Haberler

AK Parti'nin Artvin Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'e doğalgaz getirileceğini belirterek, "27 Mart'ta ihale yapılıyor, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Artvin'e doğalgaz getirileceğini belirterek, " 27 Mart'ta ihale yapılıyor, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Artvin'e yapılan yatırımlar ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Artvin'de özel sektörün yaptığı barajların dışında, devletin 15 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini, 600 yeni derslik inşa edildiğini dile getiren Yıldırım, Hatila Vadisi Milli Parkı'nda 6,5 kilometrelik yolun parkeyle kaplandığını ve cam teraslar yapıldığını söyledi.

Yıldırım, Çoruh Nehri üzerine Muratlı ve Borçka barajlarının inşa edildiğini anımsatarak, "Sınıfında dünyanın 6'ncı büyük barajı olan Deriner Barajı'nı yapıp hizmete aldık. Baraj açıldığı günden bu tarafa devlete, millete 1,3 milyar liralık bir katkı sağladı. Ayrıca 54 dere islahı gerçekleştirdik, 270 metre yüksekliğinde Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'ni yapıyoruz ve önümüzdeki sene tamamlanıyor." diye konuştu. Yusufeli'nin yerinin değiştirildiğini, ilçenin taşındığını belirten Yıldırım, "Baraj, Çin ve Gürcistan'da bulunan barajlardan sonra dünyanın üçüncü en yüksek barajı." bilgisini verdi.

Artvin'de 2002'de 22 kilometre olan bölünmüş yolun bugün 45 kilometreye çıktığını, Artvin-Rize arasındaki 87 kilometrelik sahil yolunun tamamlandığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hopa'ya bir balıkçı barınağı yapıyoruz, Arhavi'ye organize sanayi yapıyoruz. Üniversiteden şehir merkezine teleferik kuruyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yapıyoruz, teşekkür ediyoruz. O da sizin hemşehriniz ama şimdi ona bir görev daha veriyoruz. Kadir Bey'e diyoruz ki 'Artık Artvin'in bu kadar barajı var, bu barajlara deniz uçaklarıyla yolcu taşıyalım. Trabzon'dan taşıyalım, Samsun'dan taşıyalım, İstanbul'dan taşıyalım, güzel olur değil mi? Tamam mı Başkan?' Kadir Başkan, bu projeyi de gerçekleştirecek. Memleketine büyük hizmetleri var, bunu da sizin için yapacak.

Yapmışken şunu gelin tam yapalım, bir de Tarım Bakanından şuradaki barajlara üç-dört tane balıkçı ve gezinti teknesi isteyelim, olur mu? Tamam mı Faruk Bey? Faruk Bey de duydu. Buraya taka getirecek, bedava, bedava. Parayla herkesten alırız."

-"Doğalgaz için 27 Mart'ta ihale yapılıyor"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, yıllık 3 milyon kapasiteli Artvin-Rize Havaalanı'nı da yaptıklarını belirterek, "Denizin içine yapıyoruz, Avrupa'da yok. Türkiye, işte böyle bir memleket. Türkiye, evelallah bu millet için ne lazımsa onu yapar." dedi.

Artvin'in ulaşımını ve ekonomisini daha da büyütecek Sahara Tüneli'ni yaptıklarını anlatan Yıldırım, bu tünel bittiğinde Ardahan-Şavşat arasının 1,5 saatten 20 dakikaya düşeceğine dikkati çekti. Yıldırım, "Son müjde ise Artvin'e doğalgaz geliyor, 27 Mart'ta ihale yapılıyor, hayırlı uğurlu olsun, Artin'e helal olsun. Tüm bunları kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Sizler, her şeyin en iyisine, en güzeline layıksınız." diye konuştu.

Vatandaşlardan bir söz almak istediğini dile getiren Yıldırım, "16 Nisan'a 32 gün kaldı, sayılı gün tez biter. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız, hemşehrilerimizle kucaklaşacağız değil mi? 'Evet' için çalışacak mıyız? Şimdi Artvin 16 Nisan'a hazır mı? Artvin 'evet' diyor mu?" diye sorarak sözlerini tamamladı.

Notlar

Konuşması öncesi kürsüde, AK Parti tarafından halk oylaması için hazırlanan "Tabii ki evet" şarkısı eşliğinde alkışla tempo tutan Yıldırım, daha sonra halka hitap etti.

Dev Türk bayrağının yer aldığı Milli İrade Meydanı'na, AK Parti Artvin İl Teşkilatınca hazırlanan "Avrupalı namerttir, Artvin insanı merttir. 16 Nisan'da kararımız 'Evet'tir", "Ey dünya lideri, ey yolların mimarı, vefalıdır bu millet, kararımız evet." yazılı pankartlar asıldı.

Yıldırım, konuşmasının ardından beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşması sırasında teknik arıza nedeniyle elektrikler kesildi. Kısa süre sonra jeneratörün devreye girmesiyle Yıldırım, konuşmasına devam etti.

Mitinge, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti 27 Mart Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title