Haberler

AK Parti'nin Antalya Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (1) "Dikkat edin Kılıçdaroğlu, Bahçeli, bunlar eser siyasetinden bahsediyor mu? Şunu yaptık, bunu yapıyoruz veya şunu yapacağız, diyorlar mı? Dillerine doladıkları tek şey var; bunlarda takiye var. Bunlarda yalan var. Bunlarda fitne var. Bunlarda fesat var. Bunlarda iftira var" "Biz projelerle konuşuyoruz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dikkat edin Kılıçdaroğlu, Bahçeli, bunlar eser siyasetinden bahsediyor mu? Şunu yaptık, bunu yapıyoruz veya şunu yapacağız, diyorlar mı? Dillerine doladıkları tek şey var; bunlarda takiye var. Bunlarda yalan var. Bunlarda fitne var. Bunlarda fesat var. Bunlarda iftira var" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin, Antalya'da, Kepez Spor Salonu yanında düzenlediği mitingde, halka hitap etti.

Konuşmasına, "Maşallah, sen ne kadar güzelsin bugün Antalya. Ey sevgili Antalya, seni yürekten selamlıyorum" diyerek başlayan Erdoğan, Antalya ve ilçelerinin isimlerini sayarak halkı selamladı.

Antalya'nın doğal güzellikleri, tarımı, ticareti, turizmi, hoşgörüsü ve misafirperverliğiyle gurur duyduklarını belirten Erdoğan, "Antalya, sen Türkiye'nin dünyaya açılan kapısısın. Türkiye'nin vitrini olduğun için gurur duyuyoruz. En çok da demokrasiye sahip çıktığın için, milli iradeye sahip çıktığın için, AK Parti'ye kucak açtığın için seninle iftihar ediyoruz, Antalya. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı, daim eylesin" dedi.

30 Mart seçimlerinin Türkiye, millet, Antalya ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, bu seçimlerin, demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden biri haline geldiğini,  artık bir yerel seçim olmaktan çıktığını, Türkiye'nin geleceğinin şekilleneceği bir demokrasi sınavına dönüştüğünü söyledi.

AK Parti, CHP, MHP, BDP ve diğer partilerin haftalardır meydanlarda olduğunu vurgulayan Erdoğan,  "Adana'dan geliyorum. Sabah Kocaeli Dilovası'nda Körfez geçişinin beton tüpünü denize indirdik. İnşallah İstanbul-İzmir arasının en önemli bağlantı yeri, bunun adımını attık. Orada da onbinlerce kişi vardı. Geldik Adana'ya, orada bir başka ihtişam vardı. Onbinler oradaydı ve Antalya'ya geleceğimi söylediğim zaman, 'Antalya'ya bizden selam' dediler. Antalya'ya geldim ki burada da karşımda hamdolsun, Rabbim'e hamd olsun onbinleri gördüm. Az önce emniyet rakamları geldi, dediler ki, '100 bine yakın insan var."

-"Kılıçdaroğlu, Bahçeli, bunlar eser siyasetinden bahsediyor mu"

Başbakan Erdoğan, 12 yıl boyunca olduğu gibi bu seçim döneminde de eser siyasetinde bahseden tek partinin AK parti olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat edin Kılıçdaroğlu, Bahçeli, bunlar eser siyasetinden bahsediyor mu? Şunu yaptık, bunu yapıyoruz veya şunu yapacağız, diyorlar mı? Dillerine doladıkları tek şey var; bunlarda takiye var. Bunlarda yalan var. Bunlarda fitne var. Bunlarda fesat var. Bunlarda iftira var. Kardeşlerim, biz projelerle konuşuyoruz. Biz planlarla konuşuyoruz. Biz gelecek vizyonuyla, hedeflerimizle, konuşuyoruz. Küresel projelerden bahsediyoruz. Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklıyoruz. Dünya vizyonuna sahip tek parti olarak halkın karşısına çıkıyoruz. Türkiye'de aynı dille konuşan, Doğu'da, Batı'da, Kuzey'de, Güney'de tek parti var, AK Parti. MHP, BDP'ye bakıyorsunuz, kimlik siyaseti yapıyor. Birisi siyasal Türkçülük yapıyor, birisi siyasal Kürtçülük yapıyor. CHP, o da kumsal milliyetçiliği yapıyor, öyle mi? Yani deniz, güneş, kum olmasa CHP'nin vay haline. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla, Arnavutuyla, 77 milyonu, beni yaradan Allah yarattığı için söylüyoruz. Onun için tek millet diyoruz. Ardından, tek bayrak diyoruz ve bizim bayrağımızın rengi, şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin simgesi ve bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır,  diyerek yola çıktık."

-"30 Mart'ta Antalya bir başka olacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kırkpınar'da bayrak geçerken, bazı bakanların ayağa kalkmadığını öne sürdüğünü anımsatan Erdoğan, alandaki vatandaşların, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine, şöyle konuştu:

"Anlıyorum. 30 Mart'ın mesajını veriyorsunuz, anlıyorum.  İnşallah, 30 Mart'ta Antalya bir başka olacak. Türkiye de bir başka olacak, hiç endişe etmeyin. Kardeşlerim, diyor ki 'Türk Bayrağı, geçerken bakanlar ayağa kalkmadı' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, ya sen bize bir defa bayrakla ilgili ders verme. Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum; ey Kılıçdaroğlu ya sen son seçimlerde Hakkari'de seçim yaptın, orada malum parti ile anlaştın. CHP bayraklarının dışında bir tane Türk bayrağı var mı? Anlaştığın halde orada ne üçüncü parti oldun, ne dördüncü parti oldun. Nal topladın, nal. Zannetti ki, 'Türk bayrağı olursa burada bizi linç ederler.' Ama Hakkari'de bizim hem Türk bayrağı hem partimizin bayrağı oldu. Bizim için 780 bin kilometrekaresinin her yeri aynı, fark etmez ama bayrak sevgisini bize Kılıçdaroğlu öğretemez. Ben çocuklarıma ta ilkokul yaşında, bayrak sevgisini anlattım. İlkokulda şiir okuma yarışmasına girdiklerinde, kendilerine şunu söyledim, 'Siz, Arif Nihat Asya'nın, Bayrak şiirini okuyun."

"Biliyorsunuz, değil mi o şiiri? Bugün buradan bir okuyun, Kılıçdaroğlu'nun ezberlemesine fırsat tanıyalım. Onun yakındakiler de öğrenir belki" diyen Erdoğan, alandakilerle birlikte Bayrak Şiiri'nin bir bölümünü okudu.

-"Türkiye 780 bin kilometrekaresiyle ayağa kalkacak"

Söz konusu şiiri kendi çocuklarına ilkokul yaşında öğrettiğini anlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"Bayrak sevgisi, bayrak aşkı bizde öyle başladı. Kılıçdaroğlu, kendine gel kendine gel. Takiyeyi bırak, yalanı bırak, iftirayı bırak, dürüst ol dürüst. Bu konularda bizimle aşık atamazsın. Kardeşlerim, işte tek bayrak dedik. Ondan sonra tek vatan. Tek vatan, 780 bin kilometrekaresiyle tek vatan. Batıda ne varsa doğuda da o olacak, Güneydoğuda da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. Biz bunu yapıyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz. Çünkü Türkiye 780 bin kilometrekaresiyle ayağa kalkacak. Dördüncüsü, tek devlet. Devlet içinde devlet, hayır. Paralel yapılanmaya hayır. Öyleyse şimdi sayıyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia. Onun için 30 Mart çok anlamlı."

-"Türkiye'yi bırakın Antalya'yı bile kucaklayamadılar"

Planı, projesi, vizyonu, ufuğu olmayan siyasi partilerin geride hiçbir eser bırakmadıklarını belirten Erdoğan, "CHP, 5 yıldır burada belediye başkanlığı yapıyor, değil mi? Allah aşkına soruyorum, verdiği sözlerden hangisini tuttu, hangisini yerine getirdi? Bunlar Türkiye'yi bırakın Antalya'yı bile kucaklayamadılar. Sahile sıkışıp kaldılar, belli bölgede sıkışıp kaldılar 780 bin kilometrekareye, 77 milyona hiçbir zaman hitap edemediler" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title