Haberler

Başbakan Erdoğan Maltepe'de Konuştu

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer siz partilerinizi ilkeler üzerine değil de faniler üzerine inşa ederseniz, o parti kalıcı olmaz, onun ömrü kısa olur. Fakat ilkeler üzerine inşa ederseniz, işte o parti artık on yıllarca milletine hizmete devam eder" dedi.

Erdoğan, partisince Maltepe'de Cumhuriyet Camisi önünde düzenlenen mitingde, artık seçimlere saatler kaldığını belirterek, yarın tarihi bir karar verileceğini söyledi.

Bugün CHP'ye, MHP'ye ve diğerlerine gönül veren kardeşlerine, AK Parti'ye gönül vermiş kardeşleriyle birlikte sesleneceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Fakat kime oy vereceğiz? Eser siyasetine mi, ideoloji siyasetine mi? Şöyle bir muhasebe yapalım istiyorum; 1994'te bu kardeşinizi İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Bugün ilk defa oy kullanacak olanlar o günleri hatırlamıyor. O günden bu güne ne kadar zaman geçti, kardeşlerim şöyle düşünün... 18 yıl, ne demek bu? Yani 18 yıl önce doğan yarın oy kullanacak. O, o gün yapılanları bilmiyor. O günkü İstanbul'u, o günkü Maltepe'yi tanımıyor. Şimdi benim onlara bunu hatırlatmam lazım. Çünkü nasıl bir Maltepe vardı, nasıl bir Kartal, nasıl bir İstanbul vardı, nasıl bir Pendik, nasıl bir Tuzla vardı, nasıl bir Kadıköy vardı, nasıl bir Ataşehir vardı? Bunları bilmemiz lazım ki yarın oyumuz yerini bulsun."

Başbakan Erdoğan, "18 yıl önce İstanbul'da çöp dağları var mıydı?" diye sorarak, şöyle devam etti:

"İstanbul'da susuzluk var mıydı? İstanbul'da hava kirliliği var mıydı? Kardeşlerim, bu kardeşinizi İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı yaptıktan sonra çöp dağları gitti mi? Hava kirliliği gitti mi? Susuzluk gitti mi? Kardeşlerim o gün bugündür İstanbul'da susuzluk var mı? Hava kirliliği var mı? Çöp dağları var mı? Kardeşlerim doğalgazı Maltepe'ye kim getirdi? Hani bunlar moderndi? Kardeşlerim bir düşünelim, başımızı iki elimizin arasına alalım. Allah aşkına nedir bu?"

Maltepe'yi 5 senedir yöneten CHP belediyesinden ne hizmet görüldüğünün söylenmesini isteyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Deyin ki Maltepe'yi şuradan şuraya taşıdı. Var mı böyle bir şey? Eğer hakikaten başarılı bir belediyecilik yaptıysa oyunuzu yine ona verin. Fakat yapmadıysa bizim irademiz, oylarımız niçin bir yerlere ipotekli olsun ya, neden? Biz aklımızı kiraya vermedik ki, öyle mi, biz irademizi kiraya vermedik ki, neden ona verelim? Bana kim hizmet getirirse benim oyum onundur. Kim eser üretirse binim oyum onundur. Çıkmış genel başkanları, bunlarda yalan var, iftira var, takiye var, riyakarlık var, ikide bir diyor ki 'oylarınız gençler, Atatürk'ün partisine.' Bunun adı dört dörtlük istismardır. ya Atatürk şu anda ebedi alemde yatıyor. ya zaten Atatürk hayatta olsa senin gibi bir adamı partinin başına getirmezdi. Çünkü senden bir şey olmaz. Çünkü Atatürk'e en büyük ihaneti kendisinden sonra gelenler yaptı. İlk ihaneti İnönü yaptı. Ne yaptı? Türk lirasının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldıran kim? İnönü. Devlet dairelerinden Atatürk'ün posterini kaldıran kim? İnönü. Posta pullarının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldıran kim? İnönü. ya siz böyle bir partisiniz. Atatürk'ü istismarı bırak. Bırakın da Atatürk, bütün milletin olsun. AK Parti şunun bunun partisi değil."

"Sülük gibi emdiler"

AK Parti'nin, milletin partisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu partinin rotasını milletin çizdiğini, şu veya bu kişinin çizmediğini ifade etti.

Erdoğan, kendisinin fani olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Fakat AK Parti'yi yürütecek olanlar var. Biz böyleyiz. Biz bu işi bina ettik, böyle inşa ettik. Eğer siz partilerinizi ilkeler üzerine değil de faniler üzerine inşa ederseniz, o parti kalıcı olmaz, onun ömrü kısa olur. Fakat ilkeler üzerine inşa ederseniz, işte o parti artık on yıllarca milletine hizmete devam eder. Bu arada bir de bir şeyler türedi. Anladınız değil mi? Elhamdülillah, milletimin feraseti duman attırıyor duman. Pensilvanya'dan bir zat çıktı. İşte o da peşinde, izinde olduğu Bedüizzaman'a asilik yapanlardan biri. Onu istismar edenlerden biri. Hayatında bir kez görmüş değil ve ona isyanını öyle ileri noktaya getirmiş ki 'baki amaçlar, baki gayeler, fani düşünceler üzerine inşa edilemez' diyen Bedüizzaman'a, kendisini mehdi, mesih, şu bu gibi ilan etmek suretiyle bunu yapmış. Hayatı CHP'ye karşı olmakla geçen Bediüzzaman'a şu anda tam ters düşmüş. Niye? Bakın şimdi sms geçiyorlar. Diyorlar ki; 'şu şu illerde CHP, şu şu illerde MHP, şu şu illerde şu şu, şu şu illerde şu partiyi destekleyeceksiniz.' Hani siz siyasetten uzaktınız ya? Ne oldu size? Tam siyasetin içindeler. Diyorum ki bunların dershanelerinde çocuklarınız varsa alın. Bak şimdi takviye kurslarını biz milli eğitim olarak ücretsiz vereceğiz. Bunların okullarında okuyanlar çocuklarınız varsa onları da alın. Devletin okulları bize yeter ya. Haksız rekabete de fırsat vermeyelim. Söğüşlediler, sülük gibi emdiler. Sülük bunların yanında çok faziletli. Çünkü sülük zararlı olan kanı emiyor. Bunlar faydalı olanı emdiler faydalı. Rahat olacaksınız."

"Biz sadece rükuda eğiliriz"

Erdoğan, sadece rükuda eğildiklerini, kulların karşısında eğilmediklerini, eğilmeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sizden isteğim şudur; yarın sandıkta bu CHP'ye Maltepe'de gereken dersi vermeye hazır mıyız? Birkaç saat var. Bunların bugüne kadar Türkiye'de tek başına iktidar olduğu vaki mi? Tek partili dönem hariç. Tek partili dönemde kalktılar idare ettiler ama ne zaman ki çok partili hayata geçildi, bir kez iktidar olamadılar. Niye? ya bu millet CHP'yi iyi tanır ama maalesef bazıları hala anlayamadı. Çünkü onlar maalesef akıllarını ve iradelerini kiraya verdiler, kiraya. İpotek altında. Bakınız basit bir örnek veriyorum; Türkiye'yi biz nereden aldık? 230 milyar dolar milli gelirle aldık, 79 senede 230 milyar dolar. Fakat biz 12 senede bunun üzerine 590 milyar dolar ilave ettik. Şu an 820 milyar dolar milli gelirimiz var. Ey CHP sen neredesin? Sen ne yaptın hayatında ya? Bu ülkeye kazandırdığın ne var, söyler misin? Yalandan, iftiradan, takiyeden başka ne var? Yolsuzluğun olduğu iktidar bunu yapabilir mi?"

Metro hatlarına değinen Erdoğan, bu hizmetleri kendilerinin yaptığını söyledi.

Buradan yüksek hızlı trenin de geçeceğini anlatan Erdoğan, bunun da birkaç ay içerisinde açılacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ya bunların aklından bu geçer miydi? Bu CHP, bu MHP, bunların aklı ermez bu işe. Allah aşkına soruyorum; Marmaray'ı kim için yaptık? ya bu CHP buna da karşı çıktı. Üçüncü köprüyü yapıyoruz. Üçüncü köprüye de karşı çıktılar. Kim için bunlar? Millet için ama çılgına dönüyorlar çılgına. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bunları çıldırtıyor. Çıldırsanız da çatlasanız da patlasanız da biz 77 milyon için bunu yapıyoruz. Türkiye için bunu yapıyoruz. Marmaray'ı yaptığımız gibi. Nasıl Marmaray'ı yaptık bitirdik? Her şeye rağmen, elhamdülillah. Önümüzdeki yılın sonunda Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de açıyoruz. 4 gidiş, 4 geliş ortasından da tren. ya Türkiye bununla işte Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstünde çıkma hedefini yakalıyor. Lafla peynir gemisi yürümez. Lafa değil, o kadar... Ben hep bana yurt dışında söylediği şu söze inanıyorum; 'ya siz bu Marmaray'ı nasıl yaptınız?' Dedik 'işte Boğaz'ın altında 62 metre derinlikte yaptık. Benim misafirim olduğunuz zaman sizi orada bir gezdiririm.' Bu bizim 153 yıllık rüyamızdı, hayalimizdi. Ecdadımız Abdülmecid bunu düşündü ama bu CHP kafası bunu düşünemedi. Düşünemez. 10. yıl Marşı'nı söylerler. 10. Yıl Marşı'nı söylemek benim karnımı doyurmuyor. 'Demir ağlarla ördük', neyi ördün ya? Atatürk'ten sonra sizin bir kilometre demir ağınız var mı? Demir ağlarla Türkiye'yi biz örüyoruz biz. Bak Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren, Ankara- Konya yüksek hızlı tren, Konya-Eskişehir yüksek hızlı tren, şimdi Sivas hattı yapılıyor, yüksek hızlı tren...Banliyö sistemlerinin hepsini yeniledik, sıfırladık. Artık kendi vagonlarımızı, kendi lokomotiflerimizi üretiyoruz. Eskiden 10 metre uzunluğunda raylar üretiyordu Türkiye ve perçinleme sistemiyle. Şimdi 70 metre ve kaynak sistemiyle, giderken öyle o eklem yerlerine, birleştirme yerlerine geldiğinde güm güm vuran yok şimdi. Aynı şekilde gidiyor."

Erdoğan, medeniyetin, modernleşmenin bu olduğunu dile getirerek, lafla modernleşme olmadığını, bunun icraatla olduğunu söyledi.

Dünyanın takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "İlmin en ileri noktası neredeyse oraya gideceksin, oradan ilmi alacaksın. Akif ne diyor; 'Alınız ilmini Garb'ın, alınız sanatını, veriniz hem de mesainize son süratini' diyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan istanbul maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title