Haberler

AK Parti'nin İzmir Mitingi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin iktidarı hedeflemediğini belirterek, "Türkiye'de bir ara dönem başlatmak, istiyorlar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin iktidarı hedeflemediğini belirterek, "Türkiye'de bir ara dönem başlatmak, istiyorlar. Yani bütün bu kazanımları kaybedeceğimiz bir dönem. Arkalarında da üç tane paralel" dedi.

Davutoğlu, partisince Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde barajı aşmasına ilişkin sözlerine atıfta bulunarak, "Güya MHP, HDP'ye karşıydı. Bakın ortaya çıkan tabloda el eleler" diye konuştu.

MHP'nin "HDP barajı aşsın", HDP'nin ise "Mersin ve Adana'daki olayları MHP işareti yapanlar yapmış gibi gösteriyorlar, MHP'lier çıksın bunu reddetsin, AK Partililer yaptı desin" dediğini aktaran Başbakan Davutoğlu, "MHP'liler çıktı, pası aldı, göğsünde indirdi ve dedi ki 'doğru biz yapmadık. AK Parti yaptı'. Görüyor musunuz kimin eli kimin cebinde. HDP kışkırtıcılık yapıyor MHP kazanıyor, MHP kışkırtıcılık yapıyor HDP kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Bu partilerin beraber çalışarak AK Parti'yi durdurmak istediğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Gündoğdu Meydanı'ndan hepsine soruyorum. Ben 7 Haziran'da birinci parti olmazsam, seçimi kazanmazsam koltuğu başka arkadaşıma devrederim. Siz yapar mısınız diyorum, 'hayır' diyorlar. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli 'oy kaybedersem belki', HDP Eşbaşkanı 'sorumluluk bende olursa' diyor. Başarının da başarısızlığın da sorumluluğu genel başkana aittir. Ben bunu söylüyorsam sen niye korkuyorsun.

Hesapları ne biliyor musunuz? İktidar hesapları yok. Türkiye'de bir ara dönem başlatmak, yani bütün bu kazanımları kaybedeceğimiz bir dönem. Arkalarında da üç tane paralel, eskiden birdi şimdi üç çıktı. Bir Pensilvanya çetesi; HDP'lilerle Diyarbakır'da arka kapılardan girip buluşuyorlar. Sonra Kılıçdaroğlu gidiyor bu Pensilvanya çetesinin yayın organını ziyaret ediyor. Onlar da gelip Bahçeli'yi ziyaret ediyor. Hep beraber bir dolap çeviriyorlar. Onlar dolap çeviredursun biz milletle buluşuyoruz."

"PKK da HDP'nin paraleli"

Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın doğu ve güneydoğudaki seçmenleri AK Parti'ye oy vermemeleri konusunda tehdit ettiğini bildirerek, "HDP'nin bir paraleli var. O da Kandil'deki PKK. O da her gün bir açıklama yapıyor, diyorlar ki vatandaşları tehdit ederek 'AK Parti'ye oy vermeyeceksiniz, HDP'ye o vereceksiniz' hem de elleri silahlı fotoğraflarla. Kürt vatandaşlarımız tehdit ediyorlar. Bu yiğit Türk, Kürt, bütün vatandaşlarımız, Allah aşkına baskıya zulme boyun eğer mi" ifadelerini kullandı.

"Şimdi Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır diyenlere oy verir misiniz?" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

" İzmir'den biz diyoruz ki, nasıl burada Hasan Tahsin ile İstiklal Harbi yaşanmıştı. Filistin de özgür olana kadar onunlayız, beraberiz, Kudüs'leyiz. İster sağcı, ister solcu, bizim gençliğimizde herkes Filistin'e sahip çıkardı. HDP eski marksist ama unutmuşlar o günleri, İsrail diliyle konuşuyorlar. Bunlara itibar edilir mi? Yine CHP ne diyorsa HDP de onu söylüyor. Diyaneti kapatacağız diyorlar, onlar da 'biz de' diyor."

Davutoğlu, üçüncü bir paralelin, DHKP-C'nin ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bu bir terör örgütü, son olarak savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden eli kanlı bir örgüt. Mersin ve Adana'da HDP binalarına saldırı yapıldı. Hepsi AK Parti'yi suçladılar. Biz de bütün çalışmaları yürüttük, görüntülerle kimliği tespit edildi. 2007'de DHKP-C'den tutuklanan bir terörist tespit edildi. Bu tespit edilince HDP'liler dedi ki  'DHKP-C'li değildir onlar yapmaz'. Onun üzerine DHKP-C açıklama yaptı, 'biz bu seçimlerde HDP'yi destekliyoruz'. Bakın bir paralel daha ortaya çıktı. Onlar DHKP-C örgütüne sahip çıkıyor, örgüt de onlara destek veriyor."

"DHKP-C'nin sözcülüğünü yapan, müziğini yapan, korosunu kuran kişi, şu anda CHP'nin Hatay birinci sıra adayı" ifadesini kullanan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Esed'e övgüler düzen, Suriye'nin iş birlikçisi bir adam. Hatay'ı Suriye'nin parçası olarak gösteren haritaların önünde konserler veriyor. Kuvayımilliye ruhuyla şaha kalkan İzmir, bu tuzakları kuran üç partiye ve iş birlikçisi illegal üç örgüte bir ders verecek misiniz? Vatan bölünmez bir bütündür diyecek misiniz? Tek vatan, tek devlet, tek bayrak diyecek misiniz? Gecemizi, gündüzümüze katıyorsak bu bayrağın dalgalanması, cumhuriyeti yüceltmek, 78 milyonu kardeş kılmak içindir. Kardeşliğe var mısınız? Fitneler fesatlara paralelciler 'dur' demeye hazır mısınız?"

-Göztepe ve Karşıyaka'ya stat sözü

Göztepe'yi, Spor Toto 2. Lig'deki şampiyonluğundan, Pınar Karşıyaka'yı da Türkiye Basketbol Ligi'nde Play-Off'a kalmasından dolayı tebrik eden Davutoğlu, "Göztepe'ye PTT 1. Lig'de başarılar diliyorum. Karşıyaka'yı özellikle basketboldaki başarılarında dolayı kutluyorum. İki kulübümüze de statlarının en kısa sürede bitirileceğinin müjdesini veriyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, İzmir merkezli Ege Gelişim Projesi'ni (EGEGEP) başlattıklarını aktararak, "İzmir merkezi olarak bütün Ege'yi ayağa kaldıracağız. 25 milyar liralık yatırımla 4 bin 587 yeni tesis yapacağız. Bütün Ege'de İzmir, bir kısrak başı gibi milletimizin Akdeniz'e uzanan onurlu başı olacak. İzmir'in Akdeniz'deki rolü itibariyle ülkemizi onurlu kılmaya hazır mıyız? Onlara gerçek bir cumhuriyetçilik, milliyetçilik ve özgürlük dersi verecek miyiz?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, daha sonra alandakilerle 7 Haziran seçimlerinden AK Parti'nin Türkiye'de ve İzmir'de zaferle çıkarmaları konusunda ahitleşti.

Mitingin sonrası milletvekili adaylarıyla alandakilere karanfil dağıtan Davutoğlu, kendisine verilen efe başlığını taktı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Mersin İzmir Politika Güncel Haberler

title