Haberler

AK Parti'nin Mersin'den 112 Aday Adayı Var

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, dün itibariyle aday adaylığı başvurusunun sona erdiğini ifade ederek, "Mersin’den şu anda 112 aday adayımız var. Dün başvuruların tamamı sisteme girilmediğinden belki bu sayı bir kaç tane daha artabilir.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, dün itibariyle aday adaylığı başvurusunun sona erdiğini ifade ederek, "Mersin'den şu anda 112 aday adayımız var. Dün başvuruların tamamı sisteme girilmediğinden belki bu sayı bir kaç tane daha artabilir. 112 aday adayından 23'ü kadın, 89'u erkek. Bunların içinden 3'ü genç, 11 ise engelli aday adayımız" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı Şubat ayı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. İl Binası'nda yapılan toplantıya İl Başkanı İsmail Taşpınar ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Taşpınar, geçen hafta Cumartesi günü Mersin'de tüm Türkiye'yi yasa ve acıya boğan cinayet sonucunda hayatını kaybeden Özgecan Aslan'ın toprağa verilişinin üzerinden bir hafta geçtiğini hatırlatarak, "Bir haftadan bu yana Mersin'de yükselen bu acı tüm Türkiye'yi hatta tüm dünyayı yasa boğdu. Bizde Allah'tan rahmet diliyoruz Özgecan kızımıza, ailesine de baş sağlığı diliyoruz, sabır diliyoruz. Mersin'in bu tür kötü olaylarla, bu tür acı konularda anılması ve bu tür cinayetlerle alınması bizleri ayrıca üzüyor. İnşallah bundan sonra hem memleketimizde hemde diğer memleketlerde bir daha böyle acılar yaşanmasın Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin. Burada da yine bir Gezi benzeri provokasyonlar yapmaya çalışanlar oldu. Her fırsatı kollayan bu art niyetli vatan ve memleket düşmanı bir kısım grup cenazeden de kendilerine göre bir nevi siyasi rant elde etmeye çalıştılar. Türkiye'yi karıştırmaya çalıştılar. Çeşitli illerde bu olayı bahane ederek kargaşa çıkarmaya memleketimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Ancak evladını kaybetmiş çok büyük acı çeken anne ve baba bu art niyetli insanlara fırsat vermediler. O yüzden babaya ve annenin ellerinden öpüyorum, teşekkür ediyorum, baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

"112 ADAY ADAYIMIZ VAR"

Artık 7 Haziran seçimlerinin startını verdiklerini vurgulayan Taşpınar, "Önümüzde yaklaşık 3,5 aylık bir dönem var. Bu dönem içinde geçmişte yaşamış olduğumuz tecrübeleri göz önüne alarak, bizden önce görev yapmış arkadaşlarımızda istişare edip, onların da tecrübesinden yararlanarak güzel bir ortamda kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde güzel bir seçim dönemi yaşamak istiyoruz. Genel Merkezin belirlemiş olduğu takvime göre dün akşam itibariyle aday adaylığı müracaatlarımız sona erdi. Şu ana kadar hiçbir tatsızlık, olumsuzluk yaşamadık. Dün akşama yapılan müracaatların hepsinin henüz sisteme girilmediğinden dolayı net olarak belli değil. Aday adayı sayımız 112. 4 yıl önce 118'di. Aday adaylarımızın bazılarını daha önce tanıyorum, bazılarıyla yeni tanıştım. Adayları belirleyecek olan Ankara'ya Allah yardım etsin. 112 aday adayından 11 kişi aday olacak. 112 müracaatta 23 kadın aday adayımız var. 89 erkek aday adayımız var. Bunların içinde 30 yaşın altında genç aday adayımız 3 tane. Engelli 11 aday adayımız var. 112 müracaatın 30'u genel merkezden geriye kalan 81 tanesi de il binamızdan yapıldı" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAŞPINAR'DAN AYTUĞ ATICI'YA CEVAP

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın Toroslar Kaymakamlığı binası ile ilgili yaptığı açıklamalara da cevap Taşpınar, "Aytuğ Atıcı Toroslar Kaymakamlığı binasının maliyetinin çok yüksek olduğunu, orayla ilgili bir takım yanlış bilgiler de vererek vatandaşlarımızı tahrik etmeye çalıştı. Metrekaresini yanlış söyledi, inşaatın maliyetini yanlış söyledi. Aytuğ Atıcı'ya cenazede de bunu yapmaya çalıştı, vatandaşlar fırsat vermediler. Aytuğ Atıcı'ya sadece kendi partisinin yaptığı 2 tane yatırımı hatırlatmak istiyoruz. Aytuğ Atıcı kendi Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yapmış olduğu Deniz Parkın maliyetini bir öğrenmesini istiyoruz. Gitsin Macit Özcan'a sorsun Deniz Parkı kaça yapmış diye. Bizim Toroslar Kaymakamlık binasının 5 katı maliyeti var Deniz Parkın ve orası ölü bir yatırım, şu anda kullanılmıyor. Bunun yanında yine Aytuğ Atıcı kendi partisinin Yenişehir Belediye Başkanının yapmış olduğu Yenişehir Kültür Merkezi'ne baksın. Oranın da maliyeti Toroslar Kaymakamlık binasının maliyetinin 5 katı. Toroslar Kaymakamlık binasında ilçe ilgili ne kadar hizmet birimi varsa bunların hepsi o bina içinde olacak ve bu bina 24 saat hizmet verecek. Evet biz Kültür Merkezi yapılmasın demiyoruz. Ancak kendi yaptıklarının maliyetlerine ne kadar yüksek olduğuna bakmıyorlar gelip bizim yapmış olduğumuz, devletimizin yapmış olduğu çok çok daha ucuza yapmış olduğu binaların eleştirisini yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aytuğ Atıcı Taşpınar Ak Parti Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title