Haberler

AK Parti'nin Balıkesir Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (7) "Balıkesir'e, Balıkesir'in çok değerli bir evladını, çok kıymetli mesai arkadaşımı, Genel Başkan Yardımcımı Edip Uğur Bey'i sizlere belediye başkan adayı olarak takdim ettik. Dürüstlüğü üzerinde hiçbir şey konuşmayacağım, her yönüyle evvelallah pırıl pırıl. İş adamlığı yönüyle gayet pratik, titiz. Çünkü belediye başkanlığı pratik adam işidir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Balıkesir'e, Balıkesir'in çok değerli bir evladını, çok kıymetli mesai arkadaşımı, Genel Başkan Yardımcımı Edip Uğur Bey'i sizlere belediye başkan adayı olarak takdim ettik. Dürüstlüğü üzerinde hiçbir şey konuşmayacağım, her yönüyle evvelallah pırıl pırıl. İş adamlığı yönüyle gayet pratik, titiz. Çünkü belediye başkanlığı pratik adam işidir. O bakımdan o titizliğiyle de doğduğu, büyüdüğü bu Balıkesir'e çok şeyler kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan, partisinin Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, 2009'da yerel seçim mitingi için, 2010'da halk oylaması, 2011'de ise seçimler için Balıkesir'e geldiğini ve toplu açılışlar yaptığını hatırlatarak, en son geçen yıl 2-3 Mart'ta bu meydanda bulunduğunu ve bazı ilçeleri dolaştığını söyledi.

"43 kalem, 388 trilyon liralık eser ve hizmetin o zaman açılışını yaptım. Bugün de yapımı tamamlanan inşallah Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinin 200 yataklı hastanesini resmi olarak açıyoruz" diyen Erdoğan, bunun 86 trilyona malolduğunu kaydetti.

Erdoğan, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, İzmit Körfezi'nde dünyanın nadir eserlerinden biri olan asma köprüyü inşa ettiklerini belirtti. Temellerinin atıldığını, şimdi de suyun üstündeki beton blokların atılarak kulenin yükseltmeye başlayacağını bildiren Erdoğan, "İnşallah Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, şahsım, tüm bakan arkadaşlarımla beraber bu temel atmayı ve yürüyen süreci devam ettireceğiz" dedi.

Erdoğan, İstanbul'dan çıkan birinin bu asma köprüyü kısa sürede geçip, çok kısa sürede Bursa, Balıkesir ve İzmir'e ulaşabileceğini de ifade etti. Erdoğan, "Bu otoyolu, kısmet olursa 2017 yılının sonuna kadar bitireceğiz" diye konuştu.

"Balıkesir'e 850 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz" diyen Erdoğan, 30 büyükşehirde bunu yapacaklarını kaydetti. Erdoğan, mart ayında temelini atacaklarını ve 2016 sonuna kadar da bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

-"Yüksek hızlı tren projesi sürüyor"

İstanbul-İzmir yüksek hızlı tren projesinin de sürdüğünü anlatan Erdoğan, bu projenin Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Kocaeli'ni de kapsayan 6 ili 25 milyon kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Erdoğan, "Bu hatla sadece mesafeler kısalmıyor, adeta hayatlar birleşiyor" değerlendirmesinde bulundu.

İzmir-İstanbul arasının 4 saate ineceğini, hattın güzergahtaki şehirlerin kaderini de değiştireceğini belirten Erdoğan, hattın toplam uzunluğunun 331 kilometre olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir'i kapsayan bir otoyol yaptıklarını dile getirerek, altyapı çalışmalarının sürdüğünü, Çanakkale Boğaz Köprüsü projesinin içinde olduğu güzergah ile Trakya-Batı Anadolu'nun birbirine bağlanacağını kaydetti.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nı uluslararası uçuşlara uygun hale getirdiklerini anlatan Erdoğan, 48 trilyon maliyetle yeni bir terminal binası yaptıklarını, pistin uzatıldığını, Balıkesir'in batı istikametindeki demiryollarının yenilendiğini, şimdi Balıkesir Havalimanı'nın kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını, bunun da süratle halledileceğini vurguladı.

"Yalnız, bu MHP, CHP yalan yanlış kampanyalar yapıyorlar" diyen Erdoğan, havalimanından gelirken bir kadının önlerine çıktığını ve otobüsü durdurduğunu belirterek, kadının "Başbakanım, şu aydınlatma ampulleri yeni takıldı, ama seçimlerden sonra bunları sökeceklermiş" dediğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kardeşlerim bunlara inanıyor musunuz? Böyle bir saçmalık olur mu? Buranın biliyorsunuz doğalgazını biz getirdik. Benim bacım niçin kömürle ısınsın artık. Hangi dünyada yaşıyoruz. Az mı çile çektik. Yani benim anacığım 5 kat apartmanın bodrumundan kömür taşırdı zavallı. Bir odayı ısıtırsın diğerleri soğuk. Kardeşlerim, bakınız biz buraya elektrik dağıtımı için, çok enteresan, 172 milyon Türk lirası, yani 172 trilyon şu ana kadar harcandı. Doğalgaz için de 80 trilyon harcandı. Bunu daha da yayacağız. İstiyoruz ki Balıkesir'in tamamı doğalgazı kullansın. Tabi burada vatandaş doğalgaz için müracaatını yapmalı. Siz müracaatlarınızı yapın, zaten o şirketler seve seve size doğalgazı getirir. Yoksa doğalgaz da sıkıntımız yok. İstiyoruz ki evde, kalkıp da benim vatandaşım düğmeye bastığı zaman her yerinde sıcak su aksın. Mutfağında da aksın, banyosunda da aksın, bütün odalar aynı anda ısınsın. Artık modern dünyanın gereği neyse bunlara sahip olalım. Bacım, insanca yaşamanın bedeli olmaz."

Erdoğan, Balıkesir'i 12 yılda sanayi merkezine dönüştürmek için çok çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 12 yılda yapılan hizmetlerin yer aldığı kitapçığı göstererek, 12 yılda 10,2 katrilyon yatırımı Balıkesir'e yaptıklarını, kitapçıkta yatırımların hepsinin yer aldığını, yatırımların da aynı hızla devam edeceğini söyledi.

Havran Barajı'nın tamamlandığını 2009 yılında su tutmaya başladığını, Ardıç Tepe Barajı'nın yapımının devam ettiğini, 1994 yılından beri de tamamlanamayan Banyan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni 314 trilyon lira harcayarak tamamladıklarını anlatan Erdoğan, barajın Kuş Cenneti'ne farklı bir canlılık getirdiğini, baraj ile Balıkesir'e bereket geleceğini, tarım arazilerinin suya kavuşacağını söyledi.

-Balıkesir adayı Edip Uğur

AK Parti iktidarında Balıkesir'e getirilen doğalgazla şehrin farklı bir hale geldiğini, yapılan ve yapımı devam eden barajlarla da bu farklılığın artarak devam edeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi diyorum ki artık sizden burada bir söz alayım. Balıkesir'e, Balıkesir'in çok değerli bir evladını, çok kıymetli mesai arkadaşımı, Genel Başkan Yardımcımı Edip Uğur Bey'i sizlere belediye başkan adayı olarak takdim ettik. Dürüstlüğü üzerinde hiçbir şey konuşmayacağım, her yönüyle evvelallah pırıl pırıl. İş adamlığı yönüyle gayet pratik, titiz. Çünkü belediye başkanlığı pratik adam işidir. O bakımdan o titizliğiyle de doğduğu, büyüdüğü bu Balıkesir'e çok şeyler kazandıracağına inanıyorum.

Ben Edip Uğur kardeşimi, Kuva-i Milliye ruhu içerisinde büyümüş, değerlerine sahip, sizlere sevdalı, sizlerin dertliniz, Balıkesir'in dertlisi olarak tanıdım, gördüm, biliyorum yıllar yılı. İnşallah Edip Uğur kardeşimle Balıkesir çok daha farklı bir yere gelecek, farklı bir konuma yükselecek, onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

-Notlar

Başbakan Erdoğan, Valilik ziyaretinin ardından otobüsle mitingin gerçekleştirileceği Kuvayi Milliye Meydanı'na geldi. Konuşmasını gerçekleştireceği platforma sanatçı Uğur Işılak'ın seslendirdiği seçim şarkısı eşliğinde çıkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte vatandaşları selamladı.

Miting alanına asılan iki büyük pankart dikkati çekti. Bazı eski ve yeni gazete küpürlerinin yer aldığı pankartta, "Milletin İradesine Hiç Saygısı Olmayanların, Aynı Oyunları, Aynı Tezgahları, Aynı Manşetleri, Menderes'e, Özal'a, Erdoğan'a Hep Aynı Senaryolar, Milletin İradesine Saygı Duyun', diğer pankartta ise "Oy'un Büyük Türkiye'm, Tanıdık Senaryolar ve Sandık Sonuçları, 2002 İrtica Geliyor % 34.2 AK Parti Tek Başına İktidar, 2004 Kıbrıs Satılıyor % 40.1 AK Parti Yerel Seçimde Birinci, 2007 Cumhuriyet Gidiyor % 46.5 AK Parti Tek Başına İktidar, Ekonomi  Batıyor % 38.8 AK Parti Yerel Seçimlerde Birinci, 2011 Türkiye Satılıyor % 49.8 AK Parti Tek Başına İktidar, 2013 Gezide 3-5 Ağaç, 17 Aralık'ta 3-5 Yolsuzluk, 30 Mart Pazar Akşamı Ekran Başına Millet Size Yine Senaryoyu Gösterecek, Bu Oyunu Yine Millet Bozacak" ifadeleri yer aldı.

Miting öncesinde AK Parti'nin Balıkesir ve ilçe belediye başkan adayları tek tek sahneye çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı.

Mitinge, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur da katıldı.

- Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Edip Uğur Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title