Haberler

AK Parti'nin Kütahya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yarın inşallah Yassıada'da, Adnan Menderes'in ve aziz şehitlerimizin hatırasına, orada yeni bir törenle Kongre Merkezi yapıyoruz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yarın inşallah Yassıada'da, Adnan Menderes'in ve aziz şehitlerimizin hatırasına, orada yeni bir törenle Kongre Merkezi yapıyoruz. Darbelerden hiçbir iz bırakmayacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Zafer Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu konuşmasına, "Devletimizin, istiklalimizin, demokrasimizin mayalandığı Aziz Kütahya'ya selam olsun. Devletimizi mayalayan, Osmanlı obasına, Kayı Obası'na, Hayme Ana'nın yerleştiği Domaniç'e selam olsun" şeklindeki sözleriyle başladı.

"Bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten imparator çıkaran Kütahya'nın çocuklarına selam olsun. Bütün Kütahya tarihimizin destanıdır ve demokrasimizin destanıdır" diyen Davutoğlu, "1946'da şehit Başbakanımız Adnan Menderes'i Kütahya milletvekili olarak Ankara'ya gönderen Kütahya'ya selam olsun" dedi.

Kütahya'nın uleması ve ilçelerinin isimlerini de sayarak selam gönderen Davutoğlu, "Kütahya, bizim tarihimizin hülasasıdır, bizim irfanımızın hülasasıdır, bizim demokrasimizin hülasasıdır. Onun için bizi en iyi her zaman Kütahya anlamıştır, her zaman bu tarihi yolda yürüyenlere destek vermiştir" ifadesini kullandı.

Konuşmasında miting alanında yer alan, "Bu şehr-i Kütahya ki Domaniç'te kuruluşa oba oldu, Dumlupınar'da işgalcilere son darbeyi vurdu, 1946'da Adnan Menderes'e gönül verdi, 2002'de Uzun Adam dedi, 7 Haziran'da tüm ihanet şebekelerine rağmen Zafer Meydanı'nda Yeni Türkiye'nin zaferini kutlayacağız" yazılı pankartı okuyan Davutoğlu, AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşulları hatırlattı.

Ülke ekonomisinin, sağlık hizmetlerinin ve dünyadaki itibarının, AK Parti iktidarı sonrasında düzeldiğini anlatan Davutoğlu, "Milliyetçilik dersi vermeye kalkanlar, şeref dersi vermeye kalkanlar, önce bu dersi alacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 7 düvele muhtaç haldeydi. Namerde dahi muhtaçtık. ve o güzel kayı duasıyla, 'Ya Rab bana öyle bir kudret ver ki değil namerde, merde dahi eyleme muhtaç.' Türkiye'yi merde dahi muhtaç eylemeyip, kudretli şefkatli kılan kim? Bugün kendi silahımızı yapabiliyoruz, kendi tankımızı yapabiliyoruz, kendi savaş uçağımızı yapıyoruz" diye konuştu.

-"Toprağına basmadık tek bir santimetre kare bırakmayacağız"

"Bir milletin izzetini, onurunu korumak, o milletin dünyadaki itibarını korumaktır" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dumlupınar'a giderken Kuvayımilliye'nin bütün unsurları, millet, tek bir cephe halinde İzmir'e doğru yürüdü. Şimdi milletimizi bölmeye çalışanlara karşı, milli iradeyi kim temsil ediyor? İşte ispat meydanda. Bu benim 31. mitingim. O iki haftada 30 miting yaptık. Bir gün doğuda, başka bir gün güneyde Osmaniye'de, bir başka gün Samsun'da, Bitlis'te, Muş'ta, Bingöl'de, Iğdır'da şimdi dün Isparta ve Burdur'da, bugün Kütahya. Türkiye'de adım atmadık, toprağına basmadık tek bir santimetre kare bırakmayacağız. Ama diğerlerine bakın ya Batı'da dolaşıyorlar ya İç Anadolu'da ya Doğu'da sadece. Kütahyalılar, gerçekten bu ülkeye sadakat, al bayrağı ülkenin her yerinde dalgalandırmaktır. Milletini bütünüyle kucaklayan parti kim? İşte 7 Haziran seçimleri bunun için önemli. Yine 7 Haziran öncesinde şu veya bu oyunlar içine girilebilir ama 7 Haziran demokrasinin kalesi olan Kütahya'dan gür bir ses verecek miyiz? 7 Haziran'da, 'milli birlik' diyecek miyiz? Güven ve istikrarın devamı için inşallah yeniden 'AK Parti' diyecek miyiz? Kütahya'da 4'te 4 yapacak mıyız? İşte bu güzel sembolü hep duymak istiyorum."

-"Vur vur inlesin Pensilvanya inlesin"

Alandakilerin, "Vur Vur İnlesin, Pensilvanya dinlesin" şeklinde sloganlar atması üzerine Davutoğlu, "Şimdi birer birer hepsi dinleyecekler" karşılığını verdi.

Davutoğlu, Türkiye'de demokrasi sembolü şehit Başbakan Adnan Menderes'in, ihtilal sonrasında Kütahya'da tutuklandığını anlatan Davutoğlu, "Yarın inşallah Yassıada, onun yargılandığı o adada, onun şehadete yürüdüğü Adnan Menderes'in ve aziz şehitlerimizin hatırasına, orada yeni bir törenle Kongre Merkezi yapıyoruz. Tarih, ta ki darbelerin bütün izlerini silsin diye. Darbelerden hiçbir iz bırakmayacağız" diye konuştu.

-"Herkes darbe karşıtı kesiliyor"

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin darbeler karşısında sesiz kaldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye ve arkasındaki paralel çeteye tek tek soralım; şimdiye kadar 27 Mayıs darbesi dolayısıyla CHP'nin bir kınama yaptığını duydunuz mu? 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Herhangi bir gün Kılıçdaroğlu, ondan önceki CHP'liler 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Ben Meclis'te 'Siz Mısır'da da darbecileri desteklediniz, siz Türkiye'de darbecileri desteklediniz' dediğimde, Kılıçdaroğlu alınmıştı ama hiçbir zaman darbeye gerçek anlamda karşı çıkmadılar, çıkamadılar. Şimdi 12 Eylül vesilesiyle, 12 Eylül'ün generalinin vefatıyla herkes darbe karşıtı kesiliyor? Peki 27 Mayıs'ta neredeydiniz? Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi?"

Kütahya'nın 12 Eylül'de darbe Anayasasına 'hayır' dediğine işaret eden Davutoğlu, "Kütahya hep demokrasiden yana oldu. Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle, vesayetle hesaplaşmaktan bahsediyor, peki neredeydiniz, 28 Şubat'ta neredeydiniz? 28 Şubat'ta bu milletin evlatları ızdırap çekerken, CHP, MHP, 28 Şubat'ın yanında saf tuttu. HDP ise zaten 12 Eylül'ün ürünü, o baskıların ürünü. Şimdi CHP Genel Başkanı, utanmadan arlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızla Evren'in adını yan yana zikretmeye kalkıyor. Biz her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız da bütün AK Parti kadroları her zaman darbecilerin, vesayetin karşında durduk, durmaya devam edeceğiz. 28 şubat'tan sonra Pınarhisar Cezaevi'ne onurla yürüyen ve hiçbir şekilde darbecilerden medet ummayan cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Adnan Menderes Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

title