Haberler

AK Parti'nin Bartın Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "CHP, merhum Menderes'e ne dedi?

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "CHP, merhum Menderes'e ne dedi? 'Tek adam, diktatör' dedi. Merhum Özal'a ne dediler? 'Tek adam, diktatör' dediler. Şimdi ne diyorlar? Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da aynısını söylüyorlar. Dün aynı dili kullandılar, bugün aynı dili kullanıyorlar. Yarın da aynı iftirayı, aynı suçlamaları yapmak için şimdiden hazırlanıyorlar. Bu CHP değişmez. Dünya değişse bunlar bir milim yerinden oynamazlar çünkü CHP, değişimi sevmez. Sistemi niye istemiyorlar? Bu değişiklikle birlikte CHP'nin çalışması, yorulması, iktidar olması için gayret göstermesi gerekecek." dedi.

Yıldırım, Sinop'tan Bartın'a video konferansla bağlanarak, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting için toplanan halka hitap etti.

Konuşmasında anayasa değişikliğiyle hem Meclis'in hem de hükümetin çok daha güçleneceğine dikkati çeken Yıldırım, şunları ifade etti:

"CHP, merhum Menderes'e ne dedi? 'Tek adam, diktatör' dedi. Merhum Özal'a ne dediler? 'Tek adam, diktatör' dediler. Şimdi ne diyorlar? Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da aynısını söylüyorlar. Dün aynı dili kullandılar, bugün aynı dili kullanıyorlar. Yarın da aynı iftirayı, aynı suçlamaları yapmak için şimdiden hazırlanıyorlar. Bu CHP değişmez. Dünya değişse bunlar bir milim yerinden oynamazlar çünkü CHP değişimi sevmez. Sistemi niye istemiyorlar? Bu değişiklikle birlikte CHP'nin çalışması, yorulması, iktidar olması için gayret göstermesi gerekecek. Artık darbelerden, vesayetlerden, kumpaslardan medet umamayacak çünkü iktidarı sandıkta siz belirleyeceksiniz. Yani vekillerin iktidarından asılların iktidarına, halkın iktidarına giden bir yolu 16 Nisan'da inşallah siz açıyorsunuz."

Halk oylamasında iki sandık kurulacağını anlatan Yıldırım, birinde cumhurbaşkanı ve ülkeyi yönetecek hükümetin seçileceğini, diğerinde de milletvekillerinin seçileceğini söyledi.

Yıldırım, böylece bütün yetkiyi milletin vereceğine dikkati çekerek, "Tek adam dediğiniz, sizin oylarınızla seçtiğiniz ve ülkeyi 5 yıl içinde iki sandık arasında yönetecek olan insandır. Beğenirseniz yeniden seçeceksiniz, beğenmezseniz değiştireceksiniz, istediğinizi seçeceksiniz. Bu mudur tek adam, bu mudur diktatörlük? Halkın yetki verdiği, seçtiği insana 'diktatör' demek ne demek oluyor? Bu kadar vatandaşın gözüne baka baka yalan söylemenin bir alemi var mı?" diye sordu.

"Böyle zayıf hükümetlerde nasıl hizmet olacak?"

Başbakan Yıldırım, bu sistemle "Türkiye bölünür, Türkiye'de kamplaşma olur." denildiğini aktararak, bunların doğru olmadığını vurguladı.

ABD'nin kuruluşunun üzerinden 228 yıl geçtiğini ve sadece 45 başkanın görev yaptığını dile getiren Yıldırım, "Türkiye, 1923'te kuruldu. Üzerinden geçti 94 yıl. 94 yıl içerisinde tam 65 tane hükümet kuruldu. Yani bir hükümet en fazla ortalama 17 ay görevde kalmış. Bazen 20 gün, 25 gün görevde kalan hükümetler var. Böyle zayıf hükümetlerde nasıl hizmet olacak? Nasıl büyük eserler yapılacak? Nasıl Çakraz Tüneli yapılacak? Nasıl Kurucaşile- Bartın yolu yapılacak? Nasıl Bartın-Devrek-Ankara yolu yapılacak? Nasıl Filyos Limanı yapılacak? Nasıl büyük eserler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hızlı trenler, Osmangazi köprüleri, dünyanın en büyük eserleri hizmete sokulacak?" diye konuştu.

Yıldırım, AK Parti olarak bir Türkiye'yi, üç Türkiye'ye katladıklarını belirterek, AK Parti iktidarında var olan istikrar ve güvenin artık kalıcı hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

"Hiçbir hayırlı işe 'Evet' demediğini biliyoruz"

Bunun için 16 Nisan'ın çok önemli olduğuna işaret eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan sıradan bir halk oylaması değil, gelecek kuşakların, gençlerimizin, kadınlarımızın, 79 milyon vatan evladının, yurt dışında yaşayan 6 milyonu aşan soydaşlarımızın, kardeşlerimizin de geleceğini garanti altına alacak. Bütün bunları neden anlatıyorum? Bunlar köprü yaparsın 'Hayır' der. Havalimanı yaparsın 'Hayır' der. Demiryolu yaparsın 'Hayır' der. Nerede bir hayırlı iş varsa bunların bu 'Hayır' korosunun, orada hazır ve nazır olduğunu görürüz. Şimdi de 'Hayır' diyorlar. Bunların memleketin hayrı adına hiçbir hayırlı işe 'Evet' demediğini biliyoruz. İyi de Türkiye bunlar yüzünden vakit kaybetmeye, enerji kaybetmeye devam mı edecek?

Asla etmeyecek. Yeni sistem bütün bu sorunları geride bırakacak, kalıcı istikrarı, güçlü iktidarı beraberinde getirecek."

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğinde gençleri de ihmal etmediklerine değinerek, CHP ve 'Hayır'cıların "18 yaşında milletvekili mi olur?" diye sisteme karşı çıktıklarını anımsattı.

Gençlere güvendiklerini vurgulayan Yıldırım, "O gençler 15 Temmuz alçak darbe kalkışmasında en ön safta yer aldılar. Bu bayrak için, bu millet için, bu vatan için, bu devlet için gözlerini kırpmadan bombalara, mermilere göğüslerini siper ettiler. Önce seçilme yaşını 30'dan 25'e, şimdi de 18'e indiriyoruz. Böylece 18 ve 25 yaş arasında 7,5 milyon gencimize siyasette söz sahibi olma hakkı getiriyoruz. Milletin, memleketin sorunlarına dahil olma ve ülkeye hizmet etme fırsatı getiriyoruz. Ne yazık ki CHP ve onun peşine takılan 'Hayır ekibi' buna da karşı çıkıyor."

Bartın'a 14 yılda 4 milyarlık yatırım

Yıldırım, 14 yılda Bartın'a 4 milyar civarında yatırım yaptıklarını belirterek, 488 milyon lira eğitim harcamasında bulunulduğu, 320 yeni derslik yapıldığı ve mevcut dersliklerin yenilendiği bilgisini verdi.

Bartın'da 5 milyon lira tutarında şartlı eğitim yardımında bulunduklarını, ders kitaplarının 14 yıldır ücretsiz verildiğini hatırlatan Yıldırım, kentteki okullara 3 bin 500 bilgisayar gönderildiğini, 142 sınıfa da internet bağlantısı yaptıklarını anlattı.

Bartın Üniversitesini kurduklarını aktaran Yıldırım, "2002 yılında 360 yatak kapasitesiyle bir tane öğrenci yurdu vardı. Bugün 2 bin 329 kapasiteye sahip 8 yurtla hizmet veriyoruz. Merkezde bin yataklı yurt yapımına da başladık, bu sene bitecek." değerlendirmesinde bulundu.

"25 bin dönüm arazi suyla buluşacak"

Başbakan Yıldırım, Bartın'da 12 spor tesisinin gençlerin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Bartın Devlet Hastanesini, Ulus Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini yaparak hizmete aldıklarını, Göğüs Hastalıkları Hastanesini de yeni bir blok yaparak büyüttüklerini belirten Yıldırım, "Amasra'daki hastane yapımı devam ediyor. Şimdi Bartın'a yakışır 400 yataklı bir devlet hastanesi yapma kararı aldık. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Yıldırım, Bartın'da son 14 yılda ihtiyaç sahiplerine toplam 240 milyon lira tutarında sosyal yardım yapıldığını, TOKİ tarafından da 890 konut inşa edildiğini kaydederek, Amasra Adalet Sarayının da hizmete alındığını söyledi.

Ulaştırma alanında Bartın'a cumhuriyetin kuruluşundan itibaren 79 yılda sadece 7 kilometre bölünmüş yol yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz 14 yılda 66 kilometre bölünmüş yol yaparak, Bartın'ın toplam bölünmüş yol miktarını 73 kilometreye çıkardık. Birçok yol yapıldı. Bartın-Safranbolu, Bartın-Zonguldak, Bartın-Cide yolları da yapılacak ve Bartın, bölgenin parlayan yıldızı haline gelecek. Cumayanı Viyadüğü yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Yaptığımız Tarlaağzı ve Kurucaşile balıkçı barınaklarıyla Bartınlı balıkçılarımıza destek verdik. Yolcu gemilerinin Amasra'yı uğrak yapmasını sağlamak için bir liman yaptık. Şimdi Bartın için orman ve su işlerinde 686 milyon harcayarak Kozcağız Barajı'nın inşaatını yapıyoruz. Barajla birlikte Bartın hem sel felaketinden korunacak hem de 25 bin dönüm arazi suyla buluşacak. Bartın'da yapımı devam eden Gökırmak, Kızılköprü Barajı da en kısa sürede tamamlanacak."

Yıldırım, Amasra Kozcağız, Ulus ve diğer bölgelerde yapılan 20 taşkın koruma tesisinin de Bartın'ı her türlü sel felaketinden koruyacağını kaydetti.

Bartın Arıtma Tesisi'nin geçen günlerde açılışının gerçekleştirildiğini anımsatan Yıldırım, "Bartınlı çiftçi kardeşlerimize 100 milyon liranın üzerinde destek yaptık. Bartın Şadırvan, Hacı Mehmet, Amasra Fatih Camisi'ni restore ettik. Bunlar da 14 yılda Bartın'a yaptıklarımızdan sadece birkaç tanesi. Şimdi Bartın Çayı'nı ve İnkum arasındaki o muhteşem, dünya harikası çayın da ıslahı için kolları sıvadık. Bunun projelerini de gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediyelerde iki tane başkan mı var?"

Başbakan Yıldırım, "Cumhuriyet Halk Partisi 'Tek adam' diyor. Ben de soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu, belediyelerde iki tane başkan mı var? Cumhuriyet Halk Partisinden seçilen belediye başkanlarının yanına bir tane daha mı seçelim? Bir tane yetmiyor mu? Cumhuriyet Halk Partisinde madem tek adamı sevmiyorsun, 7 seçime girdin, 7'sinde de mağlup oldun, yanına bir arkadaş daha al, eş başkanlık yapın, olsun iki tane genel başkan. Anlamak mümkün değil." şeklinde konuştu.

CHP'ye bakılırsa iki belediye başkanı, iki cumhurbaşkanı olacağını, muhtarların da en az iki tane olacağını belirten Yıldırım, Bartın'da kendisini dinlemek üzere meydanda toplanan vatandaşlara, "Diyelim ki, Demirciler, Çaydüzü, Gölbucağı mahallelerine birer muhtar yetmiyor. Birer veya ikişer muhtar daha seçelim. Bartınlılar, ne diyorsunuz bu işe?" sorusunu yöneltti.

Vatandaşlardan "Hayır" yanıtını alan Yıldırım, "Bunlar akla ziyan işler. Bunlar demokraside ve modern yönetimlerde olmayacak şeyler." dedi.

"Kalbim, gönlüm sizinle beraber"

Başbakan Yıldırım, Bartınlı vatandaşlara hitaben, "16 Nisan'da tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet için hazır mısınız? 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Bütün hemşehrilerimize ulaşmaya, getirilen değişikliği anlatmaya var mısınız? Güçlü Türkiye için var mısınız? Yükseliş için var mısınız? Kutuplaştırma değil, kucaklaşmaya hazır mısınız?" diye sordu. Alanda toplanan vatandaşlar da Başbakan Yıldırım'a "Evet" yanıtını verdi.

Yıldırım, "Gücümüz millet, kararımız evet. Tüm kalbimizle evet" ifadelerini kullanarak, "Orada bugün sizinle olamadım ama kalbim, gönlüm sizinle beraber. Tüm sevgi ve muhabbetlerimi ülkemizin cennet köşesi olan Sinop'tan size gönderiyorum." diye konuştu. Yıldırım, emeklerinden dolayı eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'a da teşekkürlerini iletti.

Teknolojinin verdiği imkanlarla duygularını, düşüncelerini paylaşma, vatandaşlara hitap etme fırsatı bulunduğunu belirten Başbakan Yıldırım, konuşmasını "16 Nisan ülkemiz, milletimiz için aydınlık yarınlara giden, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha da güçleneceği güzel günlere vesile olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da tüm Bartınlılara selamı var. Diyorlar ki 'Bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir'. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." sözleri ile tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Menderes AK Parti Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title