Haberler

AK Parti'nin Bursa Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Siyaset önce doğru sözle başlar, doğru konuşacaksınız ki, notere gitmeyeceksiniz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Siyaset önce doğru sözle başlar, doğru konuşacaksınız ki, notere gitmeyeceksiniz. Ben Bursa'ya geldim, 39 miting yaptım. Hiçbir meydana çıkarken de notere uğramadım. Çünkü biliyorum ki millet bize inanır, biz millete inanırız. Ben konuştum mu dilden kulağa konuşmam, kalpten kalbe konuşurum. Konuştuk mu inandırırız çünkü biz, ne söz verdiysek yaparız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, ekonomik verilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de toplam organize sanayi bölgesi sayısının 2002'de 70 olduğunu, şimdi 281'e yükseldiğini belirten Davutoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki çalışan sayısının ise 415 binden 1,5 milyon kişiye çıktığını kaydetti.

AK Parti iktidara geldiğinde, Bursa'da 4 Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu anımsatan Başbakan Davutoğlu, şu anda 9 Organize Sanayi Bölgesi olduğunu, 7 tane daha yapacaklarını ve önümüzdeki dönemde de bu sayıyı 20'ye çıkaracaklarını ifade etti.

İhracat rakamlarına ilişkin de bilgi veren Davutoğlu, "İhracatımız biz iktidara geldiğimizde 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. Bursalılar size teşekkür borçluyuz. Bu ihracat artışındaki en büyük paylardan biri Bursa'nındır. Bursa'nın ihracatı, 2002'de 3,9 milyar dolardı, şimdi 9,3 milyar dolar, yani 2002'de toplam Türkiye ihracatının 4'te 1'ini sadece Bursa yapıyor, bereketli Bursa yapıyor" diye konuştu.

Bursa'nın otomotiv sektörünün başkenti olduğunu vurgulayan Davutoğlu, 2002'de Türkiye'de 1 yılda 91 bin otomobilin satıldığını, geçen sene bu rakamın 781 bine yükseldiğini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye yoksullaşıyor" sözünü hatırlatan Davutoğlu, "Ona söylüyorum, 91 bin otomobil satılan ülkede, şu anda 781 bin otomobil satılıyorsa, bu yoksullaşma mıdır, Allah aşkına" dedi.

Kılıçdaroğlu'na dün meydan okuduğunu ancak cevap gelmediğini aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eline kağıt vermişler, ezberlemiş aynı şeyi tekrar ediyor. Bugün Bursa'da Ulu Cami'nin huzurunda tekrar O'na sesleniyorum; diyor ki Kahramanmaraş'ta, bir insan yalan söyler de bir yalanı bir cümlede söyler. Bu bir cümlede 3 yalanı birden söylüyor, yalan. Yalan bir, diyor ki 'Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor."

"İspat edemiyorsan senin adın bu kampanyada yalancı kalacak"

Başbakan Davutoğlu, alandakilerin sloganları üzerine, "Ben liderleri yuhalatmıyorum ama doğru söze ne gerek var. Doğru, yalancı. Doğru söz engellenir mi? Yalancı. Söylüyorum doğruysa çık ispat et, ben özür dileyeceğim. Yok ispat edemiyorsan senin adın bu kampanyada yalancı kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun 200 liranın altında 17 milyon kişinin bulunduğu iddialarının doğru olmadığını savunan Davutoğlu, "Biz yüksek lisans öğrencilerine bile 300 lira burs veriyoruz. Eşi vefat etmiş hanımlarımıza destek olarak, ayda 250 iki ayda bir 500 lira yardım yapıyoruz. Koruyucu bir aileye, engellinin anne babasına 780 lira veriyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlara, "Bunlar gerçekleri örtmek için bizim yaptığımız her şeyi beyannamelerine koyuyorlar" diye seslenen Başbakan Davutoğlu, İŞKUR'la ilgili yazılan 17 maddenin hepsinin AK Parti'nin yaptığı işler olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"(Bin liranın altında maaş alan emekli sayısı 8 milyon emekli) diyor, yalan. Son yaptığımız seyyanen zamla şu anda sadece bir milyonu biraz aşkın, 1 milyon 300 bin emeklimiz bin liranın altında. inşallah seçimden sonra da onlara en iyi şartları, en iyi imkanları sunacağız. Yalan 3 diyor ki 'Türkiye'de 6 milyon 500 bin işsiz var' ya bunların rakamları yayınlanıyor zaten, baksalar internetten, herhangi bir yerden girseler bütün bu rakamlar var. Söz konusu değil. Son işsizlik rakamları ki dünyada işsizlik yayılırken, biz son 5 yıl içinde 6 milyon istihdam yaptık. Bu sene de 2014'te 1,5 milyona yakın istihdam gerçekleştirdik. Ama niye tekrar ediyorum biliyor musunuz biri ona demiş ki yalanda olsa  şu yalanları her gün tekrar edersen bu Türk'ler saftır, sana inanırlar. Allah aşkına siz buna inanır mısınız? Birileri ona akıl vermiş her gün bu yalanları tekrar et, merak etme seçimde başarılı olursun. Yalancıların seçimde başarılı olması mümkün mü? Sözü yalan olanın vaadine inanılır mı?"

-"Kalpten kalbe konuşurum"

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Belediye Başkan adayı iken, oy kullanamadığını da hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'nun "hesap dersi vereceği" sözlerine ilişkin de şunları kaydetti:

"Her söylediği yalan olan birinin hesap dersi olur mu? Ama ben arkadaşlara talimat verdim. İnşallah seçimden sonra bizim siyaset akademisi var. Kurs veriyoruz, siyaseti merak edenlere, Kılıçdaroğlu'nu da kaydederiz biraz siyaset ahlakı öğrenir. Siyaset önce doğru sözle başlar, doğru konuşacaksınız ki, notere gitmeyeceksiniz. Ben Bursa'ya geldim. 39 miting yaptım. Hiçbir meydana çıkarken de notere uğramadım. Çünkü biliyorum ki millet bize inanır, biz millete inanırız. Ben konuştum mu dilden kulağa konuşmam, kalpten kalbe konuşurum. Konuştuk mu inandırırız çünkü biz 'ceğiz, cağız' demeyiz, biz 'yaptık' deriz, 'yapıyoruz' deriz. Ne söz verdiysek yaparız."

Ocak ayında ailenin korunması paketini açıkladıklarına işaret eden Davutoğlu, Türkiye'de doğum yapan her kadına doğum hediyesi olarak ilk çocuğu için 300 lira, ikincisi için 400, üçüncüsü için de 600 lira vereceklerini ve bu uygulamaya başladıklarını belirtti.

Alandakilere "Memnun musunuz?" diye soran Davutoğlu, çocuklarını evlendirecek anne babaya da çeyiz hesabı açacakları sözünü verdi.

"Beni çok heyecanlandırıyor"

İstanbul-İzmir otoyolunun yapıldığını, bu otoyol ile İstanbul, Bursa ve İzmir'in birbirine bağlanacağını, İstanbul-Bursa arasının 1 saate ineceğini anlatan Davutoğlu, Ankara-İstanbul arasındaki yüksek hızlı trenin Eskişehir'e, Konya'ya gittiğini, şimdi de Bandırma-Bursa-Bilecik hattı ile Bursa'nın birleşeceğini kaydetti.

Davutoğlu, "Beni çok heyecanlandırıyor. Neden biliyor musunuz? Doğduğum Konya, Selçuklu baş şehri, bu yolla hayran olduğum ulu şehire, Osmanlı başşehri Bursa'ya bağlanıyor" dedi.

"Bizim ulaştırmamız bile bir tarihi bilinç yansıtır" diyen Davutoğlu, Bursa'dan geçmeyen yolun, selam vermeyen kimsenin kalmayacağını vurguladı.

Yakında Bursa Havalimanından Muş'a, Diyarbakır'a, Samsun'a, Üsküp'e ve Kuveyt'e seferler konulacağı bilgisini veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bursa madem ki başşehir, bir kez baş şehir olan hep baş şehirdir" dedi.

Bursaspor'a başarı temennisinde bulunan ve 45 bin kişilik stadyum açacaklarını belirten Davutoğlu, bin 300 yataklı Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden birini yaptıklarını aktardı.

Bursa'nın tarihin, sanayinin, tarımın, mimarinin, turizmin merkezi durumuna geldiğine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bursa'yı eski İpekyolu'ndaki haşmetli günlerine geri götürmeye var mısınız? O İpekyolu Bursası'ndan, küresel şehir Bursa'ya geçmeye var mısınız? Bu yolda yürürken kaos, kriz çıkarmak isteyenler, koalisyon hesabı yapıp Türkiye'nin 90'lı eski karanlık yıllarına götürmek isteyenlere 'istikrar, huzur, refah, itibar, onur' demeye var mısınız? Bütün bunları sağlayan ve sağlayacak olan AK Parti'ye destek olmaya var mısınız? Bursa her zaman yanımızdaydı. Bursalı söz verdi mi, yapar."

Mitingden notlar

Miting meydanı AK Parti flamalarıyla, turuncu, mavi ve beyaz balonlarla süslendi. Meydana çıkan yollara, ay yıldızlı ve AK Parti logolu balonlar, meydanı çevreleyen binalara ise Başbakan Davutoğlu posterleri asıldı.

Alanda, "Osmanlı payitahtı ulu şehir Bursa'ya hoş geldin Ahmet Hoca", "Bursa'nın kararı büyümeye devam", "Onlar konuşur AK Parti yapar" pankartları yer aldı. Alanda direkler arasına asılan "Gençliğin hocası" yazısı da dikkat çekti. Sıcak nedeniyle vatandaşlara alana girişlerinde, AK Parti logolu şapka dağıtıldı.

Başbakan Davutoğlu, Bursa'ya gelişinin ardından helikopterle mitingin yapıldığı alanın yakınındaki Atıcılar Spor Kompleksi'ne hareket etti. Davutoğlu'nun helikopteri miting alanının üzerinden geçtiği sırada, alandaki vatandaşlar da bayraklarla Davutoğlu'nu selamladı.

Helikopteri Atıcılar Spor Kompleksi'ne inmesinin ardından parti otobüsüyle miting meydanına hareket eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'na, vatandaşlar yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu.

Davutoğlu alana gelişinde platforma eşi Sare Davutoğlu ile çıkarak,  alandakileri selamladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı mitingin ardından, Başbakan Davutoğlu partisinin Bursa milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamlayarak, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title