Haberler

AK Parti'nin Manisa mitingi - Arınç -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Zaman zaman darbeciler harekete geçti, cuntacılık yapmaya çalıştılar başaramadılar, zaman zaman partimizi kapatmak istediler başaramadılar, zaman zaman bu partiyi içinden çökertmek istediler başaramadılar, zaman zaman bu partiyi kötülediler, içeriden ve dışarıdan dedikodular yaptılar yine de yıkamadılar, yine de yıkamadılar, yıkamayacaklar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Zaman zaman darbeciler harekete geçti, cuntacılık yapmaya çalıştılar başaramadılar, zaman zaman partimizi kapatmak istediler başaramadılar, zaman zaman bu partiyi içinden çökertmek istediler başaramadılar, zaman zaman bu partiyi kötülediler, içeriden ve dışarıdan dedikodular yaptılar yine de yıkamadılar, yine de yıkamadılar, yıkamayacaklar" dedi.

Arınç, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Hem tek başına hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte seçim gezilerine katıldıklarını hatırlatan Arınç, "Anadolu ayağa kalkmış durumda. Herkes büyük bir kenetlenme içinde hükümetimizi kucaklıyor, Başbakanımıza sahip çıkıyor, partimizin gücünü arttırmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

-"Büyükşehiri kazanmak bizim hakkımız"

Manisa'yı AK Parti olarak büyükşehir yaptıklarını hatırlatan Arınç, "Büyükşehiri biz yaptık, büyükşehiri kazanmak bizim hakkımız ve büyükşehir ile birlikte Manisa'nın en son noktasına kadar hizmet götürmek bizim görevimiz. Görevimiz hizmet, gücümüz millet arkamızda Manisa var, bu seçimi kazanacağız" diye konuştu.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi'nin ve ilçe adaylarının çalışmalarını yaptıklarını söyleyen Arınç, çalışmalara devam edeceklerini ve 30 Mart akşamında herkesi sevindiren bir başarı kazanacaklarını bildirdi.

-"Rant peşinde koştular"

AK Parti tarafından yönetilmeyen yerlerin hizmetten uzak kaldığını belirten Arınç, "Rant peşinde koştular. Kendilerine ve çevrelerine nasıl çıkar sağlayacaklarının hesaplarını yaptılar. Kendi içlerinde kavgaya düştükleri bile oldu. Haklarında dava açılanlar da oldu. 5 yıl boyunca Manisa'da ilçelerimizin pek çoğu da maalesef kayıpta kalan belediyelerimiz oldu" dedi.

AK Parti'nin 11 yıldan beri iktidarda olduğunu ve girdikleri seçimlerin hepsinden başarılı olarak çıktıklarını dile getiren Arınç, "Şimdi geçmişteki başarılarımızı daha da arttıracağız. Önce 30 Mart'ı, arkasından cumhurbaşkanlığı seçimini ve daha sonra da yeni bir iktidarın anahtarını inşallah 2015'te hep beraber büyük bir başarıyla açacağız" diye konuştu.

Hükümet olarak büyük yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Arınç, "Öyle güçlüyüz ki Sultan Fatih gibi, Sultan Fatih'lerin memleketi Manisa'dan sesleniyorum. 21 yaşının baharında İstanbul'u almak için yola çıkan Sultan Fatih gibi yollara asma köprüleri yapıyoruz, önümüze deniz çıkınca da denizin altına giriyoruz, 60 metre derinlikten Marmaray'lar geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

"Bunları geçmişte yapan, yapmayı düşünen birisi var mıydı Allah aşkına?" diye soran Arınç, "Avrupa'ya kredi bulmak için dilenmeye gidenler vardı. '70 cente muhtacız' diyorlardı. Kapılarda bekletiliyorlardı, kimse yüzlerine bakmıyordu. Sonunda da dilenciye para verir gibi birisi 1 milyon dolar verdiği zaman Türkiye'ye müjde gönderiyorlardı, 'Müjde 1 milyon dolar kredi buldum' diye. Şimdi 1 milyon dolar kredi ne Allah aşkına. Biz 60 kilometrelik yüksek hızlı trene 400 trilyon para veriyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye hazinesinin dolu olduğunu ve gayrı safi milli hasılasının da yüksek olduğunu anlatan Arınç, "Çok şükür dünyanın 16 büyük ekonomisi olmuşuz. 2023'te dünyanın ilk 5 ekonomisi içerisine girmeye de söz vermişiz, sözümüzü de tutacağız inşallah" dedi.

Eğitim, sağlık, enerji gibi alanlarda yapılan icraatlar hakkında bilgi veren Bülent Arınç, "Bütün sektörlerde AK Parti'nin yaptığı hizmetleri hepiniz alkışladınız, desteklediniz, inandınız ve bize yüzde 50 oy verdiniz. Biz bu oyları boşuna almadık, kara kaşımıza kara gözümüze vermediniz. Hizmet gördünüz biz de hizmetin karşılığını sizden fazlasıyla aldık. Size çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "Biz milletimizin hizmetkarıyız" şeklindeki sözünü hatırlatan Arınç, "Hükümetimiz de güçlü, partimiz de güçlü, adaylarımız da güçlü ve inşallah bu seçimden alnımız açık başımız dik çıkacağız bundan hiçbir endişemiz yok" dedi.

"AK Parti kabul olunmuş duadır" ifadesini kullanan Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz belki bir yüzyıl boyunca, böyle bir hükümete, böyle bir başbakana böyle bir partiye ihtiyaç duydu. Kendisini kucaklayacak, değerlerini el üstünde tutacak, ülkemizi geliştirecek, kalkındıracak bir hükümete hep dualar etti. Bu dualar kabul oldu. 11 yıldır Kırkpınar başpehlivanı gibi yenilmiyoruz, altın kemeri üstümüzde taşıyoruz, üç seçimde sırtını yere yapıştırmayan tek pehlivan biziz. Ama bakın bu seçim öncesinde bu partiyi alaşağı etmek isteyen, hükümeti itibarsızlaştırmak isteyen, başbakanımızı üzmeye çalışan şer odakları var."

Kendisinin 40 yılı aşkın süredir Manisa'da siyaset yaptığını dile getiren Arınç, "AK Parti'yi yıkmak için gizli açık şer odakları çok çalıştı. Zaman zaman darbeciler harekete geçti, cuntacılık yapmaya çalıştılar başaramadılar, zaman zaman partimizi kapatmak istediler başaramadılar, zaman zaman bu partiyi içinden çökertmek istediler başaramadılar, zaman zaman bu partiyi kötülediler, içeriden ve dışarıdan dedikodular yaptılar yine de yıkamadılar, yine de yıkamadılar, yıkamayacaklar" dedi.

-"Metotların en ahlaksızını deniyorlar"

Arınç, şöyle devam etti:

"Bu kez farklı bir metot deniyorlar. Metotların en ahlaksızını deniyorlar, belden aşağı vurmak istiyorlar, yolsuzluk gibi AK Parti'nin paçasına yapışmayacak tek suçlamayla karşımıza çıkıyorlar. Hamdolsun ki alnımız açıktır, yaptığımız her işin, söylediğimiz her sözün, attığımız her adımın hesabını verdik bundan sonra da vereceğiz. Kimse bizi bunlarla suçlayamaz, yolsuzlukla mücadele etmek için kurulmuş bir siyasi partiye uyduruk konuşma kasetleriyle, teyplerle, bilmem nereden yayınlandığı belli olmayan montajlama bir takım çete üretimi sahtekarlıklarla bu partiyi yıkmaya çalışıyorlar, arkasına sığınıyorlar."

-"Bu metot da sökmeyecek, bu yalanlar da boş çıkacak"

Vatandaşların bu konulara itibar etmediğini bildiğini anlatan Arınç, "Kim yaparsa yapsın bu hükümete diz çöktürmek için, bu başbakanın başını önüne eğdirmek için söylenen her yalana, yapılan her hakarete siz Allah'ın izniyle misliyle cevap veriyorsunuz, bu meydanlara toplanıp hükümetimizi kucaklamak üzere. Bu metot da sökmeyecek, bu yalanlar da boş çıkacak, bu hakaretlerin de sonu kesilecek ve bunu yapanlar büyük bir ayıpla baş başa kalacaklar. Yaptıklarından utanacaklar çünkü 30 Mart akşamı milletin sandıkta vereceği ders inşallah bunları mahcup edecek."

Manisalı'lara dostluğu, kardeşliği ve beraberliği bütün herkese iletmeleri çağrısında bulunan Arınç, "Biz hükümetimize sahip çıkıyoruz, bu yanlışlıkları yapanlar adalet önünde hesap verecekleri gibi vicdanlarıyla baş başa kaldığında da Allah önünde hesap vereceklerdir. Ne olur hükümetimize, Başbakanımıza yapılan bu haksızlıkları siz de oylarınızla, beraberliğinizle, kol kola gelmekle Allah'ın izniyle elbette hesaplarını boşa çıkarın" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title