Haberler

Erdoğan: 30 Mart Akşamı Çanakkale Bir Başka Olacak

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "Ben inanıyorum ki 30 Mart akşamı Çanakkale bir başka olacak. Çanakkale'yi özel takip edeceğim." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Ben inanıyorum ki 30 Mart akşamı Çanakkale bir başka olacak. Çanakkale'yi özel takip edeceğim. İstiyorum ki bizzat deneyimim, tecrübemle Çanakkale'nin bu değişim-dönüşümünü inşallah birlikte yapalım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Kültürde, Vakıfta, Lapseki Süleyman Paşa Camisi'nden Ezine Seferşah Hamamı'na, Biga Ulu Camisi'nden Çanakkale Nedime Hatun Türbesi'ne kadar toplam 32 eseri restore ettiklerini belirterek, ecdat yadigarı eserlere hak ettiği değeri yeniden kazandırdıklarını söyledi.

Erdoğan, 25-30 yıldır Çanakkale'nin aynı ellerde olduğunu, bir atık su işletme tesisinin bile işletmeye alınamadığını, bizzat kendi talimatıyla İller Bankası'ndan verilen kredi sonucu bile tamamlanamadığını dile getirerek, Çanakkale Boğazı'na atık suların verilmeye devam edildiğini ifade etti.

"Allah aşkına bunlar mı çevreci? Atık su buraya verilir mi? Kirletiyorsunuz? Aynı şekilde otopark meselesi ne olacak? Bunun genel müdürü geçen gün Sakarya'ya gitmiş bir meydanda miting yapıyor. Diyor ki; 'AK Partili Sakarya Belediyesi koskoca Sakarya'ya bir tane otopark yapamadı.' Halbuki enteresan olan ne biliyor musunuz? Mitingi yaptığı meydanın altı otopark. Adamın bundan haberi yok" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Partili veya diğer partilerde olan 7 ili alacaklarını söylediğini aktardı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Bunların içerisinden AK Partili Mersin Belediyesi'ni muhakkak kazanacağız" dediğini kaydederek, Mersin'in aslında CHP'li olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun bu durumun bile farkında olmadığını dile getirdi.

"Bunlar, Çanakkale'nin altyapı sorunlarını çözemediler. Çanakkale bunları hak etmiyor. Bu Çanakkale için bir arkadaşımı feda etmeyi göze aldım" diyen Erdoğan, bu yüzden 3 yılda kendisiyle beraber Parlamentoda, siyasette yoğun çalışmalar içerisinde olan Mehmet Daniş'i aday gösterdiklerini, Daniş'in gayretli, coşkulu, çalışkan, heyecanlı, işini bilen, ismi gibi "daniş" birisi olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Mehmet kardeşimi şüheda şehri Çanakkale'ye feda edelim diyorum. Mehmet kardeşimle beraber Çanakkale'de inşallah değişimi, dönüşümü yaşayalım" ifadesini kullanarak, alandakilere 12 gün boyunca kapı kapı dolaşarak anlatmaları ve "sandıkları patlatmaları" gerektiğini aktardı.

Sandık müşahitlerinin, başkanlarının, kurul üyelerinin sandıklara sahip çıkmasını isteyen Erdoğan, bunun eğitimlerini verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini söyledi.

Erdoğan, ilgili görevlilerin sandık başında adeta kuş uçurtmamaları gerektiğini, herhangi bir yanlışlıkta bu görevlilerin hemen gereğini yapması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, "Ben inanıyorum ki 30 Mart akşamı Çanakkale bir başka olacak. Çanakkale'yi özel takip edeceğim. İstiyorum ki bizzat deneyimim, tecrübemle Çanakkale'nin bu değişim-dönüşümünü inşallah birlikte yapalım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının sonunda alanda bulunanlarla, "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Çanakkale'yi hatırlatıyor, Bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor" şiirini okudu.

Notlar

İskele Meydanı'nda yapılan mitinge gelen vatandaşlar AK Parti'nin seçim şarkılarıyla coşkulu vakit geçirdi.

Miting alanına bakan binalara çok sayıda Türk Bayrağı ve AK Parti flaması asıldığı görüldü.

Meydanda, "Çanakkale lafa değil icraata bakar" ve "Belediye çalışacak Çanakkale kazanacak" pankartları dikkati çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting için hazırlanan sahneye boynunda Çanakkale'nin Spor Toto İkinci Lig'deki temsilcisi Dardanelspor'un atkısıyla çıktı. Erdoğan, partisinin seçim kampanyası şarkısıyla kürsüye geldi.

Vatandaşlar, Erdoğan'ın konuşması sırasında sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Recep Tayyip Erdoğan" diye sloganlar atarak, kendisine sevgi gösterisinde bulundu.

Miting sırasında Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirinden bazı mısraları okuyan Erdoğan'a vatandaşlar da eşlik etti.

Erdoğan, mitingin ardından vatandaşlara Dardanelspor atkısı dağıtarak, karanfil attı.

Mitingte Başbakan Erdoğan'a, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

- Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title