Haberler

AK Parti'nin Rize Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Rize'de ve ülkemizin belli yerlerinde bağımsız ya da başka partilerden adaylığını koyanlar var. Bunlar dün bizimle beraberlerdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de ve Türkiye'nin belli yerlerinde, bağımsız ya da başka partilerden adaylığını koyanların "AK Parti'nin bağımsız adayıyım, genel başkandan onay aldım" dediklerini belirterek, "Bu şahıslar aslında AK Parti oylarını azaltma peşindeler. Çünkü bu seçimde alacağımız oyla sadece Türkiye'ye değil, dünyaya mesaj vereceğiz. Bizim için bir oyun çok önemi var. Sakın bu oyuna gelmeyin" dedi.

Partisince Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, yolları bölüp, dağları deldiklerini, gönülleri birleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, "Biz Ferhat'ız, Şirin karşımda. Millet Şirin, Ferhat Şirin'e nasıl ulaştı, kavuştuysa biz de milletimize böyle kavuştuk" dedi.

İstihdamı artırmaya çalıştıklarını, çay fabrikalarının kapasitelerini artırdıklarını, ürün bedelini enflasyonun altına düşürmediklerini söyleyen Erdoğan, organik çay üretimi ile Türk çayının dünya markası haline gelmesini hedeflediklerini bildirdi.

Ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapanlara son 4 yılda 17 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını, fındıkta alan bazlı desteklemenin 2015 yılına kadar devam edeceğini aktaran Erdoğan, Rize'ye 12 yılda 7.5 katrilyon yatırım yaptıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Ey rabbim, sağlık, sıhhat içerisinde bu kuluna derman verdikçe, ben de bu vatanımın, milletimin hizmetinde olacağım" dedi.

Türkiye'ye ve medyaya seslenmek istediğini söyleyen Erdoğan, "Rize'nin Cumhuriyet meydanı da montaj mı, hadi bakalım, bu da mı montaj? İzmir'i gördüler, montaj mı? Kahramanmaraş'a gece gittik, on binler orada bekliyor, montaj mı? Pazar günü İstanbul, Kocaeli, cumartesi Ankara bakalım ne diyecekler?" diye konuştu.

Ulaştırma ve haberleşmede 3 milyar, eğitimde 496 milyon, sağlıkta 321 milyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Ayder'e kayak tesisi yapılacağı müjdesini verdi.

-"Çok sevinçliyim, Kılıçdaroğlu da bu işareti öğrenmiş"

Başbakan Erdoğan, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini ve "Rabia" işareti yaptıklarını belirterek, "Çok sevinçliyim, Kılıçdaroğlu da bu işareti öğrenmiş. Duydunuz değil mi, gördünüz. Ama içine başka şeyler dolduruyor. Yavaş yavaş bunu da öğrenecek. Ondan sonra oda başlayacak tek bayrak, tek devlet, tek millet demeye. Çünkü sonradan intikal ediyor" şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin 9 ilinde doğalgaz bulunduğunu, şu anda 72 ilde doğalgaz kullanıldığını anlatan Erdoğan, "Niçin biz çağdışı bir yaşamın içine mahkum edildik, doğalgaz yeni mi icat oldu, niye getirmediler bu doğalgazı Rize'ye, Trabzon'a, Artvin'e? 9 il kaldı onları da tamamlayacağız" dedi.

Erdoğan, Rize'nin değiştiğini, dönüştüğünü, yaylaları, kaplıcaları ile adeta tabiat harikası olan kentin kültür ve turizm hayatını canlandırmak için 34 milyon liralık yatırım sağladıklarını kaydetti.

Rizelileri tüm adaylarına destek vermeye çağıran Erdoğan, şunları söyledi:

"Partimizin kuralları ve ilkeleri var. Aldığımız kararları istişareyle yaparız. Bu seçimlerde de sizlere takdim ettiğimiz adayları böyle bir sürecin sonunda belirledik. Unutmayınız, adaylarımıza vereceğiniz destek, kendisinin şahsı yanında partimize verilen bir destektir. Rize'de ve ülkemizin belli yerlerinde tamamen kendi nefsi tercihleriyle bağımsız ya da başka partilerden adaylığını koyanlar var. Bunlar dün bizimle beraberlerdi. Ama aday olamayınca ya bağımsız aday oldular veya başka partiden aday oldular ve 'AK Parti'nin bağımsız adayıyım, genel başkandan onay aldım' diyorlar. Benim partimin adayının dışında kimseye onayım yoktur. Kimileri de seçildikten sonra AK Parti'ye geçeceğini söylüyorlarmış. Bu tür ifadelere, kurnazlıklara, kandırmacalara asla itibar etmeyin. Bu şahıslar aslında AK Parti oylarını azaltma peşindeler. Çünkü bu seçimde alacağımız oyla sadece Türkiye'ye değil, dünyaya mesaj vereceğiz. Bizim için bir oyun çok önemi var. Sakın bu oyuna gelmeyin. Biz kendi adaylarımız dışında kimseyi asla desteklemeyiz. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Burası benim evim, memleketim, sizden 18'de 18 tam tekmil birincilik bekliyorum."

-Notlar

Miting alanında Başbakan Erdoğan ile annesi Tenzile Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde "Hoşgeldin evladi" yazılı pankart, "Anaların gözyaşını dindiren, başörtümüze sahip çıkan Başbakanımız seninleyiz. Rize Memur-Sen" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Erdoğan, konuşması sırasında açılan "ne tuzluğa ne çaydanlığa Kendirli bakar insanlığa" ve "Uzun ince bir yoldayız, Uzun Adam yanındayız" yazılı pankartları okuyarak, "Seçim sonrasında teşekkür için Rize'ye geldiğimde Kendirli'ye uğrayacağım" diye söz verdi.

Konuşmasının ardından Erdoğan'ın, bir vatandaşın kendisine uzattığı kitaplarını imzaladığı görüldü.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tenzile Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title