Haberler

AK Parti'nin Çankırı Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin olarak, "Bu sistemde, yüzde 50'nin altında oy alırsa, hükümet kurulmuyor.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin olarak, "Bu sistemde, yüzde 50'nin altında oy alırsa, hükümet kurulmuyor. Mutlaka sandığa giden vatandaşlarımızın yarısından bir fazlasının 'evet' demesi lazım, seçmesi lazım." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Çankırı Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Anayasa değişikliğinin ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bazı çevrelerce istenmediğini, bu kişilerin her zaman değişimden korktuklarını belirten Yıldırım, değişimin "gelişme, kalkınma, daha fazla büyüme, daha fazla fabrika, gençlere daha fazla iş" demek olduğunu ifade etti.

Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin şahısların değil memleketin meselesi olduğunu vurgulayarak, "Sen-ben meselesi değil. Diyorlar ki 'Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan için. Buradan söylüyorum, bu sistem değişikliği Erdoğan için değil her doğan içindir." diye konuştu.

Değişikliğin neler getireceği hakkında bilgi veren Yıldırım, bu konuda yalan-yanlış bilgi kirliliğinin mevcut olduğunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

" Kemal Kılıçdaroğlu, sazı almış eline, aklına geleni söylüyor ama söylediklerinin hiçbiri işe yaramaz. Ancak bir tane doğru şey söyledi. Bugüne kadar tek bir şeyi doğru söyledi, onun için de teşekkür ediyorum. Bir radyo programında 'Bu sistemi niye istemiyorsunuz?' diye soruyorlar. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Bu sistem değişirse yeni sisteme göre cumhurbaşkanı bir partiden seçilir, başbakan da başta partiden olursa, bunlar anlaşamazlarsa ne olacak?' Uyan da balığa gidelim, uyan. Zaten, bunun için bu değişiklik yapılıyor.

Yardımcısı da diyor ki 'Siz, Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğini okumadı, diyorsunuz. O, tersinden bile okur.' diyor. Doğru, tersinden okumuş. O da doğru."

Başbakan Yıldırım, kendilerinin anlatmaya çalışıp da anlatamadıklarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından en iyi şekilde anlatıldığı değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bir eksiğinin kaldığını belirten Yıldırım, "Bu şartlar altında artık 'hayır' kampanyasını bırakıp, bizim kampanyaya dahil olsun. Ona da yer var." diye konuştu.

"Vatandaşlarımızın yarısından bir fazlasının 'evet' demesi lazım"

"CHP ve MHP'ye gönül veren, Ak Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve diğerleri, aslında vatandaşlarımızın tamamı Türkiye'nin daha fazla büyümesinden, kişi başı milli gelirin on sene sonra 30 bin dolarlara çıkmasından bir rahatsızlığı yok." diyen Yıldırım, Türkiye'nin parmakla gösterilen ülkeler arasına girmesinden rahatsızlık duyulmadığını belirtti.

Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yüzde 30 oy alan, 25 oy alan Hükümet kurmak için aylarca diğer partilere yalvaracak, yakaracak, dil dökecek, vaatlerde bulunacak, zor bela hükümet kuracak, ondan 2 ay sonra da birbirlerine girecekler. Bu ülke, bunu hak etmiyor. Bu sistemde, yüzde 50'nin altında oy alırsa hükümet kurulmuyor. Mutlaka sandığa giden vatandaşlarımızın yarısından bir fazlasının 'evet' demesi lazım, seçmesi lazım.

İki tane sandık gelecek önünüze, birisi cumhurbaşkanı diğeri milletvekili seçimi. Aynı anda olacak, farklı farlı biri yazın biri kışın yok. Bir sefer sandığa gideceksiniz, kararınızı vereceksiniz. Zırt-pırt seçim yok. Seçim bitecek, geçim devam edecek. Karar verilip sandıklar açıldığında ve cumhurbaşkanını seçtiniz. O andan itibaren hükümet başladı. Beş yıl boyunca işler yapılacak. Eğer böyle olmazsa Ilgaz Tüneli nasıl yapılır, yapılabilir mi? Yüz senedir yapıldı mı? Allah'tan sizin iktidarınız AK Parti geldi de yaptı, bitirdi."

Daha fazlasının yapılacağını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin çok daha fazla hizmete ihtiyacı olduğunu vurguladı.

"Gençlere güvenmeyen, ülkenin geleceğine güvenmez"

Değişiklik kapsamında yer alan seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin eleştirilere yanıt veren Yıldırım, "Bir de bunlar tutturmuş, 18-25 yaşa karşı çıkıyorlar. Türkiye'nin nüfusunun yarısına yakını 30 yaşın altında; 25 yaşın altındaki nüfus yine toplam nüfusun yüzde 40'ı. Niye karşı çıkıyorsun?" diye sordu.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Buna karşılık diyor ki '18-19-20-21-22-23-24-25 yaşlarında belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar, milletvekili olunur mu?' Gençlerin, siyaset yapma hakkı yok mu? Sadece gençler, bayrak mı asacak, tezahürat mı yapacak? Gençler siyaset de yapacak, ülkenin problemlerini de takip edecek. Onun için gençlere güvenmeyen, ülkenin geleceğine güvenmez. Bunlar, gençlere güvenmiyor. Biz de diyoruz ki 'Gençler, geleceğimizdir, Türkiye'nin geleceğidir. Onun için siz her şeye layıksınız. O yüzden 18-19-20-21-25 yaşını bitirinceye kadar 9 milyon insanımıza siyasetin kapısını açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Ama buna karşı çıkanların da hesabını 16 Nisan'da vereceğiz değil mi?"

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım AK Parti Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title