Haberler

AK Parti'nin Ankara Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT tırlarını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye'ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur" dedi.

Davutoğlu, partisince Etlik Kasalar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'nde yaptığı konuşmada, her zaman başını dik tutmuş CHP'li samimi seçmenlere seslenmek istediğini belirterek, "İsrail ile iş tutan, Mısır'da darbecilerle iş tutan Kılıçdaroğlu'na nasıl oy vereceksiniz?" ifadesini kullandı.

Bütün lobi yanlısı uluslararası basının HDP'yi desteklediğini çünkü başı dik bir Türkiye istemediklerini dile getiren Davutoğlu, Filistin'e sahip çıkan bir Türkiye'nin istenmediğine işaret etti.

Davutoğlu, "Gitsinler Gazze sokaklarına, Sayın Bahçeli gitsin, Sayın Kılıçdaroğlu gitsin, Demirtaş gidemez. 'Kudüs, Yahudilerindir' diyeni  Filistin'e sokmazlar. Gitsinler, görecekler ki Gazze'de her evde al bayrak var. Gazze'deki son katliamda Şucaiye semtinin adını o zaman Halid Meşal'e anlattığımda ağlamıştı. Bütün Filistinliler ağlamıştı. Gazze'de 200 kişinin öldürüldüğü Şucaiye semtinin adı niye verildi biliyor musunuz? Son Türk askeri orada direndi de onun için oraya 'kahramanlar bölgesi' denir" diye konuştu.

Seçimlerin yaklaştığını ve bir gazetenin tekrar MİT tırlarını haber konusu yaptığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye'ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim, bir, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur. İki, siz her yerde 'Türkmenlere sahip çıkalım' derken bu hükümet, Suriye Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet söylüyorum, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar, Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu, Esed'in katlettiği Türkmenlere. Şimdi dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz katledilecek, biz de seyredeceğiz öyle mi? Bu mu büyük Türkiye?

Burada bu yayını yapanlar, tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler. Türkiye'yi uluslararası topluma şikayet ederek, suçlu duruma düşürmek istiyorlar ama 'uluslararası toplum' dediklerine yaranabilirler de mazlum Suriye halkına bunu anlatabilirler mi?"

Davutoğlu, dünyada herhangi bir şekilde kim zulme maruz kalırsa, hiçbir mazlumu yalnız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını kaydetti.

"Hatay'ı Suriye sınırlarında gösteren birini Hatay'dan liste başı yaptı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, "Esed'e övgüler düzen, Esed için bir şarkı besteleyen ve Hatay'ı Suriye sınırları içerisinde gösteren bir örgütün parçası olan birini Hatay'dan liste başı yaptılar, Hatay bize Gazi Mustafa Kemal'in emanetidir, kimseye dokundurtmayız. İşte aramızdaki fark bu" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, Ankara'ya yaptıkları yatırımlara da değinerek, "Mamak eskiden iki şeyle anılırdı. Bir, çöplük ve orada yaşanan patlamalar, iki, Mamak Hapishanesi. Ankara'nın iki yüz karası vardı, Ulucanlar Hapishanesi, Mamak Hapishanesi. İşkencelerin, her türlü zulmün, idamların olduğu bu hapishanelerin yerine şimdi Mamak'ta yemyeşil parklar, dünya güzeli yeni bir Mamak var" dedi.

Sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi veren Davutoğlu, 737 hastaneyi inşa ettiklerini, 2002'de Ankara'da toplam ambulansın sadece 24, şimdi ise 192 olduğunu söyledi. Davutoğlu, son dönemde sağlık çalışanlarına artan şiddet konusunda omuz omuza olunması gerektiği çağrısında bulundu.

Tarım sektörüyle ilgili gelişmelere de değinen Davutoğlu, iktidara geldiklerinde tarıma verilen desteğin tümünün 1,8 milyar olduğunu şimdi ise 10 milyar Türk lirası olduğunu, bütün çiftçilere sahip çıktıklarını, sahip çıkmaya da devam edeceklerini kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Millî İstihbarat Teşkilatı Ahmet Davutoğlu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title