Haberler

AK Parti'nin Manisa Mitingi

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl boyunca çetelerle, mafyayla, cuntayla mücadele ettiklerini belirterek, "Devlete sızmış milletin enerjisini hortumlayan çeteleri tasfiye ettik. İnşallah 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. 'Ergenekon' ile mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki 'Neo Ergenekon' ile de mücadele edeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisinin Manisa mitinginde yaptığı konuşmada, "Manisa'nın büyükşehir olmasını istemeyenler, sizden oy istemeye nasıl gelecekler? Bunlara gereken dersi vermeliyiz" dedi. Onun için çok çalışacaklarını ifade eden Erdoğan, meydandaki kalabalığa "Ya siz ne anlarsınız büyükşehir yönetmekten deyin, bunlara dersi verin. Ben Manisa'nın 30 Mart'ta AK Parti'ye sahip çıkacağına inanıyorum. İnanıyorum ki bütün ilçelerimiz bunlara gerekli olan dersi verecek. Bu meydan zaten bunu gösteriyor. Buradaki coşku, buradaki heyecan bana bunu gösteriyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"12 yıl boyunca çetelerle, mafyayla, cuntayla mücadele ettik. Devlete sızmış milletin enerjisini hortumlayan çeteleri tasfiye ettik. İnşallah 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. 'Ergenekon' ile mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki 'Neo Ergenekon' ile de mücadele edeceğiz. Neymiş. Pensilvaya'da inzivaya çekilmiş. Duydunuz mu? İnzivaya çekileceksen, gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva? İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Duydunuz değil mi? Alüfte, yani aşüftenin benzeri. Onları takip ediyor. Siyasilerden birine alüfteyi musallat etmişler de o hemen haber göndermiş, 'sakın ha' demiş. ya sen hoca mısın? yoksa istihbarat örgütünün başı mısın, nesin ya? Nesin sen?

İnzivaya çekilmiş, iş takipçiliği yapıyor. İnzivaya çekilmiş, oradan senaryo talimatları veriyor. İnzivaya çekilmiş ama uluslararası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor, röportajlar veriyor. İnzivaya çekilmiş ama Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Genelkurmay Başkanının, bakanların, savcı, hakim, bürokratların telefonlarını dinleyip, en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur, yapamazsın böyle bir şey. Cumhurbaşkanının telefonunu dinleyemezsin. Mahkemelerin böyle bir karar alma yetkisi yok. Başbakanı dinleyemezsin. Mahkemelerin böyle bir karar alma yetkisi yok. Bunları yaptılar. Montaj yaptılar, dublaj yaptılar. Allah aşkına bu nasıl bir inziva? Ne diyorlar? 'Herkes konuştu konuştu o sustu'. Bu nasıl bir susmak. 5 ay önce konuşmuş, 'beddua Allah'ın gücüne gider, hatta densizlik' demiş. 5 ay sonra çıktı dikkat et aynı kelimeleri kullanarak 'Allah'ın gücüne gider' dediği 'densizlik' dediği bedduayı daha beteriyle kendisi yapıyor. "

-"Ya 'eski Türkiye' diyeceğiz, ya da 'yeni Türkiye' diyeceğiz"

Başbakan Erdoğan, "Alimlerin şehri Manisa; inanıyorum ki siz işte bu tür alimlere gereken cevabı vereceksiniz. İnanıyorum ki sizler bu tür fitne, fesat, taki, yalan iftira atanlara gereken cevabı vereceksiniz. Büyük devlet adamları, cihan padişahları yetiştirmiş Manisa; inanıyorum ki devlete, millete milli güvenliğimize yönelik saldırıya karşı tepkinizi 30 Mart'ta ortaya koyacaksınız" sözleriyle seslendi.

"30 Mart'ta sadece belediye başkanı, meclis üyeleri ve muhtarların seçilmeyeceğini, 30 Mart'ta Türkiye'nin geleceğine bir karar verileceğini vurgulayan Erdoğan, "Ya 'eski Türkiye' diyeceğiz, ya da 'yeni Türkiye' diyeceğiz" dedi.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini ifade eden Erdoğan, "Unutmayın 'devlet içinde devlet yok. İnanıyorum ki Manisa, lafa değil, büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi, şehir diyeceğiz. Belediyeciliği böyle yapacağız. Önce insan, demokrasi ve şehircilik ve büyük medeniyet yolunda bunu başaracağız. İnanıyorum ki Manisa takiye, riyaya, iftiraya, yalana değil, komploya, tuzağa değil, Manisa için takdim edilen projelere bakacak, ona oyunu verecek. Bizde plan var proje var. MHP'de, CHP'de ne var? Konuşmalarına dikkat edin,  yüzde 80-85 tutturmuşlar, 'yolsuzluk da yolsuzluk'. Artık gülüp geçiyorum Bunlar çünkü montajcı, bunlar dublajcı" diye konuştu.

Erdoğan, Manisa'ya iki hastaneden oluşan toplam 658 yatak kapasiteli bir şehir hastanesinin 283 trilyona mal olacağını belirterek, 400 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi projesinin de devam ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin Süper Lig'de tek ilçe takımı Akhisar'a 12 bin seyirci kapasiteli yeni bir stadyum yapıyoruz. Toplam maliyeti 55 trilyon. Stadyumun temelini attık, inşallah önümüzdeki yıl bitecek. Aynı şekilde Turgutlu'ya 11 bin seyirci kapasiteli bir yeni stad yapıyoruz. Toplam maliyeti 30 trilyon. Stadyumun yapımına bu yıl başlayıp iki yıl içinde bitiriyoruz. Manisaspor'u da inşallah Süper Lig'de göreceğiz. Ha gayret diyoruz. Manisa'ya bir spor salonu kazandırmak için kolları sıvadık, toplam maliyeti 18 trilyon. Yapımına başladık, en kısa zamanda bitirip hizmetinize sunacağız" diye konuştu.

-"Türkiye genelinde Ferhat gibi dağları deldik"

Dün Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu'nun en önemli aşamalarından İzmit Körfez geçişi Asma Köprüsü'nün denizin kırk metre altındaki temelleri üzerine keson temellerinin birleştirilmesini icra ettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu köprü, kendi sınıfında toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın dördüncü büyük köprüsü oluyor. Bu proje Manisa'yı ilgilendiriyor. İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlandığında iki kent arasındaki mesafe 8 saatten 3,5 saate iniyor. Yol 95 kilometre kısalacak. Gebze Dilovası'ndan yola çıkacak olan araç, önce Kocaeli Körfezi'ni asma köprüyle geçecek, Altınova ilçesinden Bursa, Orhangazi'ye oradan Gemlik'e, Bursa'ya ve oradan da çevre yoluna bağlanacak. Bu yolu 21 kilometre kullandıktan sonra Balıkesir'in kuzeyinden Savaştepe'ye, oradan Manisa Saruhanlı'ya ve Turgutlu'ya ulaşacak. Daha sonra İzmir, Kemalpaşa, Kuyucak, Ulucak, Belkahve tüneliyle Bornova'ya gidecek. Otoyol ile İzmir-Bursa arası da 2,5 saate iniyor."

Başbakan Erdoğan, yolun medeniyet ve kalkınma olduğuna işaret ederek, "Yol, geçtiği güzergahlardaki bütün şehirlerin çehresini değiştiriyor. Sabuncubeli Tüneli'ni biliyorsunuz değil mi? Manisa ile İzmir arasını 15 dakikaya düşürüyor. Toplam proje uzunluğu 6 bin 480 metre. Tünelin İzmir tarafındaki sol tüpte 772 metreye ulaştık, sağ tüpte 738 metreye vardık. Tünelin Manisa tarafında ise alt yapı çalışmalarını bitirdik. Yakında tünel delme çalışmalarına başlıyoruz" bilgilerini aktardı.

"Türkiye genelinde Ferhat gibi dağları deldik" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tüneller yaparak aşılmadık yol bırakmadık. Cumhuriyet tarihi boyunca yani 79 yılda 50 kilometre uzunluğunda 83 adet tünel yapılmıştı. Biz 12 yılda 117 kilometre uzunluğunda 122 adet tünel yaptık. Bugün ülke genelinde 205 adet tünelle yolculuğun konforu yaşanıyor. Manisa yüksek hızlı treni bekliyor mu? Ankara'dan yapmaya başladık. Ankara, Afyonkarahisar arasında hızla devam ediyor. Afyon-Uşak arasının yapımına başlamak üzereyiz. Kısa süre sonra Uşak, Manisa, İzmir arasını da ihaleye çıkıyoruz. Bütün bunlarla istiyoruz ki 30 Mart bir değişim dönüşüm olsun. O atılan adımlarla inşallah Manisa'mızı yerel yönetimde belediye başkanımız, merkezi yönetimde de biz el ele vereceğiz, ilçe belediye başkanlarımızla mükemmel bir uyum içerisinde farklı bir Manisa'yı inşa edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title