Haberler

AK Parti'nin Erken Seçim Planı! 3 Dönemlik Vekillere Kötü Haber

Güncelleme:

AK Parti, üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Koalisyon kurulamaz ve Türkiye erken seçime giderse, 25. Dönem parlamentosunu pas geçmeyi planlıyor.

AK Parti'de öncelikli olarak koalisyon hesapları yapılırken, erken seçim ihtimali de göz ardı edilmiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın ekibiyle olası erken seçime yönelik stratejileri belirliyor.

YİNE ADAY OLAMAYACAKLAR

Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre erken seçim olursa, 25. Dönem parlamentosuna giremeyen 3 dönemlik milletvekilleriyle ilgili izlenecek yol da masaya yatırılıyor. AK Parti, bu kapsamda üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Koalisyon kurulamaz ve Türkiye erken seçime giderse, 25. Dönem parlamentosunu pas geçmeyi planlıyor. Yani, 7 Haziran'da üç dönem kuralına takılan vekiller yine aday olamayacak.

7 Haziran sonrasında üçüncü döneme geçen isimler ise olası erken seçimde yeniden aday olabilecek.

Bu konunun AK Parti'nin eylülde yapılması planlanan kongresinde de gündeme gelmesi bekleniyor. Parti tüzüğünde, tekrar seçime gidilmesi halinde üç dönem kuralının uygulanmaması yönünde değişiklik yapılabileceği belirtiliyor. 258 kişilik AK Parti grubunun 145'ini ilk kez parlamentoya giren isimler oluşturuyor.

OLASI ERKEN SEÇİMDE KÜÇÜK ÇAPLI REVİZYON

Olası erken seçimde, AK Parti listelerinde küçük çaplı bir revizyon bekleniyor. Listede yapılacak değişiklikte teşkilatın görüşünün de önemli olacağı ifade ediliyor. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Habertürk Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (87)

Fanatik akpliler...:

Hastanede çalışıyorum taşeron işçiyim kadro akp senden yoksa oy yok..

124
2
yanıtYanıtla
taseron:

taseronu unutanı bizde unuturuz yine vermeyiz

71
2
yanıtYanıtla
Akpliler ...:

Davutoğlu seçime git ama kamu işçiler kadro ver asgari ücret vergilerini kaldr 1/60 alırsn halk olarak bunu istehi bu akp yola böyle devam et.

62
5
yanıtYanıtla
Gercek turk:

Bir turk olarak hdp den baska partiye asla oy vermem

9
33
yanıtYanıtla
Kalabalk Aile....:

Taşeron sorununu çözmezseniz hiç birine oy yok

34
3
yanıtYanıtla
ÖZLEM ÖZTÜRK:

ERKEN SEÇİME GİTSENİZ DE DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAYACAK ÇÜNKÜ KOYUN SÜRÜSÜ GÖRDÜĞÜNÜZ TÜRK MİLLETİ UYANDI ARTIK.

17
18
yanıtYanıtla
HAKAN:

ESNAF ZOR DURUMDA BÖYLE GİDERSE AK PARTİ YUZDE 20 BİLE ALMAZ ÇOCUK OYUNCAGI OLMUS SEÇİM KAZANMASAM TEKRAR SECİM YA GENE KAZANAMAZSAN MİLLETİN HALİ NE OLACAK

27
8
yanıtYanıtla
HÜSEYİN BEY:

Erken seçimin, AKP''yi yüzde 40''ın altına indireceğini AKP kurmayaları çok iyi biliyor. Bunun AKP için intihar seçimi olduğunu da biliyorlar. Milletin güvenini kaybetmiş, mecliste çoğunluğu kaybetmiş, milletvekili sayısını 350 lerden 250 lere düşmüş bir partinin erken seçimde başına neler geleceğini her kes çok iyi biliyor. Hükumet ortağı bulamamasının sebebi ise çok açık;Başbakan bizden olsun en önemli bakanlıkları da biz alalım düşüncesinde oldukları için tek çözüm erken seçim.

20
14
yanıtYanıtla
MehmetcikMobil-IOS:

Artık halk uyandı size oy yok

22
9
yanıtYanıtla
Turk:

Tek durus parti hdp ve durust liderde demirtas gorunen koy klavuz istemez

7
22
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title