Haberler

AK Parti'nin Ataşehir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Kılıçdaroğlu denilen adam, bana bir iftirada bulunuyor. Ne diyor? İsviçre bankalarında 13 hesabım varmış. Eğer dürüstsen, vicdanın varsa, karakterin dürüstse çıkar o hesapları. İspatla. Varsa sen bir avukata vekalet ver, ben de avukatıma vekaletimi vereyim. Gitsinler İsviçre'ye o hesaplardan paraları çıkarsınlar. Sen züğürtsün ya o paraları sana vereceğim. Daha ne diyeyim? Bakın Siirt'te söyledim. O günden bugüne bu Kılıçdaroğlu, bana cevap vermedi" dedi.

Erdoğan, partisinin Ataşehir Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, katılımcıların bugünkü coşkusu, sevdası ve aşkının bir başka olduğunu ifade ederek, seçmene "Yarına hazır mıyız?" diye sordu.

"İnanıyorum ki, yarın bambaşka. Yarın değişiyor mu Ataşehir?" diyen Erdoğan, Ataşehir'i farklı bir geleceğe taşımak gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan "Sizinle çok kısa da olsa bir hasbihalimiz olacak. Nedir bu? Bu can, bu tende oldukça bu millete bu canım feda olsun. Olur, sesimiz kısık da olsa gönlümüz konuşur" dedi.

Konya'da Ahmet Davutoğlu'nun 200 bin kişiye, Kayseri'de Taner Yıldız'ın 150 bin kişiye konuştuğunu anlatan Erdoğan, Konya ve Kayseri'nin birbiriyle yarıştığını, gümbür gümbür geleceklerini anlattı.

Erdoğan, "Ataşehir'de geliyor mu acaba? Mesele bu. Burayı 5 yıl CHP'ye verdiler. Allah aşkına şu 5 yıl içinde bu CHP burada ne yaptı? Var mı bir şey. Yok. Şimdi aldığım bir istihbarat, gelirken yolda onu gördüm, ne kadar pankartlarımız var, hepsini ortadan kesmişler. Kim diye araştırdım. Maalesef burada AK Parti'nin gelişini kim hazmedemeyebilir? ve pankartları kesmişler. Bunlarda dürüstlük yok, takiye var, yalan var, iftira var. Ne olacak, başındaki müfteri. Bu Kılıçdaroğlu denilen adam, bana bir iftirada bulunuyor. Ne diyor? İsviçre bankalarında 13 hesabım varmış. Eğer dürüstsen, vicdanın varsa, karakterin dürüstse çıkar o hesapları... Çünkü müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddia sahibi sensin. Dolayısıyla iddianın ispatı sana aittir. İspatla. Varsa sen bir avukata vekalet ver, ben de avukatıma vekaletimi bununla ilgili de vereyim, gitsinler İsviçre'ye o hesaplardan paraları çıkarsınlar. Sen züğürtsün ya o paraları sana vereceğim. Daha ne diyeyim? Bakın Siirt'te söyledim. O günden bugüne bu Kılıçdaroğlu, bana cevap vermedi."

"Bol bol iftira, montaj, dublaj"

Kılıçdaroğlu'nun da Bahçeli'nin de aynı olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"O da öyle Bahçeli de öyle ikisi de aynı. Bol bol iftira, montaj, dublaj, bunların mesleği bu. Zaten söylüyorum. Geçenlerde açıklandı ya Pensilvanya'da bir imalathane varmış, sarayın yanında... Orada imalatlar yapılıyor. Kılıçdaroğlu'na de yeni mesleğini tavsiye ettim. Tahtakale'de veya Unkapanı, eski Manifaturacılar Çarşısı'nın adı Kasetçiler Çarşısı'ydı. Orada sana en ideali sana bir kasetçi dükkanı açmak. Senden bu olur, başka bir şey olmaz. Bizden de bu millete hizmet olur. 12 yıldır milletimizin hizmetindeyiz, bu millete efendi olmadık."

Başbakan Erdoğan, Ataşehir'de kentsel dönüşüm ve değişimi kendilerinin yaptığını anlatarak, "Ataşehir'i Ataşehir yapan biziz. Bu eserleri ortaya koyan biziz. Modern bir ilçeyi kuran biziz ve burada daha yapılacak çok iş var. Onun için ne diyoruz, biz aynen bunu hızla sürdürelim. Ama bu nasıl olacak? İlçe belediye, büyükşehir, merkezi yönetim el ele verdiğimiz zaman Ataşehir'i çok daha farklı ve modern bir ilçe haline getiririz. Bunun için de diyoruz ki, şurada bir kaç saatimiz var. Çok çalışalım, el ele verelim, kapı kapı dolaşalım, yani geçen seçimde olduğu gibi burayı bir kaç yüz oyla, bin-binbeşyüz oyla seçimi kaybetmeyelim. Onun için sizin iradeniz çok önemli. Bakın bizim karşımızda terör örgütleri de var ama biz hiç birine aldırmıyoruz."

Seçim çalışmaları kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerinin bir çoğuna gittiğini anlatan Erdoğan, "Niye Kılıçdaroğlu, Bahçeli gidemedi? Oralar Türkiye değil mi? Hani sen her yere giderdin, niye? Gidemez. Gidemez. Hakkari'ye gitti, bayrağımızı dalgalandıramadı. Sadece CHP bayrağı ile anlaştı, onu dalgalandırdı. Sonra kalkmış bize bayrak dersi veriyor, git yat ya... Sen kim bayrak kim?" ifadelerini kullandı.

- "Ölüm ötesi hesaplar bize ait değil"

Başbakan Erdoğan, yola çıkarken "tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek devlet" dediklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Boşnağıyla Arnavutuyla Alevisiyle Sünnisiyle 'tek millet' dedik. Ben Türkü severim ama Türk olduğu için değil. Kürtü severim ama Kürt olduğu için değil. Alevi'yi severim ama Alevi olduğu için değil. Sünni'yi severim ama Sünni olduğu için değil. Beni yaratan Allah onları da yarattığı için severim. Farkımız bu. Diğer hesaplar bana ait değil. Ölüm ötesi hesaplar bize ait değil. Hesap gününün sahibi olan sadece Allah'tır, o bizi ilgilendirmez.

İki, 'tek bayrak' dedik ama 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Onun için bayrağımıza eş bir bayrak tanımayız.

Üç 'tek vatan'... 780 bin kilometrekare ile ile tek vatan. Batı'da ne varsa Doğu'da, Güneydoğu'da da o olacak. Kuzey'de ne varsa, Güney'de de o olacak. Aramızda çok fazla Güneydoğulu, Doğulu kardeşlerim var. Sorulsaydı size 12 yıl önce Şırnak'a havalimanı olacak mı? İnanmazdınız. Ağrı'ya, Kars'a, Iğdır'a, Hakkari'ye hepsine havalimanı yaptık mı? Ama bizde bu vatan topraklarının hepsi aynı. Göreve geldik, 26 havaalanı vardı, şimdi 52 havaalanı var, farkımız bu."

"Biz milletin partisiyiz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, İstanbul'da belediye başkanlığını CHP'den aldığını dile getirerek, "Yolsuzluklar içinde olan bir CHP belediyesi vardı, İSKİ yolsuzluğunu hatırlıyorsun dimi anacağım" dedi.

İstanbul'da o dönemde su olmadığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu diyor ki, '2,5 milyon seçmen bu seçimde oy kullanacak' diyor. Doğru. 'Ama oyunuzu Atatürk'ün partisine verin' diyor. Atatürk sağ olsa zaten seni kapıdan içeri sokmazdı. Niye Atatürk'e sığınıyorsun, niye Atatürk'ü istismar ediyorsun? Siz zaten hep istismarcı olarak doğdunuz. İnönü geldi, Atatürk'ün resmini paranın üzerinden kaldırdı, kendi resmini koydu. Devlet dairelerinden posterini kaldırdı, kendi posterini koydu. Posta pullarından Atatürk'ün resmini kaldırdı, kendi resmini koydu. Kılıçdaroğlu, sen de aynı şeyi mi yapacaksın, ona mı sığınıyorsun? Biz şunun bunun partisi değiliz, milletin partisiyiz. Bu parti Tayyip Erdoğan'ın partisi değil, milletin partisi. Niye? Biz ilkeler üzerine kurulu bir partiyiz. Tayyip Erdoğan bugün var, yarın yok ama millet bakidir."

Erdoğan, "tek devlet" dediklerini de ifade ederek, "Devlet içinde devlet asla. Paralel yapı, asla. Paralel devlet, asla. Tek devlet. Rabia... Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... İşaretimiz bu Rabia. Bu hedeflere ve amaca inşallah ulaşacağız."

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan ak parti ataşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title