Haberler

AK Parti'nin Antalya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Antalya, Konya, Nevşehir, Kayseri hızlı treni hayırlı olsun, inşallah yapacağız. Böylece Antalya'dan Torosları aşıp gönlümüzün diyarı Antalya'dan, ruhumuzun, gönlümüzün diyarı Konya'yı hızlı trenle buluşturacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Antalya, Konya, Nevşehir, Kayseri hızlı treni hayırlı olsun, inşallah yapacağız. Böylece Antalya'dan Torosları aşıp gönlümüzün diyarı Antalya'dan, ruhumuzun, gönlümüzün diyarı Konya'yı hızlı trenle buluşturacağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin, Antalya Turgut Özal Spor Salonu yanında düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 1947'den bu yana, Türkiye'nin en büyük gücünün, seçim sandığında gösterilen irade olduğunu ifade etti.

Milletin, 27 Mayıs darbesine seçim sandığında, 12 Eylül darbesine rahmetli Turgut Özal'ı iş başına getirerek, 28 Şubat'ta, rahmetli Necmettin Erbakan'a dönük postmodern darbeye ise AK Parti ile cevabını verdiğini belirten Davutoğlu, "Şimdi de bu kader seçiminde ya 12 yıllık istikrar devam edecek ya da tekrar 90'lı yılların kaos, kriz ortamını isteyen çevrelerin uğraştığı kriz senaryosu olacak" diye konuştu.

"12 yıllık istikrar döneminin devamını istiyor musunuz? Onun için yarın fevç fevç sandıklara gidecek miyiz? Antalyaspor şampiyon oldu, yarın Türkiye'de de Antalya'da da AK Parti şampiyonluğunu ilan edecek mi? Söz mü?" diye soran Davutoğlu, "Evet, söz" cevabını aldı.

Birilerinin Antalya'ya gelip, "cumhuriyetçilik, milliyetçilik" yapabileceğini ifade eden Davutoğlu, 12 yıl önce Türkiye'nin IMF'ye muhtaç, borç dilenen bir halde olduğunu, şimdi namerde değil, merde dahi muhtaç olunmadığını söyledi.

Türkiye'nin 12 yıl önce bir piyade tüfeği dahi yapamadığını anımsatan Davutoğlu, bugün Türkiye'nin kendi ATAK helikopterini, savaş gemilerini, milli otomobilini yapabildiğini, savaş uçağı için düğmeye bastığını, çip fabrikası kurduğunu, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ettiğini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, başbakan yardımcısı olduğu dönemde Türkiye'nin dış borca muhtaç olduğunu, en küçük silahı bile üretemediğini belirten Davutoğlu, şimdi, herkese kucak açabilen, IMF'ye borç verebilen kudrette bir Türkiye'nin olduğunu ifade etti.

"Çiftçilerin yüzlerinin gülmesi için"

"Bütün bu kudretin devamını istiyor musunuz Antalyalılar? Mührü inşallah yarın AK Parti'ye ve tarihe vuracak mısınız?, söz mü?" diye soran Davutoğlu, "Evet, söz" yanıtını alınca, "İşte bizim sözümüz, kararımız budur" karşılığını verdi.

Türkiye'de 12 yıl önce her alanda, bütün vatandaşların büyük bir ıstırap içinde olduğunu, emeklilerin zor durumda bulunduğunu, işçilerin maaş alamadığını, hastanelere gidenlerin kapılarda, sıralarda vefat ettiğini, çiftçilerin bütün tarımsal desteklerinin kesildiğini söyleyen Davutoğlu, 12 yıl içinde, son 8-9 ayda emeklilere her türlü imkanı sağlayacak adımlar attıklarını, 100 lira seyyanen zammı Mart'ta ilan ettiklerini, Temmuz'dan itibaren bin 200 lira ödeme gerçekleştireceklerini, bin 100 liranın üstündeki emekliler için de gerekeni yapacaklarını bildirdi.

Tarımsal destekleri 10 milyar liraya çıkardıklarını, seracılıkta elektrik ücretlerini yüzde 15 azalttıklarını, tarım kooperatiflerinin borçlarını ertelediklerini, sulama birliklerinin borçlarını ise yeniden yapılandırdıklarını anlatan Davutoğlu, serasını yenileyen çiftçiler ve damla sulama sistemi için faizsiz kredi vereceklerini, bütün hizmet anlayışlarının, Türkiye'nin tümünde ve özellikle de tarımın merkezi olan Antalya'da çiftçilerin yüzlerinin gülmesi için olduğunu dile getirdi.

"Antalya her şeyiyle güzel"

"Bazıları Antalya'yı sadece turizm için gelinen, gidilen bir yer zanneder ama biz Antalya'ya baktık mı her köşesini düşünürüz" diyen Davutoğlu, "Nisan ayında Finike'deki portakal çiçeği kokusundan daha güzel koku olur mu? Elmalı'da, Korkuteli'deki elmadan, armuttan daha lezzetlisi olur mu? İşte Antalya'nın her köşesi, Alanya'sından, Gazipaşa'sından, Kaş'ına kadar, İbradı'sı, Gündoğmuş'un eteklerinde şimdi yaylalar ne kadar güzeldir. Antalya her şeyiyle güzel ve en iyi hizmeti hak ediyor" dedi.

Gençlerin en iyi şartlarda iş ve istihdamı için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Davutoğlu, alandaki gençlere, "İlk oyunuzu AK Parti'ye vermeye hazır mısınız?" diye sordu.

"Evet" karşılığını alan Davutoğlu, AK Parti döneminde, üniversite burslarının 45 liradan 330 liraya, yüksek lisansta 660, doktorada 990 liraya çıktığını hatırlattı. Davutoğlu, "Gençlere bir hediyemi daha alıp geldim. O da Türk Hava Yollarının yurtdışı biletleri 12-25 yaş gençler için artık yüzde 30 indirimli. Gençlerimiz bütün dünyaya açılsınlar diye. Eğer gençlerimiz iş alanına gireceklerse istihdama, işbaşı eğitim esnasında 6 ay gençlerimizin maaşını biz ödeyeceğiz. Gençler bizim istikbalimizdir, onlar için her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz inşallah" ifadesini kullandı.

"İlk oyum, ilk heyecanım diyen gençler, yarın ilk heyecanı AK Parti'de duyacak mısınız?" sorusunu yönelten Davutoğlu, "Evet" cevabını aldı. Davutoğlu, bu heyecanın gençleri 2023'e, 2053'e, 2071'e taşıyacağını söyledi.

"İktidarı göremeyecekler"

Antalya'ya en son geldiğinde "Alanya'ya bir üniversite açılması" sözü verdiğini anımsatan Davutoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin Antalya'ya hayırlı olmasını diledi. Davutoğlu, "Şimdi birtakım vaatlerde bulunanlar, iktidarı hiçbir zaman göremeyecekleri için bulunuyorlar" diye konuştu.

"Antalyalılar siz şahitsiniz, biz, söz verdik mi yapar mıyız? Şahit misiniz? Milli iradeye her zaman sahip çıktık mı? Söz verdiğimiz her şeyi yaptık mı?" diye soran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Antalya üzerinden Türkiye'nin büyük hamlelerini anlatalım. Dedik ki:  Artık kara tren dönemi bitti, hızlı, süper yüksek hızlı trenlerle bütün Türkiye'yi donatacağız. Antalya eskiden havaalanı, hava turizmi üzerinden turizme açılan Antalya, yeni bir perspektifle tanışıyor. Benim için de bu iki evimin buluşması, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya hattının yanında, şimdi yeni bir hattı inşallah bizzat takip edeceğim. Antalya, Konya, Nevşehir, Kayseri hızlı treni hayırlı olsun inşallah, yapacağız. Böylece Antalya'dan Torosları aşıp gönlümüzün diyarı Antalya'dan, ruhumuzun, gönlümüzün diyarı Konya'yı hızlı trenle buluşturacağız, oradan da Kayseri'ye. Yine batı hattından, Afyon üzerinden Bursa'ya, Eskişehir'e kadar gidecek bir hat, böylece Antalya her yere ulaşabilen, her yerden de ulaşılabilen bir yer haline gelecek."

"Batı Antalya'ya havalimanı"

Türkiye'deki havaalanı sayısının 55'e ulaştığını hatırlatan Davutoğlu, vilayet sınırları içinde, üç havalimanı olan tek şehrin, İstanbul'dan sonra Antalya olacağını, Batı Antalya'da da ayrı bir havalimanı kurarak, kentin her köşesini dünyaya açmaya devam edeceklerini söyledi.

Antalya'yı adım adım bildiklerini belirten Davutoğlu, Antalya-Mersin bölünmüş yolunun, Antalya-Alanya otoyolunun yapılacağını ifade etti.

Davutoğlu, Karadeniz otoyolu gibi Akdeniz'i de en doğusundan en batısına kadar, otoyolla bölünmüş yollarla birbirine bağlayacaklarını kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kayseri Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title