Haberler

AK Parti'nin Kırıkkale Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan: (3) "Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatına alçakça, haince saldırı düzenliyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatına alçakça, haince saldırı düzenliyorlar. Türkiye'nin en mahrem, en gizli stratejik konuşmalarını dinliyor, bunları servis ediyorlar. MHP, şimdi konuşmayacak da ne zaman konuşacaksın? MHP, vatansever olduğunu, milliyetçi olduğunu şimdi göstermeyeceksin de ne zaman göstereceksin" dedi.

Erdoğan, partisi tarafından Kırıkkale'de düzenlenen mitingde, Milliyet gazetesinde 27 Aralık 2012'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başbakanı dinleyen hangi derin devlet?" yönündeki gazete kupürlerini göstererek şunları söyledi:

"Şimdi ben cevabını veriyorum:  O derin devlet şimdi ortak hareket ettiğin derin devlet, paralel devlet. Paralel yapı. Bak şimdi ne diyorlar? AK Parti'ye o vermeyin. ya nereye verin, CHP'ye ya da MHP'ye. Şimdi cevabını bulduk mu? Geliyorum şimdi bir diğerine. Yine aynı zat. Bu da Türkiye gazetesi  (diğer bir gazete kupürünü göstererek) 27 Aralık 2012, burada ne diyor bu genel müdür, 'Başbakanın dinlenmesi çok vahim bir olay.' İyi ki anladın, iyi ki! Nasıl oldu. İşte buyurun. Geliyorum üçüncüsüne  (başka bir gazete kupürünü göstererek), bakın bu çok enteresan. Bu da Hürriyet gazetesi, 2 Nisan 2011 ortaklar biliyorsun, beraber çalışıyorlar. Ne diyor? "Cemaat saydamlaşsın" Bunu diyen kim? Yine CHP'nin genel müdürü. Bunlar bu. Bunlarda dürüstlük yok. Bunlarda takiye var."

-"Dürüstlükle siyaset olur. Halk dürüst lider arıyor"-

Kılıçdaroğlu'ndan genel başkanı olamayacağını, İstanbul Tahtakale de kaset satıcısı olacağını dile getiren Erdoğan, MHP'li seçmenlere de seslenerek şöyle devam etti:

"Yıllardır bu zat, bu partinin genel başkanı değil mi ya! Bu MHP birinci dönemde meclise giremedi. Şu andaki oyları yine ortada. ya hala siz bu adamın peşinden niye dolaşıyorsunuz? Bu adamla siz bir yere varamazsınız. Niye? Güven vermiyor, itimat telkin etmiyor. İftira ile siyaset olmaz. Dürüstlükle siyaset olur. Halk dürüst lider arıyor, dürüst. Sen Düzce depreminde, Sakarya depreminde, Kocaeli depreminde rezil rüsva edeceksin ama AK Parti Van depremini bir yılda toparlayacak. Simav depremini bir yılda toparladık. Bingöl depremini bir yılda toparladık ve bu şehirleri yepyeni şehirler haline getirdik. Biz buyuz."

-"Adam olan çıkar güneşe kendi gölgesini kendi yapar"-

Erdoğan, bazı vatandaşların Kılıçdaroğlu'na boşuna "Çarkçıbaşı Kemal" demediğini, Kılıçdaroğlu'nun sabah başka, akşam başka, geçen yıl başka, bu yıl başka şeyler söylediğini dile getirerek "Şimdi bunların İstanbul'da belediye başkan adayı var. Yolsuzluk yaptığı için CHP'den atılmıştı. Hatta bu genel müdür de klasörlerin önünde poz veriyordu. Rapor hazırlatmıştı. Şimdi bunu İstanbul'a aday yaptılar. Geçenlerde Trabzonlular gecesinde Trabzonlular yuhalayınca hemen pılıyı pırtıyı toplayıp gitti" dedi.

Paralel yapının CHP ile anlaşarak İstanbul'da yolsuzluğu tescillenmiş bir şahsı aday yaptığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul bu isme hiç mi hiç tevessül etmedi. Şimdi sinirleri bozuk miting yapıyor. Orada alkışlamayan bir vatandaş var, alkışlamadı diye kızıyor. 'Teneke gibi orada ne duruyorsun? Çek git' diyor. Bir siyasetçi bunu der mi ya! Değerli kardeşlerim, Trabzonlular gecesinden çıkarken bir vatandaşa yumruk atıyor. Hiç merak etmesinler, bunlar vatandaşı miting meydanından kovuyor, vatandaşım bunları 30 Mart'ta sandıktan kovacak. Vatandaşıma yumruk atıyor, vatandaş da İstanbul'da, Trabzon'da, Kırıkkale'de 81 ilde bunlara sandıkta yumruk vuracak."

Neşet Ertaş'ın "Gölgeye girenin gölgesi olmaz. Adam olan çıkar güneşe kendi gölgesini kendi yapar" sözlerini aktaran Erdoğan, MHP'nin durumunun da böyle olduğunu, susarak sessiz kalarak CHP'nin ve "Pensilvanya'nın" gölgede durumu idare etmeye çalıştığını söyledi.

-"30 Mart, bunlara hesap sorma zamanıdır"-

Erdoğan, MHP'nin usulsüz dinlemeler konusunda da sessiz kalmasını da eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP neden susuyor? Bu kadar önemli konuda neden tavır koymuyor? Ulusal güvenliğimizi ilgilendiren, vatana ihanet boyutuna ulaşan bir meselede MHP neden hala Pensilvanya'nın gölgesinde duruyor? Paralel bazı savcılar, Milli İstihbarat Teşkilatımızın Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren tırlarına sanki düşman tırıymış gibi saldırıyorlar, MİT mensubu yüzbaşıyı, üsteğmeni yere yatırıyor, ellerini kelepçeliyor, yetmiyor birde darbediyorlar. Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatına alçakça, haince saldırı düzenliyorlar. Türkiye'nin en mahrem, en gizli stratejik konuşmalarını dinliyor, bunları servis ediyorlar. MHP, şimdi konuşmayacak da ne zaman konuşacaksın? MHP, vatansever olduğunu, milliyetçi olduğunu şimdi göstermeyeceksin de ne zaman göstereceksin? Ama birlikte çuvalladılar, hep birlikte ayakları dolandı, maskeleri düştü. İşte 30 Mart, bunlara hesap sorma zamanıdır."

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Millî İstihbarat Teşkilatı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title