Haberler

AK Parti'nin Bolu Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir kez daha bu muhalefet partilerine buradan meydan okuyorum.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir kez daha bu muhalefet partilerine buradan meydan okuyorum. Biz eğer iktidar olamazsak emaneti devrederiz. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş siz sürekli seçim yenilgileriyle geldiniz, 'Gider misiniz' diye soruyoruz, hemen kıvırtıyorlar. Onlarda Köroğlu ahlakı, yiğitlik, mertlik yok" dedi.

Davutoğlu, partisinin Belediye Meydanı'ndaki mitinginde konuşmasına, "Köroğlu gibi yiğit ve cesur Bolulular'a" selam vererek başladı.

Kentin manevi değerlerine de selamlarını ileten Başbakan Davutoğlu, ne zaman dinlenme imkanı bulsa soluğu "nimet şehir" olarak nitelendirdiği Bolu'da aldığını dile getirdi.

Davutoğlu, daha önce 72 olarak planladıkları mitingleri 81'e çıkardıklarını belirterek, "Bütün Türkiye'de al bayrağı, ak bayrağı dalgalandırmaya kararlıyız" diye konuştu.

Günde üç miting yaptığını ardından Ankara'da toplantılar gerçekleştirdiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bazen bedendir yorgunluk hisseder ama saatlerce bizi bekleyen Bolulu hemşehrilerimizi görünce tekrar şarj oluyoruz. Bizim dinlenmemiz milletimizledir, bizim enerjimiz milletimizdendir" dedi.

Dün ve bugünkü mitinglerle 40'tan fazla miting gerçekleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, yarın da partisinin il başkanlarıyla Ankara'da bir araya geleceğini, onlarla kapsamlı istişarelerde bulunacağını söyledi.

"Aramızdaki fark bu"

"47 vilayetimizde gördüğüm gerçek şu, Türkiye'nin her yerinde, köşesinde milletle buluşabilen, Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde milletle beraber yürüyen, al bayrağı Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın her coğrafyasında dalgalandıran yegane parti AK Parti" diyen Başbakan Davutoğlu, kendileriyle diğer partiler arasındaki farkın da bu olduğunu vurguladı.

AK Parti ile diğer partiler arasındaki farkı en iyi Bolulular'ın bildiğini, bunun en önemli sebeplerinden birinin Bolu Tüneli olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bolu Tüneli'nin projesini 1990'da yaptılar, 1993'te temel attılar. Aradan 4 cumhurbaşkanı, 15 hükümet geçti, Bolu Tüneli yapılamamıştı. Kurucu genel başkanımız, başbakanımız o zaman Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurana kadar milim mesafe ilerlememiş. Hatta biz iktidara geldiğimizde 'Burayı depo mu yapsak' diye bir takım planlar yapılıyordu. Ama AK Parti iktidara geldi, Bolu Dağı'nı 4 yılda geçti, Bolu Tüneli'ni açtı. Delip geçen, Bolu Dağı'nda tüneli açan makineler değildi, biriken bir takım paralar da değildi. Çünkü bize hazine tamtakır teslim edilmişti. Bolu'yu delen neydi biliyor musunuz? Bizim milletimize olan aşkımız, Bolu Dağı'nı tünelle geçen Ferhat'ın millete aşkıydı. Biz geldik mi millet irade etmişse Bolu Dağı'nı da olabilecek dağları da engelleri de geçeriz ve milletin istediğini yaparız, millet iradesini hakim kılarız."

"Hepimiz Akşemseddin Hoca'nın talebeleriyiz, onun yolcularıyız"

Alandakilerin "AK Gençlik burada hocasının yanında" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Bu toprakların tanıdığı bir hoca var, ben de onun talebesiyim, hepimiz onun talebesi, Akşemseddin Hazretleri. Hocaların hocası, Fatih Sultan Mehmet Han'ı manen, ilmen yetiştiren büyük zat. Bana 'hoca' olarak hitap ettiğiniz için söylüyorum, doğru, biz de her zaman gençliğin yanındayız, AK Gençlik, hocasının yanında ama hepimiz Akşemseddin Hoca'nın talebeleriyiz, onun yolcularıyız" karşılığını verdi.

Alandakilere sorduğu, "7 Haziran'da yeni bir destan yazmaya var mıyız, milletimize aşkla sandıklara koşmaya var mıyız, Bolu, 3'te 3 yapmaya var mıyız?" sorusuna "Evet" karşılığını alan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir kez daha bu muhalefet partilerine buradan meydan okuyorum. Biz eğer iktidar olamazsak emaneti devrederiz. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş siz sürekli seçim yenilgileriyle geldiniz, 'Gider misiniz' diye soruyoruz, hemen kıvırtıyorlar. Onlarda Köroğlu ahlakı, yiğitlik, mertlik yok. Neden diyemiyorlar biliyor musunuz? Çünkü bizim gibi milletle beraber yürümüyorlar. Biliyorlar ki millet onlara hiçbir zaman, hiçbir emanet vermeyecek. Onlara 'Tek başınıza iktidar olacak mısınız, iddianız var mı' diye soruyoruz, hepsi diyorlar ki 'Oylarımızı korusak yeter'. Peki hesap ne? Hesap hepsini bir araya getirip AK Parti'yi durdurabilmek. Üçü birden bir de paralel, 12 yıllık birikimimizi yıkmak istiyorlar ve düşünceleri şu, 'Dört yanlış bir doğruyu götürür' diye düşünüyorlar."

Alandakilere "Bir doğru, AK Parti doğrusu, dört yanlışı götürecek mi?" diye soran ve "Evet" karşılığını alan Davutoğlu, "Yanlış bir, milletle problemli, milletin inancıyla, kültürüyle yabancı CHP. Yanlış iki, 2002'de kendisine verilen emaneti bırakıp, kaçıp giden MHP. Yanlış üç, 'Kudüs Yahudiler'in kutsal mekanıdır' diyen tarih bilmez, cahil HDP. Yanlış dört, bunları bir araya getirip, Köroğlu gibi duran AK Parti'nin karşısına çıkarmaya çalışan paralel çete" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, alandakilere "Bu dört yanlışı bir doğruyla götürecek miyiz" diye sordu, bir ağızdan "Evet" yanıtını aldı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title