Haberler

AK Parti'nin Kastamonu Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin sıradan bir seçim olmayacağını belirterek, "7 Haziran'da, ya bu al bayrağı izzetle dalgalandıran AK Parti iktidarı güçlü bir şekilde devam edecek ve dünyada adaletin sözcüsü olacak ya da bunların tuzaklarıyla Türkiye kaosa sürüklenecek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin sıradan bir seçim olmayacağını belirterek, "7 Haziran'da, ya bu al bayrağı izzetle dalgalandıran AK Parti iktidarı güçlü bir şekilde devam edecek ve dünyada adaletin sözcüsü olacak ya da bunların tuzaklarıyla Türkiye kaosa sürüklenecek" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kastamonu mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin, HDP ile görüşerek barajı aşması için çalıştığını ifade ederek, "AK Parti'nin karşısında kim varsa onu destekleyin" denildiğini söyledi.

"Biz, bundan korkar mıyız, çekinir miyiz?" sorusunu yönelten Davutoğlu, "Bizim kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Hele o paralelcilere hiç yok. Bize Allah, millet, şehitler diyarı Kastamonu yeter. Hepsi bir araya gelip tuzak kuracaklarmış, kursunlar. Siz bu tuzağı, büyük tuzağı bozmaya var mısınız? Yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Yazacağız inşallah" dedi.

Davutoğlu, MHP'nin koailsyon ortağı olduğu dönemde, Türkiye'nin insansız hava araçlarını Avrupa ülkelerinden aldığını, tamirinin ise İsrail'e yaptırıldığını belirterek, AK Parti döneminde, milli insansız hava aracı, savaş gemisi, denizaltı, tank ve eğitim uçağı yapılmaya başlandığı vurguladı. Davutoğlu, "Selçuklu'nun, Osmanlı'nın irfanını bütün dünyaya götüreceğiz inşallah" dedi.

"Milliyetçilik dersi alanlar, bu al bayrağı Türkiye'nin her köşesinde ve dünyanın her köşesinde dalgalandıracağımızı görsünler" diyen Davutoğlu, bugün Somali, Gazze, İdlib ve Bayırbucaklı Türkmenlerin gönlünde al bayrak olduğunu dile getirdi.

AK Parti hükümetinin, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğine işaret eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Mazlumlara sahip çıkacak mıyız? Ahdedelim burada. Mazlumlara sahip çıkacak mıyız? Zalimlere karşı dimdik duracak mıyız? Ilgaz, Ağrı, Hasandağ, Toroslar, Kaçkarlar, Erciyes gibi duracak mıyız? Şeyh Şabanı Veli'nin torunları, 'Evet' diyor. Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Suriyelileri ülkesine geri göndereceğiz' Yani, 'mazlumu, zalim öldürsün' diye geri gönderecek bu adam. Bunda vicdan var mı? 1944'te de milli şef, onun şefi, milletin şefi değil de onun şefi İnönü, bize sığınan 146 Azeriyi Ruslara geri verdirdi. Ağlayarak gittiler. Hala gözümüzün önünde canlanınca yüreğimiz dağlanıyor. Köprüyü geçti ve şehit edildi."

-"Milliyetçilik yapmak, lafta kolay"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bayırbucak'tan gelen Türkmenleri, Esed'in eline geri verelim" dediğini belirten Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de "Türkmenleri vermeyiz" demediğini ifade etti. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Milliyetçilik yapmak, lafta kolay. Bahçeli, yıllarca üçlü koalisyonun içinde bulundu, tek çivi çakmadılar. Biz iktidara geldik, biz yaptık. Orhun Anıtları'nı kim yaptı? Peki Sultan Sencer, o büyük Selçuklu sultanının mezarı nerede, kim tamir etti? AK Parti. Neredeydin Bahçeli sen? Kırım Tatarlarına 10 bin evi kim verdi? Neredeydi Bahçeli iktidardayken? Ankara'da milliyetçilik yapıyordu. Gagavuz Türklerinin suyunu kim getirdi? 20 milyon dolar harcayarak getirdik. Onlar 10 yıl söz verdiler, yapmadılar 90'lı yıllarda. Peki Kosova'da Sultan Murat Hüdavendigar'ın türbesini kim tamir etti? Neredeydi bu milliyetçilik taslayanlar, yok... Milliyetçilik, lafla olmaz. Şehitlerimizin her birine sahip çıktık. Süleyman Şah'ın türbesine de biz sahip çıktık. Her yerde Selçuklu mirası, Osmanlı mirası ne varsa sahip çıktık, sahip çıkacağız."

Davutoğlu, 2001'de ekonomik kriz yaşandığında, Türkiye'nin 1 milyon dolar için IMF'nin kapısında olduğunu belirterek, "70 cente bu memleketi muhtaç kıldılar, bu mudur milliyetçilik? Peki IMF'ye borcu kim ödedi? Onlar borç yaptılar, biz ödedik" dedi.

İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını yapacaklarını da anlatan Davutoğlu, Marmaray ile Asya ve Avrupa'yı bağladıklarını şimdi de dünyanın en büyük 3 katlı tünelini yapacaklarını söyledi.

Şerife Bacı'nın torunlarına, borçlu olmanın yakışmayacağını dile getiren Davutoğlu,  "Biz kapattık bütün bu borçları. 230 milyar dolarlık milli geliri, 830 milyar dolara biz çıkardık. 36 milyar dolarlık ihracatı, 158 milyar dolara biz çıkardık" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, dedesinin, "Ya Rab, bana bir feyzi kanaat ver ki değil namerde merde dahi eyleme muhtaç" sözünü paylaşarak, "Siz Kastamonulular, bizi namerde değil, bizi merde dahi muhtaç eylemeyecek olan yeni Türkiye'ye hazır mısınız? Bizi izzetli kılacak olan yeni bir döneme hazır mınız? Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bir daha 2001 iktidarında olduğu gibi zilletlere bizi düşürmesin. Hem dua edeceğiz hem çalışacağız" dedi.

28 Şubat'ta, MHP'nin de koalisyon ortağı olduğu dönemde, üniversite kapılarında başörtüsü sorunu yaşandığına değinen Davutoğlu, artık başı örtülü başı açık Şerife Bacı'nın torunlarının Meclis'te olduğunu söyledi.

Davutoğlu vatandaşlara, "Bir daha 28 Şubat'ın bu memlekete gelmesine izin verir misiniz? İmam hatiplerin ortasını tekrar kapatmak için plan yapan Kılıçdaroğlu'na haddini bildirecek misiniz?  'Diyaneti kaldıracağız' diyen Demirtaş'a haddini bildirecek misiniz?" diye sordu.

-"Bu topraklarda yaşayan kimse, 'Mescidi Aksa İsrailindir' diyemez"

Demirtaş'a bir daha "Selahattin" demeyeceğini aktaran Davutoğlu şu değerlendirmeleri yaptı:

"Çünkü dün 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' dedi. Yahu biraz tarih bil, adının geçmişini bari bil. Adını bari bil. Bizim için Selahattin, Kudüs fatihi Selahattin Eyyubi'dir. Türklerin, Kürtlerin, Arapların büyük lideridir. Şimdi çıkmış 'Diyaneti kaldıracağız' diyor, ya senin ne haddine. Bir de emekli müftüyü, milletvekili adayı yapıyor. Şimdi bu müftü efendiye sorma vaktidir:  Şimdi böyle diyen biri, işçiler için Taksim'i Kabe gibi gören biri, ne duruma düşmüş olabilir, sormak lazım. Bu müftü efendi ya ona dersini versin ya da milletvekili adaylığından istifa etsin. Bir müftüye 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diyen birinin arkasından yürümek yakışmaz. Allah ilminde Selahattin Eyyubi sorar sana, 'Ne diyeceksin onun huzurunda?'.  'Kudüs Yahudilerindir' diyen birinin arkasından yürümenin hesabını nasıl vereceksin? Mescid-i Aksa'da İsrail zulmune karşı ses vermeye hazır mısınız? Mescid-i Aksa ebediyyen Müslümandır, Müslüman kalacak diyecek misiniz? Bu topraklarda yaşayan kimse, 'Mescid-i Aksa İsrailindir' diyemez."

7 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin de şunları söyledi:

"7 Haziran, sıradan bir seçim değil. 7 Haziran'da ya bu al bayrağı izzetle dalgalandıran AK Parti iktidarı güçlü bir şekilde devam edecek  ve dünyada adaletin sözcüsü olacak ya da bunların tuzaklarıyla Türkiye kaosa sürüklenecek. 'Kudüs Yahudilerin' diyenlerin iktidara gelmelerine izin verir misiniz? Türkiye'yi tekrar IMF'ye borçlu kılacaklara izin verir misiniz? İşte 7 Haziran, kader seçimidir. Hem Kastamonu'nun kaderi hem Türkiye'nin hem Filistin'in hem Kerkük'ün hem Saray Bosna'nın hem İslam dünyası, Türk dünyasının hem de insanlığın kader seçimidir."

Kastamonu'da yapacaklarına da değinen Davutoğlu, Ilgaz'daki 5,5 kilometrelik tüp tünelin bu sene, Kastamonu-Çankırı yolunun da en kısa zamanda tünelle tamamlanacağını ve kentten diğer illere giden bütün yolların en iyi standartta, en iyi şartlarda duble yol haline getirileceğini kaydetti.

Filyos yolu üzerinde, Araç Barajı projesinin ihalesinin Haziran'da tamamlanacağını ve inşaatına başlanacağını da bildiren Başbakan Davutoğlu, Kırık Barajı için de ihaleye çıkılacağını ve proje çalışmasının yürütüldüğünü, İnebolu'dan Ankara ve İstanbul otobanına en iyi şartlarda ulaşım sağlanacağını, tıp fakültesinin hastane sorunun çözüleceğini, kapalı spor salonunun da en kısa zamanda yapılacağını ve 17 taşkın koruma tesisi ile 26 göletin tamamlanacağını söyledi.

Batı Karadeniz'in kalkınması için özel bir program ve  proje başlatacaklarına da işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Karaçomak Deresi, en iyi şekilde ıslah edilecek, Kastamonu'nun her bir taşı korunacak. Kastamonu, Türkiye'nin milli şehir geleneği, ev mimarisi bağlamında en önemli merkezidir. Ben Kastamonu'ya hayranım. Kastamonu'nun ev kültürüne, şehir kültürüne hayranım. Bütün tarihi mekanları korunacak, şehircilik en iyi şekilde geliştirilecek. Kültür Turizm Bakanımıza özellikle talimat vermiştim geldiğimde, Kastamonu bütün dünya turizminin hayran olacağı bir turizm havzası haline getirilecek. Kastamonu'dan herkes gelip ders alacak. Kastamonu 3'te 3 yapmaya var mısın? Bütün tuzakları bozmaya var mısın? 7 Haziran'da yeni bir zafer yazmaya var mısın? Bütün bu zaferler üstünde Türkiye'yi küresel güç yapmaya, yeni bir tarih yazmaya, 3'te 3 yapmaya var mısınız?"

Miting notları

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Kuzey Kent Pazar alanına, parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 45 dakika süren konuşması, sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kastamonu seninle gurur duyuyor", "İmam hatip seninle gurur duyuyor", "Recep Tayyip Erdoğan" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Miting sırasında, yağmur yağması üzerine meydandakiler, "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber yürüdük yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor" dizelerini söyledi.

Miting alanında, "Sayın Başbakanım Evliyalar Diyarı, Şehitler Beldesi Kastamonu'ya hoşgeldiniz", "Yeni Büyük Türkiye", "Kastamonu'nun Kararı Büyümenin Devamı", "Ey Evladı Fatihan Şehr-i Kastamonu Sana Hayran", "Gelişiniz Güle Güle, Gidişiniz Güle Güle, Her İşiniz Güle Güle", "Sayın Başbakanım Kastamonu'yu zafere, zaferi Ankara'ya taşıyoruz", "Şeyh Şabanı Veli'nin torunlarından Mevlananın torununa selam olsun", "Şehit Şerife Bacının torunlarından Mevlanın torununa selam olsun", "Tarihin gölgesinde tarih yazdık" pankartları asıldı.

Öte yandan, mitingin yapıldığı alanın arkasındaki bir binaya, "Sayın başbakanım, Evliyalar diyarı Kastamonu'ya hoşgeldiniz" yazılı dev bir pankart asıldığı gözlendi.

Davutoğlu'nun konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsettiği sırada meydandakiler "Şakacı Kemal" sloganı attı. Bu arada miting alanının ön kısmında elinde Türk bayrağı olan Somalili bir gencin olduğu dikkat çekti.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki iki dev ekrandan da izledi. Bu arada, Başbakan Davutoğlu, miting alanına gelişi sırasında güzergahındaki vatandaşları otobüsten selamladı.

Mitingin sonunda, üniversite öğrencisi Neslihan Küçük, Davutoğlu'nun yazdığı "Staretejik Derinlik" kitabını imzalaması için Davutoğlu'na seslendi. Bunun üzerine Sare Davutoğlu, imzalatmak için kitabın sahneye gönderilmesini istedi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu da kitabı imzalayarak öğrenciye verdi. Davutoğlu, daha sonra üniversite öğrencisini otobüsüne çağırarak fotoğraf çektirdi.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kastamonu milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Kastamonu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title