara izin verecek misiniz? İnşallah gençlerimize daha büyük hizmet için bütün Türkiye'yi ayağa kaldırmaya var mısın Samsun? Biz Samsun'a güveniyoruz, Samsun bize güveniyor."

Başbakan Davutoğlu, gençlere "Uyuşturucuya karşı mücadeleye var mısınız? Nerede olursa olsun, kim olursa olsun uyuşturucu tacirlerine karşı mücadeleye var mısınız? Şiddete karşı mücadelede var mısınız? Özellikle kadınlara karşı şiddetle mücadelede var mısınız? Çocuklara karşı şiddetle mücadelede var mısınız? Alkolizme karşı mücadelede var mısınız? Gençleri ayağa kaldıracak mıyız?" diyerek seslendi.

Dışişleri Bakanı olduğu dönemde en fazla gurur duyduğu hususlardan birisinin vizesiz gidilen 42 ülke sayısının 72 ülkeye çıkarılması olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyaya açılın, dünyayı gezin. Dünyanın her yerinde yaptıklarımızı da görün. Bazıları görmüyorlar ama siz görün. Mazlumları görün. Orhun Anıtları'na yaptığımız yolu görün. Orhun Anıtları'na yolu kim yaptı? Murad Hüdavendigar Han'ın Kosova'daki türbesini kim tamir etti? Gagavuz Türkleri'ne suyu kim götürdü? Kırım Tatarlarına binlerce evi kim yaptı? Gül Baba Türbesi'ni kim tamir ediyor? İşte biz, Selçuklu'dan, Osmanlı'dan aldığımız mirası dünyanın her yerinde koruyoruz, koruyacağız. Gençler bu mirasa sahip çıkacak mısınız?

Şimdi diyorlar ki 'Suriye'den bize gelen o mazlumları Esed'e geri verelim' diyor CHP Genel Başkanı. İmanlı gençler, aşk dolu, sevda dolu gençler biz mazlumları zalime verir miyiz? Kapımıza, evimize sığınan yetimleri zalime teslim eder miyiz? Bu bizim inancımıza uyar mı? İnsan ahlakımıza uyar mı? Töremize, örfümüze uyar mı?"

"Samsun, Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisidir"

Dünyadaki 166 temsilcilik sayısının 266'ya çıkarıldığını belirten Davutoğlu, "Dünyanın her yerinde bu al bayrağı dalgalandıracak mıyız? Söz mü, Bu meşaleyi, adalet meşalesini dünyanın her köşesine taşıyacak mıyız?" sorusuna alandaki vatandaşlardan olumlu yanıt alınca "İşte iddiamız budur" karşılığını verdi.

Konuşması zaman zaman sloganlarla kesilen Davutoğlu, "AK Gençliğin" hedefini bildiğini ve bu hedefte de yürümekte kararlı olduğunu söyledi.

"AK Gençlik burada, hocasının yanında" sloganına karşılık ise Davutoğlu, "Biz, AK Gençliğimize de bütün gençliğimize de güveniyoruz" ifadesine yer verdi.

Samsunluların kendilerine her zaman destek verdiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Biz de Samsun'a hizmeti bir ibadet aşkı ile yaptık. Samsun, bugün Türkiye'nin yükselen şehirlerinden, Karadeniz havzasının en önemli şehirlerinden, baş şehirlerinden birisidir" dedi.

Meydandakilerin "AK Gençlik seninle gurur duyuyor" sloganı atması üzerine Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Maşallah, Samsun kararını vermiş, bize bir şey söylemeye gerek kalmıyor. Ama şunu da ifade etmek isterim; Samsun'a her türlü hizmeti yaptık, yapacağız. Samsun, bölünmüş yollarla, çevre illere bağlandı mı? Samsun-Çorum, Samsun-Sinop, Samsun-Ankara, Samun-Ordu-Giresun bölünmüş yollarla bağlandı mı? Karadeniz sahil yolunu tamamladık mı biz? Kim yaptı, AK Parti. Samsun'da dört organize sanayi bölgesini kim yaptı, AK Parti. İki tane daha yapıyoruz inşallah. Gelirken Tekkeköy'de yükselen stadyumu gördüm, 33 bin kişilik stadyumu kim yapıyor Samsun'a? Son geldiğimde atletizm stadyumu sözü vermiştik, inşallah 6 ay içerisinde onun da temeli atılıp çalışmaları başlıyor. Olimpik yüzme havuzuyla, gençliğe sağladığımız imkanlarla Samsun, Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisidir. Samsun-Amasya-Kırıkkale hattından demiryolu hattını da inşallah güneye doğru indireceğiz. Karadeniz'de yol alan her gemi, Samsun'a selam duracak. İster sahil yolunda olsun ister DOKAP projesi çerçevesinde Samsun'a ve Karadeniz'e verdiğimiz sözde, inşallah 2 bin 350 kilometre yeşil yol yapıyoruz dağdan. Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Artvin'e kadar 2 bin 350 kilometre yol yapıyoruz. Yine 900 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Samsunumuzun her ilçesine devlet hastanesi yaptık. İnşallah Samsun'u, bize destek veren Samsun'u, hep beraber ayağa kaldırıyoruz, ayağa... Bizim her bir şehrimizle ilgili büyük ideallerimiz var. Türkiye 2023'e yürürken Samsun da hak ettiği yeri alacak."

- "Biz, Samsun'a güveniyoruz"

Davutoğlu, bir slogan üzerine, "Samsun, biz her zaman sizinle gurur duyduk, gurur duyacağız. Sizden hız aldık, enerji aldık" dedi.

"İstikbalimizin ve istiklalimizin meşalesi Samsun'a selam olsun" diye seslenen Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İstikbalimizin meşalesi olan Samsun, söyle var mısın? Büyük tuzağı bozmaya var mısın? 7 Haziran'da yeni bir destan yazmaya var mısın? Milli irade bayrağını yüceltmeye var mısın? Dünyanın her yerinde bu al bayrağı dalgalandıran AK Parti kadrolarına destek vermeye var mısın? Samsun bizimle misin? İnşallah 7 Haziran'da, büyük bir destan yazacak mısın? Söz mü? 9'da 9 yapacak mıyız? Söz mü? İnşallah Samsunlu söz verdi mi o söz yerine gelir. Biz, Samsun'a güveniyoruz. Allah Samsun'dan, Samsunlulardan razı olsun. 7 Haziran'a kadar gece gündüz dolaşmaya var mısınız? Her eve uğrayıp, 'gün bugündür' demeye var mısınız? Her Samsunlu kardeşimize 'haydi sandığa, haydi kutlu yürüyüşe' çağrısı yapmaya var mısınız? Söz mü? Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah'a emanet olun."

-Mitingden notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 40 dakika süren konuşması, sık sık "AK Gençlik seninle gurur duyuyor", "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Beyaz, turuncu ve mavi balonlarla süslenen miting alanında, "Sayın Başbakanım Şehrimize Hoşgeldiniz", "Sayın Genel Başkanımız Milli Mücadele Şehri Samsun'a Hoşgeldiniz", "Aramızdaki fark bu, onlar konuşur AK Parti yapar", "Birlikte daha güçlü Samsun" pankartları asıldı.

Öte yandan, mitingin yapıldığı alandaki bir binada, dev Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pankartlarının olduğu gözlendi. Miting alanını dolduranlar seçim şarkıları eşliğinde halay çekti.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki iki dev ekrandan da izledi. Başbakan Davutoğlu, alana gelişi sırasında otobüsten güzergahındaki halkı selamladı.

Bu arada üzerinde "Selam olsun" yazılı paramatörle miting alanı üzerinde gezen paraşütçüyü vatandaşlar da ilgiyle izledi. Mitingin sonunda sahneden inen Davutoğlu, burada bir çocuğu kucağına alarak sevdi ve alandaki sağlık görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Samsun milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

title