Haberler

AK Parti'nin Isparta Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıllığına ülke yönetimine talip olmasına ilişkin, "Bu müflis tüccar hesabı. Gördü, o kasa dolu, memleketin kasasını, hazinesini doldurduk. Şimdi göz dikiyor, 'Ah bir şu hazinenin üstüne otursam da har vurup harman savursam'. Biz sana bırakır mıyız onu. Biz onu alın terimizle o hale getirdik" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıllığına ülke yönetimine talip olmasına ilişkin, "Bu müflis tüccar hesabı. Gördü, o kasa dolu, memleketin kasasını, hazinesini doldurduk. Şimdi göz dikiyor, 'Ah bir şu hazinenin üstüne otursam da har vurup harman savursam'. Biz sana bırakır mıyız onu. Biz onu alın terimizle o hale getirdik" dedi.

Davutoğlu, partisinin Isparta mitinginde yaptığı konuşmada, tarıma her türlü desteği eski Devlet Bakanı Kemal Derviş'in kaldırdığını ifade ederek, "Şimdi Kılıçdaroğlu ile kol kola" diye konuştu.

Tarıma 2002'de verilen 1,8 milyar liralık tarım desteğini 10 milyar liraya çıkardıklarını anlatan Davutoğlu, bu yıl ise şimdiye kadar 6,4 milyar lira tarımsal destek ödediklerini kaydetti.

Isparta'da geçen hafta don yaşandığına ilişkin haber geldiğini anımsatan Davutoğlu, "Isparta'da don varsa, çiftçilerimizin de yardıma ihtiyacı varsa derhal o yardım görüle. 30 milyon lirayı Isparta'ya gönderdik. İşte devlet kudreti budur" diye konuştu.

Hayvancılıkta, sulamada ve birçok alanda faizsiz tarım kredisi verdiklerini dile getiren Davutoğlu, AK Parti hükümetinin esnafa, çiftçiye, emekliye, çalışana, her türlü imkanı verdiğini ve vermeye devam edeceğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıllığına ülke yönetimine talip olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu müflis tüccar hesabı. Gördü, o kasa dolu, memleketin kasasını, hazinesini doldurduk. Şimdi göz dikiyor, 'Ah bir şu hazinenin üstüne otursam da har vurup harman savursam'. Biz sana bırakır mıyız onu. Biz onu alın terimizle o hale getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 12 yıllık başbakanlığı döneminde tane tane, zerre zere o bereket birikti. Bugün Türkiye'de herkes başı dik dolaşabiliyor mu? İşte bu 12 yıllık istikrarın ürünüdür. AK Parti, her zaman bir tek şeyle anılır. Biz söz verdik mi yaparız. Ne söz verdikse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. 'Yeni dükkan açan esnafa faizsiz kredi' dedik, hemen yaptık. Biz '-cağız, -ceğiz' demeyiz, biz 'yapıyoruz, yaptık' deriz. Bütün bu ekonomik hamleleri, bütün bu inşa faaliyetini yaptık. Daha fazlasını yapmak için yola çıkıyoruz. Yolumuza yoldaş olmaya var mısınız? Bediüzzaman'ı bağrına basan Ispartalılar, bu topraklardaki imanı, irfanı, hikmeti korumaya var mısınız? Milli birliği korumaya var mısınız? Al bayrağı her an ve her yerde dalgalandırmaya var mısınız? Bize her yer Türkiye. İşte davamızın özü, esası budur."

- "Halkının refahını düşünen iktidar var"

Davutoğlu, AK Parti döneminde Isparta'ya büyük hizmetler, 6 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne 9 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu açtıklarını anlatan Davutoğlu, iktidara geldiklerinde 32 bin 700 olan öğrenci sayısının 72 bine çıktığını kaydetti. Davutoğlu, kentteki yurt kapasitesini 10 bine çıkarmaya kararlı olduklarını belirtti.

Isparta'ya 3 hastane, bir ağız ve diş sağlığı merkezi, 7 aile sağlığı merkezi yaptıklarını dile getiren Davutoğlu, iktidara geldiklerinde 7 olan kentteki ambulans sayısını 35'e çıkardıklarını vurguladı. Davutoğlu, Türkiye genelinde 635 olan ambulans sayısının da 4 bin 387'ye ulaştığını ifade etti. Kar paletli ambulansa da helikopter ambulansa da sahip olduklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Milletin onurunu korumak böyle olur. Isparta'ya, Türkiye'ye hizmet etmek böyle olur" diye konuştu.

Isparta'daki havalimanı kapasitesini artırdıklarını ve yılda 185 bin yolcu geldiğini belirten Davutoğlu, "Eğirdir'in güzelliği, Barla'daki manevi turizm, Toroslar'daki kayak merkezleri ve Isparta'nın gülleri için milyonlarca insan artık Isparta'ya akacak" dedi.

Davutoğlu, Isparta'da 300 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını, 72 milyon fidan diktiklerini, 74 dere ıslahı yaptıklarını kaydetti. Isparta'ya ve Türkiye'nin her yerine doğalgazı AK Parti iktidarının getirdiğinin altını çizen Davutoğlu, "Halkının refahını düşünen iktidar var" diye konuştu.

Isparta'ya 755 yataklı şehir hastanesi inşa edeceklerini, Senirkent ve Uluborlu'da iki hastane ve bir ağız ve diş sağlığı merkezi yapacaklarını, 5 yol çalışmasının devam ettiğini anlatan Davutoğlu, Isparta-Konya karayolunun en iyi şartlara getirilmesi için talimat verdiğini söyledi.

Dereboğazı'ndan Antalya'ya 5,5 kilometre uzunluğunda 4 tünel yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, Isparta-Antalya arasının bir saate ineceğini belirtti.

Isparta-Burdur dostluk yolunu en iyi şartlarda inşa edeceklerini anlatan Davutoğlu, Isparta ile Burdur'u her zaman kardeş kılacaklarını ifade etti.

Davutoğlu, Eskişehir-Kütahya-Afyon-Isparta güzergahından Antalya'ya hızlı tren hattı yapacaklarını da kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, Yalvaç'ta organize sanayi bölgesi inşa edeceklerini anlatarak, kentteki ikinci organize sanayi bölgesiyle çalışanların sayısının 3 kat arttığına işaret etti.

"Rabia Isparta'da AK Parti'nin iddiası ve hedefidir"

Davutoğlu, Türkiye'nin bütün illeri gibi Isparta'nın da AK Parti iktidarında kimliğini bulduğunu, gücünü kazandığını ve müreffeh şehir haline geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Daha büyük hedeflere inşallah birlikte yürüyeceğiz. Türkiye'yi yüceltmeye, Isparta'yı yüceltmeye var mısınız? Torosların çocukları, Torosların öz evladına, Ispartalı Ahmet'e destek vermeye var mısınız? İnşallah Isparta'ya gelen herkese hikmet dersi vermeye var mısınız? Bediüzzaman'ın davasını üstlenerek doğu ile batıyı, Kürt ile Türk'ü kardeş kılmaya var mısınız? Demokrasiye karşı tuzak kuranlara hadlerini bildirmeye var mısınız? 7 Haziran'da bu yolda yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Dörtte dört yapmaya var mısınız? Bu Rabia Mısır'da demokrasinin sembolüydü, Isparta'da AK Parti'nin iddiası ve hedefidir."

-Notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Hükümet Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamlayarak karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 50 dakika süren konuşması sırasında " AK nesil burada, hocasının yanında", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin", "Başbakan Ahmet Davutoğlu",  "Isparta seninle gurur duyuyor", "Başbakan Ahmet, millet sana emanet", " Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atıldı.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanında, "Nefret onlara, hikmet bizlere yakışır hocam", "Tek yumurta üçüzleri, Pensilvanya'da ikizleri, bu yalanları biliriz biz, hep yıkımdır işleri güçleri", "Paralel, üçgen farketmez, Isparta ihaneti affetmez", "Yola çıktık, yoldan çıkmadık", " Evvel Refik, Badel Tarik", "Biz AK kadınlarız, beşik de sallarız, dünyayı da sallarız",  "Öl de öleyim, gül de güller dereyim, oy dediğin nedir ki canımı iste vereyim" pankartları asıldı.

Mitingin sonunda Davutoğlu çifti kendilerine verilen gülden kolyeyi boyunlarına astı.

Mitinge Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İstanbul milletvekili adayı Ali Sarıkaya, Isparta milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title