Haberler

AK Parti'nin Batman Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim sonuçları ne olursa olsun size taahhüt ediyorum; inşallah 8 Haziran'da da millet bize bu emaneti verdiğinde gündemimizin yine ilk meselesi Çözüm Süreci olacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim sonuçları ne olursa olsun size taahhüt ediyorum; inşallah 8 Haziran'da da millet bize bu emaneti verdiğinde gündemimizin yine ilk meselesi Çözüm Süreci olacak. Hiç bir şekilde Çözüm Süreci'nden taviz vermeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Batman mitinginde yaptığı konuşmada, HDP'nin, Fransa Komünist Partisi, millete "göbeğini kaşıyan adam" diye yaklaşanlar, eski ulusalcılar, darbeciler, vesayetçiler, paralelciler ve Ermeni diasporası tarafından desteklendiğini söyledi.

"Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" şeklinde güzel bir söz olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Arkadaşı Ermeni diasporası olandan Kürt'e, Türk'e, Arap'a fayda gelir mi? Arkadaşı millete 'göbeğini kaşıyanlar' diyenden Kürt'e, Türk'e, Arap'a fayda gelir mi? Daha birkaç seneye kadar birçok dümenin içinde karşı karşıya oldukları paralel çeteden destek uman HDP'den, millete fayda gelir mi?" diye sordu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'da perde gerisinden konuştular. Ne yapmak istedikleri aşikar. Hepsi bir araya gelmek istiyorlar. MHP, HDP, CHP, paralel, Kandil, DHKP-C, Ermeni lobisi, uluslararası lobi kuruluşlarının medyaları hepsi bir arada. Ne yapmak istiyorlar? AK Parti'ye darbe vurmak.

Çünkü AK Parti bu ülkeye barış getirdi. Özgürlük getirdi. Kürtçe'yi, Kürtlerin güzel dilini, lehçelerini serbest bıraktı. Kürtler ile Türkleri kardeş kıldı. Ama dışarıdakiler, bu kardeşliği bozmak istiyorlar."

Alandakilerin "Vur, vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" şeklinde tempo tutmaları üzerine Davutoğlu, "Vurunca sadece Pensilvanya dinlemiyor, Pensilvanya'ya vuruyorsunuz, Kandil dinliyor. Ona vuruyorsunuz DHKP-C dinliyor, CHP dinliyor, MHP dinliyor, HDP dinliyor. Hepsi bir araya gelip, hani üniversite sınavında dört yanlış bir doğruyu götürür ya, düşünceleri şu; 6 yanlış bir araya gelecek, 4 yanlış bir araya gelecek Elif gibi AK Parti'yi götürecek. Biz Batman'da diyoruz; bir doğru bütün bu yanlışları götürecek 7 Haziran'da" karşılığını verdi.

-"Muhatabımız millettir"

"Bakın ne diyor HDP Eş Başkanı; 'doğru Kürtler, Türkler hep beraber Ermenilere soykırım yaptı'. Bizim atalarımıza bu şekilde hakaret ediyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Neden? Çünkü Doğu, Güneydoğu Anadolu'da birileri bir operasyon yapmaya, aynen Suriye'de, Irak'ta yaptıkları gibi ülkemizde de kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. Siz kardeş kavgasına izin verir misiniz?" diye sordu.

Alandakilerin "Hayır" yanıtı vermesi üzerine de Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Allah şahit, biz de Batman huzurunda söylüyoruz, bütün dünya huzurunda söylüyoruz, Alparslan'ın ordusunda, Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda, İdrisi Bitlisi ile Yavuz Sultan Selim'in ordusunda, Hamidiye alaylarında, Çanakkale Savaşı'nda, Yemen cephesinde, Sarıkamış'ta omuz omuza olanların torunları olarak biz diyoruz ki, kardeşliğimiz ezelidir, ebedi olacaktır.

Seçim sonuçları ne olursa olsun, size taahhüt ediyorum; inşallah 8 Haziran'da da millet bize bu emaneti verdiğinde gündemimizin yine ilk meselesi Çözüm Süreci olacak. Hiç bir şekilde Çözüm Süreci'nden taviz vermeyeceğiz, vermeyeceğiz, vermeyeceğiz. Ama muhatabımız millettir. Şimdi buraya gelip de 'Biz 7 Haziran'da barajı geçemezsek ortalığı kan revan alır, ortalıkta anarşi çıkar' deyip, 6-7 Ekim'den örnekler göstermeye çalışanları şimdiden uyarıyorum; özellikle de Demirtaş'a;  Kadıköy'de, Şişli'de kullandığın dili gel doğuda da kullan. Orada barış gösterisi yapıp, Doğu'da şiddet çağrısı yapmak iki yüzlülüktür."

Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde tüm siyasi partilerin özgürce faaliyette bulunabileceğini, görüşlerini açıklayabileceğini ancak son kararı milletin vereceğini vurguladı.

-"Aydın olmak AK Parti'ye yapılan saldırıları da kınamayı gerektirmez mi?"

Bir grup aydının HDP'ye destek niteliğinde bildiri yayınladıklarını aktaran Davutoğlu, herkesin bildiri yayınlama hakkı olduğunu bu hakka saygı duyduğunu belirtti. Ancak aydınların öncelikle objektif olması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bildiride diyor ki 'HDP'ye yapılan saldırılar kaygı verici'. HDP'ye yapılan her türlü saldırıyı biz kınadık, faillerini de buluyoruz. Ama aydın olmak aynı metinde AK Parti'ye yapılan saldırıları da kınamayı gerektirmez mi? Niye bu aydınlar sadece HDP'ye yapılan saldırıları kınar? Neden AK Parti'ye dönük saldırıları kınamaz? Neden her gün Kandil'den, 'Eğer HDP'ye oy vermezseniz şiddeti tekrar başlatırız' diyenleri kınamazlar. Neden musluklardan akan kan resimleri ile ülkeyi terörize etmek isteyenleri, milleti tehdit edenleri kınamazlar? Neden biraz önce burada konuşan Yasin Aktay kardeşimiz, Siirt Milletvekili adayımız açık bir saldırıya uğradı, Burhan Kayatürk Van'da saldırıya uğradı, neden kınamazlar?

Buradan o aydınlara sesleniyorum; bir bildiri ile 'ya silah ya demokrasi' diyecekler mi? Neden çıkıp da 'demokrasinin olduğu yerde terör olmaz, demokrasinin olduğu yerde silahlı gruplar olmaz' diye bildiri vermiyorlar? Neden özgürlükler adına çıkıp da AK Parti'ye saldırırken, özgürlükleri yok eden tek parti zihniyetini neredeyse Doğu, Güneydoğu'da inşa etmek için halkı baskı altında tutanlara ses çıkarmazlar? Neden hala terörü bir silah gibi kullanmaya ses çıkarmazlar? Çünkü onların meselesi özgürlük, demokrasi meselesi değil. Onların bütün meselesi AK Parti'yi zayıflatmak."

Davutoğlu, AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde siyaset yapabilen tek parti olduğuna dikkati çekerek, iktidarlarının özgürlük ve demokrasi adına yaptığı hizmetleri hatırlattı. Bunları yapan iktidara neden düşman olunduğunu, neden önünün kesilmek istendiğini soran Davutoğlu, "Bütün hedefleri eski Türkiye'yi geri getirmek" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title