Haberler

AK Parti'nin İstanbul'daki İlçe Mitingleri

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Zeytinburnu, İstanbul'da, Türkiye'de 7 Haziran'da bir rekor kıracak mı? Milli iradeye sahip çıkacak mı? Bu altılı çeteye, her birine bir ders verecek miyiz?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Zeytinburnu, İstanbul'da, Türkiye'de 7 Haziran'da bir rekor kıracak mı? Milli iradeye sahip çıkacak mı? Bu altılı çeteye, her birine bir ders verecek miyiz? CHP'ye dönüp, 'Tek parti zihniyeti bitti artık milli irade devri' diyecek miyiz? MHP'ye dönüp, 'O milliyetçilik sadece İç Anadolu'da, Karadeniz'de değil, Türkiye'nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmakla olur' diyecek miyiz?" diye konuştu.

AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Zeytinburnu Kent Meydanı'nda halkla buluşan Davutoğlu, 73 ilde 90 miting düzenlediklerini, bugün ve yarın İstanbul'da 15 mitingle 15 ilçede İstanbullularla buluşmayı planladığını dile getirerek, hafta sonuna da 81 ili tamamlayarak 110 civarında miting yapmayı umduğunu ifade etti.

Davutoğlu, 7 Haziran'ı, Türkiye, bölge, uluslararası sistem için bir "kader", "dönüm noktası" şeklinde tanımlayarak, şöyle devam etti:

"Şimdi mukayese edin. Bütün genel başkanlar nisan sonu itibarıyla meydanlara çıktılar. Hepimiz dolaşmaya başladık. Diğerleri Türkiye'nin belli bölgelerine gittiler, orada kaldılar, kendilerine yakın çevrelere hitap ettiler. CHP, sahillerde ve belli bölgelerde, MHP İç Anadolu'da, HDP Doğu, Güneydoğu Anadolu'da, büyükşehirlerde... Ben meydan okudum 'Allah'ın izniyle, Allah sağlık, sıhhat verirse 81 vilayete gideceğim' dedim. 73'ünü tamamladık. İnşallah 81'ini de tamamlarız. Ama diğerleri gidebildiler mi? Diğerleri milletle buluşabildiler mi? Diğerleri Edirne'yle Hakkari'ye aynı anda gidebildi mi? İç Anadolu'ya, Karadeniz'e gittikleri gibi Doğu Anadolu'ya, Güneydoğu Anadolu'ya gidebildiler mi?"

Kendisini dinleyenlere, "Bütün Türkiye'yi dolaşan, Türkiye'de kardeşliğin garantisi tek parti hangisi?" sorularını soran Davutoğlu, meydandakilerden "AK Parti" yanıtını aldı.

Davutoğlu, AK Parti'nin 2001'de milletle birlikte büyük bir yürüyüşe çıktığını dile getirerek, "Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu yolculuk bugün yeni bir aşamada. Allah'ın izniyle 2023'e, 2053'e, 2071'e yürüyecek inşallah" dedi.

Halkla buluştukları sırada kendilerini, kumpaslarla, tuzaklarla engellemeye çalışanlar olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"MHP, CHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP 'CHP ile koalisyon yapabilirim' diyor. 'MHP gelse de çözüm süreci devam eder' diyor. CHP, HDP'ye pas atıyor 'Diyanet'i kaldıracağım' diyor. HDP 'Biz de kaldıracağız' diyor. Siz bunlara izin verir misiniz? Bunların arkasında da paralel çete, bunları organize ederek, intikam peşinde. Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber. Pensilvanya'ya vuruyorsun, ses CHP'den çıkıyor. CHP'ye vuruyorsun HDP'den çıkıyor. HDP'ye vuruyorsun MHP'den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş AK Parti'nin karşısında, yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. 3 legal parti bir yerde, onları destekleyen 3 tane de paralel yapı, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C bir yerde. Bu 6'lı çeteye dur diyecek miyiz? 7 Haziran'da bunlara bir milli irade dersi verecek miyiz?"

"Zeytinburnu, şimdi ulaşım akslarının merkezi"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, İstanbul'la ilgili projelerini "dünyanın en büyük havalimanı", "dünyanın en uzun kuleli asma köprüsü, üçüncü köprü", "üç katlı tünel" şeklinde sıralayarak, Marmaray'ın tamamlandığını, Avrasya Tüneli'nin gelecek yıl bitirileceğini, Kanal İstanbul'un hayata geçirileceğini, İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Körfez geçişi ile Çanakkale Köprüsü'nün yapıldığını anlattı.

Zeytinburnu'nun AK Parti hükümetleri döneminde büyük hizmetler aldığına değinen Davutoğlu, "Eskiden ulaşılması zor gibi görünen Zeytinburnu, şimdi ulaşım akslarının merkezi olacak inşallah. Marmaray'dan gelen hat ile Zeytinburnu bütün temel ulaşım aksının merkezinde. Ayrıca İncirli, Zeytinburnu, Edirnekapı üzerinden Gayrettepe'ye giden bir başka metro hattı, Zeytinburnu-Kadıköy metro hattı... 3 koldan Zeytinburnu, İstanbul'un her yerine ulaşılan bir merkez halini aldı" dedi.

Davutoğlu, Panorama Müzesi'nden sonra Kent Müzesi'nin açılacağını bildirerek, Sümer Mahallesi'nde deprem sonrası ilk kentsel dönüşüm yapıldığını söyledi.

Merkezefendi civarında da oranın şanına yakışır bir imar ve ihya faaliyeti içerisinde olacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Ayrıca güzel bir haber; Çırpıcı'da 1 milyon metrekarelik yeşil alan açıyoruz. Zeytinburnu ulaşımın, yeşil alanın, tarihin buluştuğu, İstanbul'un yükselen ilçesi haline geliyor" dedi.

Yine askeri lojmanların bulunduğu alanı Zeytinburnu'da belediyeyle beraber yeşil alan olarak kazandıracaklarını anlatan Davutoğlu, artık ikinci yarının başladığını söyledi.

Davutoğlu, "12 yıllık birikim üzerinden, 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılına yürürken hep beraber küresel bir güç olan yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz" diyerek, birilerinin bunu durdurmaya çalıştığını vurguladı.

Birilerinin HDP üzerinden birtakım operasyonlara kalkıştığını belirten Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Zeytinburnu, İstanbul'da, Türkiye'de 7 Haziran'da bir rekor kıracak mı? Milli iradeye sahip çıkacak mı? Bu altılı çeteye, her birine bir ders verecek miyiz? CHP'ye dönüp, 'Tek parti zihniyeti bitti artık milli irade devri' diyecek miyiz? MHP'ye dönüp, 'O milliyetçilik sadece İç Anadolu'da, Karadeniz'de değil, Türkiye'nin her yerinde al bayrağı dalgalandırmakla olur' diyecek miyiz? 'Yeni bir Türkiye var. Sizin döneminizde olduğu gibi IMF'ye muhtaç olmayan, kendi piyade tüfeğini bile yapamayan bir Türkiye değil, IMF'ye borcunu ödemiş, kendi tankını, helikopterini, uçağını yapan bir Türkiye var' diyecek miyiz? Sonra HDP'ye dönüp, 'Bırak İstanbul'da özgürlükçülük oyunlarını. Biz sizin Doğu'da, Güneydoğu'da yaptığınız tuzakları biliyoruz' diyecek miyiz?"

"Bunlar tuzak kuruyorlar, hepsine birer ders verecek miyiz?"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Türk bayrağını Hakkari'de de Edirne'de de dalgalandıran tek parti olduklarını belirterek, "Bu al bayrağı Orta Asya'da da Balkanlarda'da, Ortadoğu'da da mazlum milletlerin bayrağı yapan parti AK Parti. Bu al bayrağı Afrika içlerinde, Latin Amerika'da dalgalandıran AK Parti. İşte bizim izzet ve şerefimiz, bayrağımızı dalgalandırmak, liramıza, pasaportumuza değer kazandırmakla olur" diye konuştu.

Bunları AK Parti'nin yaptığını aktaran Davutoğlu, 2002 Türkiyesinde IMF'ye borçlu olan, al bayrağın arkasında IMF'den borç dilenen devlet adamlarının yerine, IMF'ye de dünyada da başı dik duran AK Parti kadrolarının geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "Peki bu izzeti koruyacak mıyız?" diye sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar tuzak kuruyorlar, hepsine birer ders verecek miyiz? Bu al bayrak şu anda Filistin'de, Gazze'de bir istiklal sembolü, bir onur sembolü. Ama birisi çıkmış diyor ki 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır'. Bu gafile, cahile bir tarih dersi verecek miyiz? Buna, 'Selahaddin Eyyubi'nin ismini izzet ve onurla koruyan Türkiye'dir' diyecek miyiz? Yüksekova'da, Hakkari'de Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı açtık. Bunlar ders alsınlar diye. Hemen dedi ki 'Keşke kurdeleyi keserken ben de olsaydım'. Şimdi buradan diyorum ki keşke o zaman 99 kez havalimanı yapılırken saldıran teröristlere karşı da durabilseydin. Durdular mı? Şimdi tehdit etmeye kalkıyorlar. 7 Haziran'da eğer barajı geçemezlerse kan kusturacaklarmış. Biz bu topraklarda bir daha kan ve gözyaşı değil, barış, huzur, adalet ve kalkınma göreceğiz inşallah."

Davutoğlu, al bayrağın artık Balkanlar'ın da Ortadoğu'nun da Kafkaslar'ın da özgürlük sembolü olduğuna işaret ederek, "Bu al bayrağı inşallah 7 Haziran'dan sonra da ak bayrakla birlikte dalgalandırmaya kararlı mıyız? Milli iradeyi hakim kılacak mıyız? İstanbul Türk siyasetinin odağıdır. İstanbul'dan tekrar AK Parti'yi ve ak bayrağı yüceltecek miyiz? O zaman gelin bütün mitinglerde tekrar ettiğimiz, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Ahi Evran'dan gelen dua niyetine ahitleşmemizi de hep beraber yapalım. Surlar da İstanbul da şahit olsun. Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her haneye bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli, yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun miting yapacağı Zeytinburnu Kent Meydanı'na Davutoğlu'nun posterinin yanı sıra AK Parti ve Türk bayrakları asıldı.

Meydanın çeşitli yerlerinde "5'i bir yerde, bilge adam gönüllerde" ve "Sen Demirtaş'a vuruyorsun, Pensilvanya'dan ses geliyor" yazılı pankartlar yer aldı. Vatandaşlar, alana kendilerine ayrılan arama noktalarından geçerek giriş yaptı.

Meydanın bir bölümüne vatandaşların mitingi takip etmeleri için ekran kurulurken, çevre binalara da AK Parti flamaları asıldı. Miting sırasında alanda dev bir Türk bayrağı açılırken, Davutoğlu konuşmasının ardından seçim otobüsünden vatandaşlara karanfil attı. Bazı vatandaşların Afganistan, Türkmenistan ve Filistin bayrakları taşıdığı görüldü.

Mitinge, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı.

Bu arada Ahmet Davutoğlu, miting öncesinde Merkezefendi Mezarlığı'na giderek, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Zeytinburnu İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title