Haberler

AK Parti'nin Maltepe Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Sevgili Peygamberimizi Miraç'tan indiriyor, kamyonete bindiriyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sevgili Peygamberimizi Miraç'tan indiriyor, kamyonete bindiriyor. İyi bir senarist olmuş Pensilvanya'da. Biz tabii senaryo yazarı olduğunu bilmiyorduk. Herhalde 'Bir hocadır' diyorduk. Meğerse senaristmiş. Aynı zamanda da iyi bir holding patronuymuş. Bunu da öğrendik" dedi.

Erdoğan, partisince Maltepe'de Cumhuriyet Camisi önünde düzenlenen mitingde, batının kötülüklerinin, olumsuzluklarının değil, iyi tarafının alınması gerektiğini söyledi.

CHP'nin bugüne kadar tam aksini yaptığını ifade eden Erdoğan, "Hep olumsuzluklarını almış. Biz olumlu yanını alacağız. Cumhuriyet tarihinde yapılan bölünmüş yol ne biliyor musunuz? 6 bin 100 kilometre. Biz 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Bakınız, Türkiye'nin artık dış borçta geldiği nokta şu; bizden önceki yönetimler, Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 73'ü borçtu. Yani 100 liranın 73 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Bakınız nereden nereye geldik" diye konuştu.

Enflasyonu yüzde 30'dan yüzde 8'e düşürdüklerini anlatan Erdoğan, "Bu MHP konuşuyor, bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Aynı..." dedi.

Erdoğan, Merkez Bankası'nın milli banka olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ne kadar vardı biliyor musunuz kasasında döviz? 27,5 milyar dolar. Şimdi ne kadar var biliyor musunuz? 128 milyar dolar. Fark bu. Bakınız, IMF'ye borçlandılar bunlar. CHP'nin yavrusu DSP biliyorsunuz. Borçlandılar. Ne kadar borç vardı biliyor musunuz? 23,5 milyar dolar. Şimdi ne kadar borç var biliyor musunuz? Sıfır. Ödedik, işi bitirdik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Bizden borç istiyor, 5 milyar dolar. 'Tamam' dedik. Şimdi IMF'ye biz 5 milyar dolar borç vereceğiz. Veren el alan elden üstündür. Belediyecilikte bu CHP, MHP bunlar bu işten anlamazlar. Ben size söylüyorum, Halep oradaysa arşın burada. Maltepe'de hizmet denilen bir şey varsa, gelin oyunuzu yine verin. Yoksa diyorum ki, buraya AK Parti büyükşehir belediyesi hizmeti getirdi mi? Hala getiriyor mu? Merkezi yönetim olarak biz getirdik mi? Hala getiriyor muyuz? Şimdi Kartal'da baktım o da CHP'li ya diyor ki, '25 bin kişi işe alacağım' diyor. ya dürüst ol be. Bugüne kadar ne aldın da şimdi 25 bin kişi alacaksın. Dürüst ol. Bir taraftan diyor ki, 'Tapuları dağıtacağım' diyor. ya diyorum ya bunlarda yalan ganimet. ya senin bir defa tapu dağıtma yetkin var mı ya? Sen, biz onay vermedikten sonra tapuyu nasıl dağıtacaksın, nasıl bu yalanı söylersin? Ama ne olacak başındaki Kılıçdaroğlu yalanın efsanesi."

"Pensilvanya'daki saray hariç bir tek odada kalmış"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, bunların bir de hocasının olduğunu dile getirerek, "Pensilvanya... Fetvayı oradan alıyorlar. Sevgili Peygamberimizi Miraç'tan indiriyor, kamyonete bindiriyor. İyi bir senarist olmuş Pensilvanya'da. Biz tabii senaryo yazarı olduğunu bilmiyorduk. Herhalde 'Bir hocadır' diyorduk. Meğerse senaristmiş. Aynı zamanda da iyi bir holding patronuymuş. Bunu da öğrendik. Artık rafinerileri, milyarlarca doları.... Bir tek ceketi varmış. Başka bir şeyi de yokmuş. Bu ne ceketse. CHP de sığıyor, MHP de sığıyor, ananaslar sığıyor, rafineriler sığıyor, milyarlarca dolarlar sığıyor, dershaneler sığıyor, hepsi sığıyor o cebe. Bir tek odada kalmış. Ah zavallım. Pensilvanya'daki saray hariç bir tek odada kalmış. Bunlar dini dört dörtlük istismar edenlerdir. Fakat oraya gönül veren çok saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Önce itikadi noktada kendinizi gözden geçirin" ifadelerini kullandı.

Allah'tan başka kimseye kulluklarının olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kim ki, ona ters düşüyorsa elimizin tersiyle iteriz. Allah'a itaat konusunda kimseye itaat olmaz. Ama bunlar dağıtmış, bunlar şirazesinden sapmış. Ne yaptıklarının fakında değiller. Ne diyorlar, 'O derse doğrudur'. Lafa bak ya. Sevgili Peygamberimiz mi o ya? Kim o, kim? Hani müşrikler, Peygamberimiz Miraç'tan indiği zaman Hz. Ebubekir Sıddık'a geldiler, dediler ki, 'Seninki yine bir şeyler söylüyor'. Ondan sonra 'Ne demiş?'. 'İşte Miraç'a çıkmış. Kat kat oralardan gelmiş, bunları anlatıyor'. Hz. Ebubekir'in verdiği cevap, 'O dediyse doğrudur'. Şimdi bakın, aynı çerçevede bunlar da ne diyor, 'Pensilvanya dediyse doğrudur'. Bu çok tehlikeli bir şey. Merhum Savaş Ay bununla söyleşi yapıyor, hayatında bir kere oy kullanmış. Ama ne diyor, 'Hz. Cebrail gelse, parti kursa ben ona bile oy vermem' diyor. Yarın kullanacağınız oy sadece CHP'ye ders değil, sadece MHP'ye ders değil, aynı zamanda Pensilvanya'ya ders olacaktır."

"Yerel yönetime bir kadın eli değsin istiyoruz"

Erdoğan, AK Parti Maltepe Belediye Başkan adayı Edibe Sözen Yavuz'u, Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndan feda etmeye karar verdiklerini, "Maltepe'ye feda olsun" dediklerini belirterek, Yavuz'un ilmini, kendileriyle beraber kazandığı siyasi ferasetini ilçede vatandaşa efendi olarak değil, hizmetkar olarak kullanacağını kaydetti.

Bir de yerel yönetime bir kadın eli değsin istediklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için özellikle Maltepe'deki hanım kardeşlerime çok iş düşüyor. Eğer siz isterseniz bu işi bitirirsiniz. Tamam. Kararlı mıyız? Artık saatler kaldı. Bak şurada hemen birkaç saat çalışacağız ve işi bitireceğiz. Ağabeyler siz de kararlı mısınız? Fazla vaktimiz yok. Çok çalışacağız. Ben, Edibe kardeşimi, Edibe hocamızı size emanet ediyorum. Bak, hem profesör doktor, hem bizim yanımızda uzun zaman siyasetçi, parlamentoda milletvekili, şimdi de biz size Edibe kardeşimizi veriyoruz. Biz zorlanacağız ama diyoruz ki ama Maltepe'ye helal olsun."

Erdoğan, mitingin sonunda vatandaşlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" dizelerini okudu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve Edibe Sözen Yavuz ile el ele tutuşarak halkı selamladı.

Bu arada Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan mitinge katılanlara karanfil ile AK Parti atkısı attı.

- Mitingden notlar

Mitingin yapıldığı alan, AK Parti flamalarıyla donatıldı. Alanın değişik yerlerine Mustafa Kemal Atatürk, Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın posterleri ile Türk bayrağı ve Erdoğan'ın resminin yanına, "Koy elini vicdanına biz oradayız, biz bu partinin vicdanıyız", "Yeni Türkiye yolunda daima ileri" yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge katılanlar zaman zaman, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da katıldı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title