Haberler

AK Parti'nin Gümüşhane Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız" dedi.

Partisinin seçim kampanyası kapsamında Gümüşhane'deki Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu "paralel yapı"ya yönelik eleştirilerde bulundu.

Dün Erzurum'da, "Hayırlar feth ola, şerler de def ola" diyerek seçim çalışmalarına başlamalarının ardından şerrin yargıdaki darbe girişimiyle hemen kendini göstermeye başladığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil."

"Talimatların kayıtları var"

Davutoğlu, "Bir hafta önce Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. 'Hapishaneden çıkartılsınlar' gibi bir talimat. İşte biz bunun için yurt dışından talimatlarla yargıyı yönetmeye kalkan, yönlendirmeye kalkanlara karşı, 'her zaman yargının tam bağımsızlığı, tam tarafsızlığı' dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpası yapan bu çete, seçimlere giderken hala 'buradayız' demenin çabası içerinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Hakimlere, savcılara ve tüm yargı mensuplarına seslenen Davutoğlu, "Sizlerin itaat edeceği tek şey vicdanınızdır. Eğer birisi yurt dışından 'şöyle veya böyle yap' diye bir mesaj gönderirse, vicdanınızı terk edip o sese kulak verirseniz, adalete, yargıya ve bu toprakların temel değerlerine ihanet etmiş olursunuz. Vicdanınızla karar verdiğinizde arkanızda bu millet, arkanızda milli irade ile iş başına gelmiş hükümetler her zaman olacaktır" dedi.

-"Bu mudur dindarlık, bu mudur dava?"

Hükümet olarak yargıya hiç müdahil olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, yargıyı emirlerine almak isteyenlere de izin vermeyeceklerini söyledi.

Geçmişte KPSS sorularının çalındığını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu halkın çocukları sınavlara girdi ama birileri de kendi yetiştirdiklerine sınav sorularını verdi ve onlar kazandı, sizin çocuklarınız kaybetti. Bu mudur dindarlık, bu mudur dava? Bir öğretim üyesi olarak, bir hoca olarak buna her zaman isyan ettim. Şimdi adaleti tam tesis etmek için bütün bu paralel çeteye karşı ve onun desteklediği içerideki işbirlikçilere karşı, milli irade seferberliği ilan ediyoruz."

Davutoğlu, Gümüşhane'nin her zaman AK Parti'ye büyük destek verdiğini belirterek, 7 Haziran'da da Gümüşhane'den yüzde 75 oy hedefine ulaşmak istediklerini söyledi.

Seçim çalışmalarını diğer partilerden önce başladıklarına dikkati çeken Davutoğlu, diğer partilerin Türkiye'nin bir kesimine hitap ettiğini ama AK Parti'nin ülkenin her kesimine hitap ettiğini dile getirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

ahmet davutoğlu Gümüşhane Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title