Haberler

AK Parti'nin İzmir A Takımı Açıklandı

AK Parti il yönetimini belirlemek için günlerdir titiz bir çalışma yürüten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yeni il yönetim kurulunu açıkladı.

AK Parti il yönetimini belirlemek için günlerdir titiz bir çalışma yürüten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yeni il yönetim kurulunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna 4 Temmuz'da getirilen Bülent Delican yönetim kurulu listesini Swiss Otel Büyük Efes'te düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Delican'ın 15'i kadın olan listesinde AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım'ın akrabası Ahmet Şimşek de yer aldı. Listede 22 genç isme yer verildi. Listeleri oluştururken oldukça zorlandığını belirten Delican, " Ak Parti'de geçmiş dönemlerde emeği geçen arkadaşlarımın, büyüklerimin her birinden helallik istiyorum. Onların tecrübelerinden her zaman faydalanacağız" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ 'GÖNÜLLERİ AL' DEMİŞTİ"

Cuma günlerinin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Delican, şunları söyledi: "Göreve Cuma günü başladım ve bugün yönetimimi Cuma günü açıklıyorum. İnşallah bugünün bereketi yönetimle birlikte İzmir'e de yansıyacak. Bu süreçte bize sabır gösteren katkı koymak isteyen tüm partililerimize teşekkür ediyorum. İki bin üzerinde başvuru yapıldı birçok telefon açıldı. Bu beni çok memnun etti. Çünkü Başbakanım beni İzmir'e gönderirken 'Bülent gönüllere gir, gönülleri al' demişti. Bu yüzden çok mutlu oldum."

"ESKİ ARKADAŞLARDAN HELALLİK İSTİYORUM"

Liste oluştururken zorlandığını ifade eden Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elimden geldiğince hem milletvekillerimiz hem partili üyelerimizin fikrini alarak ortak akılla bir liste oluşturdum. Listem gençlere ağırlık veren bir liste oldu. Ancak, bu güne kadar AK Parti yönetiminde emeği geçen büyüklerimizi asla dışarıda bırakmayacağız. Bir danışma kurulu oluşturarak, onların değerli tecrübelerinden mutlaka faydalanacağız. Yılarca omuz omuza siyaset yaptığım arkadaşlarımdan şimdilik helallik istiyorum. Onlarla bir küskünlük olsun istemiyorum. Onların parti içinde mutlaka görevleri olacak."

"PROFESYONEL ÇALIŞIP AMATÖRCE KOŞTURACAĞIZ"

İzmir'de kendilerini iyi ifade edemediklerini belirten Delican, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonra kendimizi daha iyi ifade edebilmek için mücadele edeceğiz. İzmirliler kent ile yönetim ile ne sorunları olursa olsun gelsin bize söylesin. Bizimle ilgili bir eksik olursa burada paylaşalım. Kapımız her zaman açıktır. Biz halkımızla bütün olmak için varız. Yerel yönetimlerde yapılan hizmetleri çok sıkı takip edeceğiz. Göreve başlarken heyecanımızı kaybetmeyeceğiz. Profesyonelce çalışıp, amatörce koşturacağız."

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı İzmir mitingi için de tüm halkı davet eden Delican, şunları söyledi: "Büyük ustamız yarın İzmir'e gelerek yeni Türkiye'yi anlatacak. Halkımız bayraklarını alıp gelsinler. Hava çok sıkça da olmayacak, soğuk çaylar dağıtacağız. Vatandaşımız güzel bir deniz havası alarak, Başbakanımızın Türkiye hedeflerini dinleyecek."

Toplantının ardından yeni yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Bülent Delican önderliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

LİSTEDE 15 KADIN VAR

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Abdurrahman Çabuk-Mimar, Ahmet Kadıoğlu-Endüstri Mühendisi, Ahmet Kurtuluş-İşadamı, Ahmet Şimşek-Sanayici, Ali Gönen-Ticaret, Ali İhsan Şahin-Avukat, Ayşe Neşe Edebali-İnşaat, Cemal Bekle-Sosyolog, Aykut Yenice-İşletmeci, Emrun Sulayıcı-İşadamı, Fahrettin Yörek-İşadamı, Fırat Eroğlu-İşadamı, Menekşe Çizmeci-Kamu Yönetimi, Gerçek Tekin-İş kadını, Gözde Keskin-Sanayici, Hacer Özcan-Emekli, İbrahim Terzi-Mühendis, Kader Ertemiz-İşletmeci, Köksal Çakıcı-Bilgisayar Mühendisi, Lütfü Tuna-Opera Sanatçısı, Mehmet Şimşek-İşadamı, Mehmet Serkan Aksu-Turizmci, Melik Bingöl-işletmeci, Merve Beşer-Yönetici, Mirhan Bedir, Mustafa Gedikoğlu-İşadamı, Müjde Çelik-Danışman, Nazmi Yılmaz-Mali Müşavir, Nebi Nur Hazar-Optisyen, Necati Polat-Gıda Mühendisi, Oğuz Çağlar Arslan- Avukat, Ömer Gültekin- İnşaat Mühendisi, Ömer Seymenoğlu-Tıp Doktoru, Özer Ataç - Gümrükçü, Özgür Hızal-Avukat, Rahmi Genç- Makine Mühendisi, Rahmi Taştan-İşadamı, Saliha Tekin-Yeminli Tercüman, Sema Cansu Bozkurt-Avukat, Serdal Çiçekliyurt-Avukat, Sevda Çamlı-İşletmeci, Timur Bircan-İşadamı, Feraye Yılmaz,-Ticaret, Yasemin Karaman-Bilgisayar Mühendisi, Yunus Kalkan-Avukat, Mehtap Uçar-Bilişim Sektörü, Mustafa Arslan- Esnaf ve Avukat Münir Ensari. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Şimşek Swissotel Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title