Haberler

AK Parti'nin Sakarya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, nerede zulüm, adaletsizlik, "Bize sahip çıkan yok mu ya Rab" diye ellerini göğe açmış tek insan varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin orada olacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, nerede zulüm, adaletsizlik, "Bize sahip çıkan yok mu ya Rab" diye ellerini göğe açmış tek insan varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin orada olacağını söyledi.

Davutoğlu, partisinin Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Davutoğlu, alandakilerin büyük aşkla güneşin altında kendilerini beklediğini dile getirdi.

Her zaman güneşin nurunu alnının akında gördükleri Sakarya'ya hep aşık olduklarını ifade eden Davutoğlu, bu kentin davalarının adı olduğu kadar, AK Parti yürüyüşünün de eksen şehri olduğunu belirtti.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biliyorum, güneşte beklediniz ama helikopterden baktığımda dedim ki güneş de olsa, yağmur da olsa, kar da olsa madem ki Necip Fazıl 'Ayağa kalk Sakarya' demiş, Sakarya hep ayakta, hep ayakta. İşte davamızı anlatacağımız yer burası. 'Sakarya' dediğimizde sadece güzel Sakarya'mız, şehitlerimizin kanını döktüğü Sakarya'mız akla gelmez. 'Sakarya' dediğimizde Maveraünnehir, Amuderya, Siri Derya akla gelir. 'Sakarya' dediğimizde Tuna'yı, Fırat'ı, Dicle'yi, Nil'i düşünürüz. Onun için üstadın dediği gibi 'Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna? Giden şanlı akıncı ne gün döner yurduna?'

Üstat Necip Fazıl, bunu divanesi olduğu dava adına sormuştur. 'Ne gün döner yurduna şanlı akıncı?' demişti. İşte AK Parti, yurduna dönen akıncının adıdır."

"Tek çivi çakmadılar"

Muhalefetin vaatlerini eleştiren Davutoğlu, birilerinin coğrafyayı yeni yeni keşfettiğini söyledi.

Milletin, davanın, ümmetin kendilerine, sandığın da Sakarya'ya emanet olduğunu dile getiren Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran'da emanete sahip çıkacak mıyız? Fevç fevç Sakarya nehrinin akması gibi Sakarya, sandıklara akıp '7'de 7' diyecek mi? Ne güzel, 7 Haziran'da 7 güzel insan size emanet" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kendilerinin yıllarca dava aşkıyla söylediği "merkez ülke Türkiye" kavramını alıp ambalajlamaya çalıştığını belirten Davutoğlu, "Bizim Türkiye merkez ülke idealimiz ambalajlanamayacak kadar büyüktür, derindir" görüşünü paylaştı.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bakın aramızdaki fark şu, onlara sorsanız Tuna nerede? 'Avrupa'da bir yerde' der. Bir ara sormuşlardı, Kobani nerede? 'Suriye'de bir yerde' demişti. Bizse Semerkant ile yatar, Saraybosna ile uyanırız. Maveraünnehir ile yatar, Tuna ile uyanırız. Aramızdaki fark bu. Horasan'da, Semerkant'ta, Buhara'da Orhun Anıtları'na kadar bütün Orta Asya'da biz vardık. Ülkemiz merkez ülke. 'Ülkemiz dünyanın ve çevre bölgelerin merkezi' diyip, tam seferberlik içinde akıncılar olarak yürüdük. Şimdi soruyorum, Orhun Anıtları'nı kim yaptı, kim restore etti? Orta Asya'ya, Kırgızistan'da olaylar olduğunda ilk yardımı kim gönderdi? Özbekistan'da, Afganistan'da, Türkmenistan'da ne zaman acı olsa kim dindirdi? Maveraünnehir'e kim sahip çıktı? Sakarya'nın Orta Asya'daki kardeşleri Amuderya, Siri Derya kenarlarına kim sahip çıktı? Şimdi o güzelim Tuna'nın kenarlarında Gül Baba Türbesi var. Bakın, milliyetçilik iddiasındaki MHP, 3,5 yıl, 1999'dan 2002'ye kadar koalisyon ortağı olarak iktidarda kaldı. Küçük koalisyon ortağı ama tek çivi çakmadılar. Tuna'nın kardeşlerine, Sakarya'nın kardeşlerine tek çivi çakmadılar."

"Aramızdaki fark bu"

AK Parti hükümetinin Türkiye'nin tarihi bağı bulunan bütün bölgeyi ihya ettiğini vurgulayan Davutoğlu, "Şimdi, son ziyaretimde Macaristan'da Sakarya'nın kardeşi Tuna'nın kenarında Gül Baba var. Bizim Horasan erenlerinin Tuna ayağı. Gül Baba Türbesi'ni tamir ettiriyoruz. Yeniden ihya ediyoruz. Ta ki Sakarya'dan Tuna'ya selam olsun" şeklinde konuştu.

Muhalefetle aralarındaki farka işaret eden Davutoğlu, şunları dile getirdi:

"Sakarya'nın kardeşi cömert Nil'in kenarında, oradaki kardeşlerimize karşı darbe yapıldı, seçilmiş cumhurbaşkanı idama mahkum edildi. Türkiye'deki darbeciler onlara elçi gönderdiler. Dönüp bize soruyor Kılıçdaroğlu, Mısır'da niye büyükelçimiz yok? Niye biliyor musun? Sakarya'nın kardeşi Nil'in çocuklarına zulmeden darbe rejimi var da ondan. Nerede zulüm, adaletsizlik, 'bize sahip çıkan yok mu ya Rab' diye ellerini göğe açmış tek insan varsa orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacak."

Davutoğlu, alandakilere, "Üstadın davasına sahip çıkmaya var mısın Sakarya? Üstadımızın davamızın adı olarak mühürlediği Sakarya'da ayağa kalkmaya var mısın?" diye sorması üzerine alandakiler, "Evet" kaşılığını verdi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Ahmet Davutoğlu Ak Parti Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title