Haberler

AK Parti'nin Erzincan Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Artık diyoruz ki her seçimden güçlü iktidar çıksın, istikrar çıksın, 5 yıl boyunca ülkede seçim kaygısı olmasın.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Artık diyoruz ki her seçimden güçlü iktidar çıksın, istikrar çıksın, 5 yıl boyunca ülkede seçim kaygısı olmasın. Millet karar versin, ülkeyi kim yönetecekse görevi alsın, bir dahaki seçime kadar o görevi sürdürsün. Büyük projeler gecikmesin, milletin hayalleri ertelenmesin, sorunlar torunlara kalmasın. Milletin iktidarına, milletin hükümetine artık hiç kimse laf edemesin, el uzatamasın." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği 10 şeyden 9'unun yalan, birinin de şüpheli olduğunu" belirten Başbakan Yıldırım, "Bunlar ilkesiz, bunlar tutarsız, bunların işi gücü çark etmek. Bunlar, okumadıkları için kendi partilerini de tanımıyorlar, tarihlerini de bilmiyorlar." ifadesini kullandı.

Yıldırım, cumhuriyetin ilk yıllarında 40 bin kişiye bir milletvekili düşerken şu anda 145 bin kişiye bir milletvekili düştüğünü, bu oranın Avrupa ülkelerinde 50-60 bin olduğunu dile getirdi. Başbakan Yıldırım, "600'den niye rahatsız oluyorsun ey CHP, ey Kılıçdaroğlu?" diye sordu.

Anayasa değişikliğiyle Türkiye'de güçlü hükümet dönemini başlatacaklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Artık 'seçim oldu, hükümet kuruldu, kurulmadı' diye bir şey yok. Seçim bitince hükümet belli oluyor, milletten güven oyu alıyor ve ondan sonra 5 yıl boyunca kesintisiz hizmet. 5 yıl sonra eğer beğenirseniz bir daha seçiyorsunuz, beğenmezseniz değiştiriyorsunuz. Menderes dönemi güçlü hükümet vardı, memleket hizmet gördü. Özal dönemi güçlü hükümet vardı, memleket eserler gördü. AK Parti dönemi, kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan vardı, Türkiye hizmet gördü. Artık diyoruz ki her seçimden güçlü iktidar çıksın, istikrar çıksın, 5 yıl boyunca ülkede seçim kaygısı olmasın. Millet karar versin, ülkeyi kim yönetecekse görevi alsın, bir dahaki seçime kadar o görevi sürdürsün. Büyük projeler gecikmesin, milletin hayalleri ertelenmesin, sorunlar torunlara kalmasın. Milletin iktidarına, milletin hükümetine artık hiç kimse laf edemesin, el uzatamasın. Güç sizde, mühür sizde. Cumhuriyet hükümetlerini göreve siz getireceksiniz, görevden alınacaksa siz alacaksınız. Darbelere artık geçit yok. Tuzaklara, tezgahlara geçit yok."

Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'de ekonomiyi istikrar içinde daha da büyüteceğini, yatırımların, üretimin artacağını, iş imkanlarının doğacağını bildirdi.

Sistemin, dış politikada, terörle mücadelede Türkiye'nin elini daha da güçlendireceğine dikkati çeken Yıldırım, bu değişikliğe terör örgütlerinin karşı çıktığına değindi.

Yıldırım, "Feto örgütü var gücüyle 'hayır' için çalışıyor. PKK 'hayır' diyor. Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, alayı 'hayır' diyor." dedi.

Almanya ya da Hollanda'da "evet" kampanyası yapılmak istenirse kapıların kapatıldığını, "hayır" kampanyası yapanlara ise sonuna kadar kapıların açıldığını dile getiren Yıldırım, bölücü terör örgütünün Frankfurt'ta meydanlarda miting yaptığını, terör örgütü ele başının fotoğraflarının taşındığını, PYD'li terörist başının da Suriye'den gidip Frankfurt'ta "hayır" mitingine katıldığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, PKK, FETÖ, PYD'nin kol kola girdiğini ve ortak çalıştığına dikkati çekerek, Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'de katliam yapan bu örgütlere kucak açtığını ifade etti. Yıldırım, "Ey Almanya, ey Hollanda, ey Avrupa... Orası Avrupa ise burası Erzincan. İşte Erzincan. Erzincan, öyle bir gür sesle 'evet' diyecek ki siz o yaptıklarınızdan utanacaksınız." diye konuştu.

- Erzincan'a yatırımlar

Gece gündüz çalışarak Türkiye'yi, Erzincan'ı inşa ettiklerini anlatan Yıldırım, "15 yılda can Erzincan'a 8,5 milyar yatırım yaptık. İhracat yapılamayan Erzincan, bugün 10 milyon dolarlık ihracat yapıyor." dedi.

Erzincan'a üniversite kurulduğuna, ilçelere hastaneler, okullar yapıldığına, yurt kapasitesinin 3 katına çıkarıldığına işaret eden Yıldırım, Ergan Dağı kış sporları merkezini açtıklarını, uluslararası organizasyonlar gerçekleştirdiklerini, çiftçilere destek sağlandıklarını vurguladı.

Erzincan'da da yollar yaptıklarına işaret eden Yıldırım, Erzincan'dan Yedisu/Bingöl'e giden yolu da yapacaklarını, Kemaliye-Dutluca yoluna da bu yıl başlayacaklarını bildirdi.

10 yılda 100 milyar lira yatırım yapılacak

Doğu ve Güneydoğu'da, terörün verdiği zararı ortadan kaldırmak, bölgede kalkınmayı gerçekleştirmek için 23 ilde 10 yıl içinde yaklaşık 100 milyar liralık yatırım yapacaklarına değinen Yıldırım, bunun, bölgede 400 bin vatandaşa iş, AŞ tesisi kurulması anlamına geldiğini aktardı.

Başbakan Yıldırım, Erzincan'ın da bu yatırımlardan hakkını alacağına vurgu yaparak, Erzincan için Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki yatırım miktarının 5 milyar lira olduğunu, özellikle tekstil, konfeksiyon alanında yatırım yapmak isteyenlerin bulunduğunu belirtti. Yıldırım, bu yatırımlar tamamlandığında binlerce Erzincanlının iş imkanına kavuşacağını kaydetti.

Diğer konuşmalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Ahmet Arslan ve AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Öznur Çalık, Başbakan Yıldırım'ın halka hitabı öncesinde, selamlama konuşması yaptı.

Maliye Bakanı Ağbal, 16 Nisan'da Türkiye'yi değiştirecek, dönüştürecek bir anayasa değişikliği için halk oylaması gerçekleştirileceğini belirtti. "Yedi düvele, dosta düşmana, Türkiye'ye meydan okuyanlara karşı 16 Nisan'da sandığa gideceğiz. 'Evet, evet, evet' diyeceğiz." diyen Ağbal, Türkiye'nin, 16 Nisan'da yeniden dirileceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da Türkiye'nin her yerini ulaşılır ve erişilir yaptıklarına dikkati çekerek, Başbakan Yıldırım'ın talimatını yerine getirdiklerini, Sivas-Erzincan hızlı tren hattının ihalelerini etap etap yapmaya başladıklarına değindi.

Arslan, şöyle konuştu:

"Yüksek hızlı tren inşallah Erzincan'a geliyor. Önce Erzincan'a gelmeli ki Erzurum'a, Kars'a gitsin. Edirne'den başlayan bir hızlı tren Erzincan'a kadar gelecek ama burada kalmayacak Erzurum'a, Kars'a hatta Orta Asya'ya kadar gidecek. Aynı zamanda Erzincan'ı hızlı trenle Karadeniz'e bağlamamız lazım. Erzincan-Trabzon'un da projesi hazırlanıyor. Bu yetmez, hızlı treni Erzincan üzerinden Güneydoğu'ya da götüreceğiz. Onun da projelerini yapıyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık ise "15 yıl boyunca destek verdiniz. İçinizden, canınızdan, kanınızdan birini, Ulaştırma Bakanımızı, Türkiye'ye başbakan yaptınız. Helal olsun Erzincan sana." ifadesini kullandı.

Erzincan'ın, 16 Nisan için kararını verdiğini ve "evet" dediğini belirten Çalık, "Avrupa duysun, PKK, DEAŞ, FETÖ duysun. Erzincan 'evet' diyor. Helal olsun." dedi.

Notlar

Başbakan Yıldırım, AK Parti tarafından halk oylaması kampanya süreci için hazırlanan "Tabii ki evet" şarkısı eşliğinde platforma çıkarak, eşi Semiha Yıldırım ile alandakileri selamladı.

Cumhuriyet Caddesi'ne, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı posterler asıldı.

Alanda, AK Parti Erzincan İl Teşkilatınca hazırlanan "Güçlü Türkiye için Erzincan 'Evet' diyor", "Mesele memleket meselesi, gençlik 'Evet' diyor" yazılı pankartlar yer aldı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından eşi Semiha Yıldırım ile alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile bazı milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın, Erzincan'da Valiliği ziyareti, program yoğunluğu nedeniyle gerçekleştirilemedi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Semiha Yıldırım Erzincan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title