Haberler

AK Parti'nin Kayseri Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Papa ve bazı ülkelerin devlet başkanlarının, "Türkler ve Kürtler Ermenilere soykırım yaptılar" ifadesini kullandığını buna HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da destek verdiğini belirterek, "Şimdi birçok Batılı yayın organı HDP'ye destek için yayınlar yapıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Papa ve bazı ülkelerin devlet başkanlarının, "Türkler ve Kürtler Ermenilere soykırım yaptılar" ifadesini kullandığını buna HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da destek verdiğini belirterek, "Şimdi birçok Batılı yayın organı HDP'ye destek için yayınlar yapıyor. Yani öyle bir uluslararası manipülasyon var ki aynen Gezi dönemi gibi" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, CHP'nin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'nin müzik grubunun başsolistini Hatay'da liste başı yaptığını belirtti.

"Kimlerin terörle el ele tutuştuğunu görüyor musunuz" diye soran Davutoğlu, AK Parti'ye karşı bir şer, yıkım ve tahrip cephesi kurulduğunu söyledi. Muhalefet partilerinin, şimdiden koalisyon hesabı yaptığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altı tane yanlıştan bir doğru çıkar mı? Peki, karşılarındaki bir doğru, elif gibi doğru, AK Parti doğrusu, bu altı yanlışı silip süpürür mü? Şimdi bunların uluslararası irtibatlarını da görün. Papa ve bazı ülkelerin devlet başkanları, 'Türkler ve Kürtler soykırım yaptılar Ermeniler'e dediler. Bir baktınız HDP Eş Başkanı da destek verdi. Şimdi birçok Batılı yayın organı HDP'ye destek için yayınlar yapıyor. Yani öyle bir uluslararası manipülasyon var ki aynen Gezi dönemi gibi. Gezi'de nasıl uluslararası çevreler, o uluslararası medya kuruluşları, Türkiye'yi kaosa sokmak için yayın yaptılar, şimdi de aynı yayını yapıyorlar. Dünya karşımıza geçse de sömürgeciler, emperyalistler, işbirlikçileri, haçlılar, hepsi, bütün bu paralel çete, hep beraber karşımızda olsalar da millet ve Allah, bizden yanadır."

-"Eğer HDP barajı geçerse AK Parti'nin oyları düşer diye düşünüyorlar"

Davutoğlu, İstanbul'a dünyanın en büyük en havalimanını yaptıklarına işaret ederek, "Onu başlattığımız için Gezi olayları ile bizi sarsmak isteyen uluslararası çevreler oldu" diye konuştu.

İstanbul'da dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü ve iki boğaz köprüsünün arasına dünyanın ilk üç katlı tünelini inşa ettiklerini anlatan Davutoğlu, Türkiye'yi zirveye taşıyacaklarını ifade etti.

Miting alanındakilere "Şiddet yanlılarına, bu vandallara bir ders vermeye var mısınız" diye soran Davutoğlu, şunları söyledi:

"Birer birer maskeleri düşüyor. HDP, hani Kadıköy'de, Şişli'de cici çocuk oyununa giren bu Demirtaş, var ya, bakın şimdi, biraz önce haber geldi, Şırnak'ta uzun namlulu silahlarla başka bir partinin taraftarlarını taradılar, iki kişi vefat etti. Şimdi HDP'ye sormak vakti değil mi? AK Parti'nin milletvekili Burhan Kayatürk'e Van'da saldırırsınız, Siirt'te milletvekili adayımız Yasin Aktay'a saldırırsınız, Erzurum'da Abdurrahim Fırat'a saldırırsınız. Bizim kardeşlerimizi, Siirt'te mitinge geldi diye kızlarımızı, bacılarımızı darp etmeye kalkarsınız. Başka partilere saldırırsınız. Peki nerede, bir kınama gördünüz mü? Diğer partilerden ses çıkıyor mu? Hayır. Çünkü hepsi işbirlikçi. MHP'den bir kınama duydunuz mu? CHP'den bir kınama duydunuz mu?"

200 aydının "HDP'ye oy verin" diyerek destek beyanında bulunduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Peki dönüp HDP'ye 'Seçime giriyorsan silahla ne işin var?' diye sormak gerekmez mi? Soruyorlar mı? Dönüp AK Parti'ye soruyorlar, güya otoriterleşiyormuşuz. Peki, terörün gölgesinde millete baskı yaparak, sandıklara baskı yapmaya çalışan, demokrasiyi kirletmeye çalışanlara niye sesleri çıkmıyor? Niye biliyor musunuz? Çünkü o yolla AK Parti'yi durduracaklarını zannediyorlar. Eğer HDP barajı geçerse AK Parti'nin oyları düşer diye düşünüyorlar. Bunu MHP de istiyor, CHP de ama biz başkasının barajına bakmayız. Biz, milletin gönlüne bakarız. Şimdi bunlara inşallah en net cevabı sandıkta verecek miyiz?"

Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla ekonomiyi toparladıklarını, milli birlik ve beraberliği sağlama yolunda mesafe aldıklarını aktaran Davutoğlu, bu birikimle yeni atılımlara yönelmeleri gerektiğini bildirdi.

AK Parti iktidarı döneminde duble yolları birer birer otoyollara çevireceklerini anlatan Davutoğlu, Antalya-Konya-Nevşehir- Kayseri ve Samsun-Çorum-Amasya-Çorum-Kayseri hızlı tren hatlarını da inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

title