Haberler

AK Parti'nin Kars Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, niye Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'ni, Çözüm Süreci'ni başlattık? Çünkü birileri geldi, bu topraklarda dedi ki 'Kürt ayrıdır, Türk ayrıdır, Kürt ayrıdır, Azeri ayrıdır.' Biz de onlara dedik ki Sarıkamış'a yürüyenlerin torunları birdir, diridir" dedi.

Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, platforma eşi Sare Davutoğlu ile çıkan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına, Seyit Hasan Harakani'yi, Sarıkamış şehitlerini ve bütün Karslıları selamlayarak başladı.

Davutoğlu, eşinin zorunlu hizmet görevini yerine getirdiği yıllarda Kars'ta bulunduğunu ve doktorasının bir bölümünü burada yazdığını, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde ve Başbakanlığı sırasında da kenti ziyaret ettiğini anlattı.

Kars'ın "İlk şeref madalyalı şehir" unvanı aldığını belirten Davutoğlu, "Kars istiklal demektir, bağımsızlık demektir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Kars'ın, Türkçe yer isimlerinde Anadolu'daki ilk ismi aldığını ifade ederek, Türkistan'da ve Ural'da Kars ismini taşıyan göller ile Anadolu'da köyler bulunduğunu söyledi.

Davutoğlu, milli birlik ve beraberliğin sembolü olan kente ilişkin, "Biz Kars'a baktığımızda Doğu'dan yükselen güneşi görürüz. Edirne'ye doğru gidecek olan güneş Kars'tan doğar. Kars, Asya'nın derinliğini, Avrupa'nın ufuklarını ortaya koyar" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında bir vatandaşın "Size hayranız, kurbanız" demesi üzerine, "Biz hepinize hayranız, hepimiz Allah'a, vatana kurbanız. Kimse bize kurban değil. Hepimiz Allah'a ve vatana kurbanız" diye yanıt verdi.

Davutoğlu, Karslıların milli birlik ve beraberliğin değerini çok iyi bildiğini belirterek, "İşgal dönemlerinde direnmiştir Kars. Sarıkamış dağlarında Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Boşnak, Arnavut, Çerkez, Çeçen, Arap hep beraber şehadete yürüdüler. Bizim hareketimiz, AK Parti hareketi, özünü, ruhunu, Seyit Hasan Harakani'den, inancını, dava aşkını şehadete giden Sarıkamış şehitlerinden, gelecek perspektifini Kars'ta doğan Anadolu güneşinden alır" diye konuştu.

-"Can Azerbaycan' bağrımıza basıyoruz"

Davutoğlu, Kars'a gelip siyaset yapanların bir kısmının Türklere, Azerilere, bir kısmının Kürtlere, bir kısmının Terekemelere, AK Parti'nin ise bütün millete seslendiğini, çünkü Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu taşıdığını ifade etti.

"Fitne ve fesada karşı milli iradeyi dimdik ayakta tutacak mıyız? Buraya gelip herhangi bir şekilde ayrımcılık yapanlara karşı, bu millet tek yürektir diyecek miyiz? Bu tek yüreği AK Parti temsil ediyor diyecek miyiz?" diye soran Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz dedik ki gözümüzün, ufkumuzun derinliği Asya'dadır. Can Azerbaycan, bizim kardeş, iki devlet, bir millet dediğimiz millettir. Kars'tan tüm Kafkasya'ya, hususen Azerbaycan'a, Hazar'a sesleniyorum, Kars ve Türkiye, bu Asya derinliğini hiçbir zaman unutmayacak. Bunun için Türk Dünyası Konseyi'ni kurduk. Asya'da alabildiğince ufkumuzu genişlettik. Azerbaycan ile büyük projelere imza atıyoruz. Can Azerbaycan'ı bağrımıza basıyoruz. TANAP Projesi ile Azerbaycan'ın doğalgazını alıyoruz. Anadolu topraklarından Avrupa'ya götürüyoruz. Bakü'yü, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile Avrupa'ya bağlıyoruz. Kars, Iğdır, Nahcıvan ile Azerbaycan'ın iki yakasını da bir araya getiriyoruz. Biz bu birliği, beraberliği her zaman Kars merkezli olarak, Kafkasya'da sürdüreceğiz. Kimse engel olamayacak."

Başbakan Davutoğlu, miting alanındaki vatandaşlara, "Kars'ı bir ayağıyla Hazar'a, bir ayağıyla Karadeniz'e, bir ayağıyla Mezapotamya'ya, diğer ayağıyla Akdeniz'e bağlamaya var mısınız?" diye seslendi. Davutoğlu, "Evet" yanıtını alması üzerine, "İşte Karslı'nın vizyonu budur, Karslı yerinde durmaz" dedi.

Davutoğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Aynı şekilde, biz niye Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'ni, Çözüm Süreci'ni başlattık? Çünkü birileri geldi, bu topraklarda dedi ki 'Kürt ayrıdır, Türk ayrıdır, Kürt ayrıdır, Azeri ayrıdır.' Biz de onlara dedik ki Sarıkamış'a yürüyenlerin torunları birdir, diridir. Bütün bu fitne odaklarına karşı kardeşliğimizi koruyacak mıyız? İşte Çözüm Süreci budur. 'Çözüm Süreci ne olacak?' diyorlar. Çözüm Süreci millete mal olmuş. Çözüm Süreci, milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Bir taraftan, Türkiye Cumhuriyeti içindeki 78 milyon kardeşimizi bir ve beraber kılacağız, diğer taraftan da Orta Asya'ya doğru Azeri kardeşlerimizle, Kuzey Irak'a doğru Kürt kardeşlerimizle, Suriye'ye doğru Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimizle buluşacağız. Bu büyük buluşmaya var mısınız? Kafkasya'daki engelleri kaldırmaya var mısınız? Ortadoğu'yu, Fırat'ı, Dicle'yi kardeş kılmaya var mısınız?"

Birilerinin Kars'a gelerek,  milliyetçilik ve milli söylem üzerine konuşabileceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Konuşabilirler. Gelin bir muhasebe yapalım Karslılar. 2002 Türkiye'si nasıl bir Türkiye idi? Sarıkamış'ın o yiğit varisleri, o onurla şehadete yürüyenlerin torunları, 2002 Türkiye'si'nden memnun muydunuz? IMF'ye muhtaç olan Türkiye'den memnun muydunuz? Bırak, Orta Asya, Ortadoğuyla kucaklaşmayı, kendine derman olamayan Türkiye'den memnun muydunuz? Sayın Bahçeli, o zaman o koalisyonun başbakan yardımcısıydı. Yuhalamayın, hep söylüyorum. AK Parti hareketi, edep hareketidir, haya, ahlak, erdem, irfan hareketidir. Herkese ahlakı biz öğretiriz. Güzel oldu. Osmaniye'de ben Bahçeli'yi yuhalatmayınca, Kılıçdaroğlu da dün Ardahan'da örnek almış. İyidir, liderlerin birbirine saygı göstermesi iyidir."

Vatandaşların "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" şeklindeki sloganlarına karşılık Davutoğlu da "Vatan da millet de bize emanettir. Biz nefes alıp verdikçe bu vatanın bu bayrağın onurunu korumak için gece gündüz çalışmaya ahdetmişiz" yanıtını verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title