Haberler

AK Parti'nin Kırklareli Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (6) "Balıkesir'de dün Tıp Fakültesi'nin açılışını yaptık. Oradaki hastaneyi dolaşırken bütün o anneler, o köyden gelen anneler dua ediyorlardı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de dün Tıp Fakültesi'nin açılışını yaptıklarını belirterek, "Oradaki hastaneyi dolaşırken bütün o anneler, o köyden gelen anneler dua ediyorlardı. 'Allah sizlerden razı olsun', 'Bizi böyle 5 yıldızlı otelde ağırlıyorsunuz', 'Doktorlarımız iyi bakıyor, odamız, banyomuz, tuvaletimiz her şeyimiz gayet güzel' diyorlardı. Bize zaten bu yeter. Biz emanetçiyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim durumumuz bu" dedi.

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmanın son bölümünde, Kırklareli'ne yapılan yatırımları aktardı.

Kırklareli'de son 10 yılda yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarımda yaklaşık 1 katrilyon yatırım yaptık. Çünkü burası peynirin memleketi. Ulaştırma ve haberleşmede 627 trilyon yatırım yaptık. Eğitimde 120 trilyon yatırım yaptık. Enerjide 656 trilyon yatırım yaptık. Orman ve su işlerinde 167 trilyon yatırım yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olarak 165 trilyon yatırım yaptık. Sağlıkta şu ana kadar 75 trilyon, yeni yatırımlarla bu 150-200 artık devam edecek. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazlasını yapacağız. Eğitimde Kırklareli'de tam 1139 yeni derslik inşa ettik. Öğrencilerimiz ferah ve modern sınıflarda, hedefimiz artık 30 öğrencili sınıflar... Bunu yapıyoruz. Okullarımıza yaklaşık 6 bin bilgisayar gönderdik. 215 okula internet bağlantısı sağladık. İnternet bağlantısını niye yaptık? Çocuklarımız dünya ile iletişime girsin. 196 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında ilk etapta 410 sınıfta etkileşimli tahtaları yerleştirdik. Tablet bilgisayarlarımızı dağıtmaya başladık. Kırklareli'deki ihtiyaç sahibi 2 bin 508 öğrencimize aileleri üzerinden düzenli nakit eğitim yardımı yaptık, yapıyoruz."

Kırklereli'de 2007'de üniversite kurduklarını bugün, 8 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunan Kırklareli Üniversitesinin kısa zamanda 19 bin öğrenciye ulaştığını ifade eden Erdoğan, "Yüksek öğrenim gençliğine aktardığımız rakam, ne biliyor musunuz, burs ve kredi olarak? 45 trilyon aktardık onlara. Kardeşlerim, bu Kırklareli'de 45 trilyon, ayrıca öğrenciler vasıtasıyla giren paradır. Yüksek öğrenimdeki yurt yatak kapasitesini 464'ten bin 758'e çıkardık. Artık, büyüyen gelişen bir Kırklareli Üniversitesi var. Şimdi 2 yeni yurt daha yapıyoruz. Birisi Babaeski'de, birisi de Lüleburgaz'da. Bunların inşaatına da başladık" diye konuştu.

"Millete efendi olmaya gelmedik"

Erdoğan, yeni sağlık tesisleri inşa ettiklerini, acil sağlık hizmetlerini ve hastanelerin tıbbi onarımını, donanımını güçlendirdiklerini söyledi. Hastanelerde artık koğuş sisteminden oda sistemine geçildiğini kaydeden Erdoğan, "Dün Balıkesir'de Tıp Fakültesinin açılışını yaptık. Oradaki hastaneyi dolaşırken bütün o anneler, o köyden gelen anneler dua ediyorlardı. 'Allah sizlerden razı olsun', 'Bizi böyle 5 yıldızlı otelde ağırlıyorsunuz', 'Doktorlarımız iyi bakıyor, odamız, banyomuz, tuvaletimiz her şeyimiz gayet güzel' diyorlardı. Bize zaten bu yeter. Biz emanetçiyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim durumumuz bu" ifadelerini kullandı.

Toplu konutta da yatırımların devam ettiğini kaydeden Erdoğan, şu ana kadar 85 trilyon yatırımla bin 308 konut yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Biz geldiğimizde burada ne kadar bölünmüş yol vardı, biliyor musunuz? 77 kilometre. Biz buna 130 kilometre ilave ettik. 77 kilometreyi 79 senede yaptılar, biz 10 senede 130 kilometre ilave ettik, şu anda 207 kilometre bölünmüş yolu var Kırkaleri'nin. Halkalı-Kapıkule arasında planladığımız yeni demiryolumuzun etüt proje ve mühendislik çalışmalarını tamamladık, inşallah en kısa sürede bu projeyi de hayata geçiyoruz. Bu demiryolu hattıyla batıda Kapıkule'de başlayan güzergah, doğu yönüne doğru, İstanbul-Ankara-Sivas-Erzurum-Kars üzerinden Tiflis'e ve oradan demiryolu ile Bakü'ye ulaşacak. İğneada Beğendik Köyü Balıkçı Barınağı'na, 1995 yılında başlanmıştı. Biz buna 21,5 trilyon maliyetle bu barınağı tekrar ele alıp, projelendirdik. İnşallah bu yıl tamamlayıp hizmete sunacağız, Tarımda, hayvancılıkta çiftçilerimize çok ciddi destekler sağladık. Mazot desteğini artırdık. Prim desteklerini, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha bir çok destek ile üretimi teşvik ettik. Kardeşlerim! 2002 yılında Kırklareli'ne verilen prim desteği neydi biliyor musunuz? 6 trilyon. Biz 2013 yılında, 59 trilyon verdik. 6 trilyon nerede, 59 trilyon nerede? Hayvancılık desteği neydi biliyor musunuz? 2 trilyon. 2013 yılında biz 63 trilyon verdik. 2 trilyona bak, 63'e bak. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlar kat be kat arttı. 2006'da doğal gazla Kırklarelili'yi tanıştırdık."

Hükümetleri döneminde sosyal yardımların, yaşlılara engellilere yapılan sağlık hizmetlerinin arttığını ifade eden Erdoğan, "Niye? Dertliyiz. Biz bu millete sevdalıyız. Bunları yapacağız. Eşi vefat etmiş, hiçbir sosyal güvencesi olmayan bin 615 Kırklarelili hanım kardeşlerimize 2 ayda bir 500 lira ödüyoruz. Bunları biz yapıyoruz" diye konuştu.

Yerel seçimleri hatırlatan Erdoğan, "Kırklareli artık kendisine yaraşan, yakışan bir belediyecilik hizmetini Selahattin Minsolmaz kardeşimle inşallah yakalasın istiyoruz. Hükümet yatırımlarıyla çehresi değişen bir Kırklareli olsun istiyoruz. Bu hizmetlerden mahrum kalmasın istiyoruz" dedi.

"Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece... Neden? Bizim bir gayemiz var. Maksatımız var. Modern, yaşanabilir bir Türkiye, modern yaşanabilir bir Kırklareli, tüm ilçeleriyle beraber. İnsanca..." diyen Erdoğan her mitinginde olduğu gibi katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" isimli şarkının sözlerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasını, "Günümüz kutlu olsun. 30 Mart Kırklareli için, tüm ilçelerimiz için, Türkiye için aydınlık yarınların başlangıcı olsun. Kalın sağlıcakla. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek tamamladı.

Mitingden notlar

Başbakan Erdoğan'ın miting yaptığı Şevket Dingiloğlu Parkı önündeki alana bakan binalara, büyük ölçülerde Mustafa Kemal Atatürk, Başbakan Erdoğan ve Türk Bayrağı asıldığı görüldü.

Alanda "Daima millet daima hizmet", "Dik dur eğilme Trakyalı seninle", "Sayın Başbakanım diz çökmeyeceğiz dizinizi çöktürmeyeceğiz" yazılı afişler ve pankartlar bulunduğu gözlendi.

Mitingi takip etmek için gelen gazetecilerin kamera ve fotoğraf makinaları üç boyutlu X-Ray cihazında kontrolden geçirildi.

Başbakan Erdoğan konuşma yapacağı platforma çıktığında Uğur Işılak'ın söylediği seçim şarkısı Dombra çaldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan şarkıya alkışla tempo tutarak eşlik etti.

Mitingin sonunda Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan vatandaşlara çiçek attı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında katılımcılar zaman zaman "Dik dur eğilme bu millet seninle" diye slogan attı.

Bu arada sanatçı Balık Ayhan da mitingin sonunda Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'nı yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti genel başkan yardımcıları Salih Kapusuz ile Mustafa Şentop da eşlik etti.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Kırklareli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title