Haberler

AK Parti'nin Ağır Topları Ankara 1'de Yarışacak

Güncelleme:

Bakanlar, müsteşarlar, başkanlar, başkan çocukları Ankara 1. Bölgeden aday olabilmek için kıyasıya rekabet edecek.

Ankara kulislerine göre, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, Maliye eski Müsteşarı Naci Ağbal, SGK eski Başkanı Yadigar Gökalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışmanı Mücahit Arslan, Başbakanlığı dönemindeki ev sahibi Faruk Koca ile Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, AK Parti'nin son seçimlerdeki Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban gibi 60'a yakın 'ağır' ismin Ankara 1.Bölgeden milletvekili adayı olabilmek için yarışması bekleniyor.

SON KARARI DAVUTOĞLU VERECEK

Ak Parti, milletvekili aday adayları arasında 81 ilde hafta sonu yapılacak 'temayül' yoklamasına kilitlendi. Temayül yoklamasının yanı sıra alt komisyon raporları, ara komisyon raporları ve kamuoyu araştırmalarını da göz önünde bulundurularak son kararı AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul verecek. Kesin aday listesi 7 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek.

18 SANDALYE İÇİN BÜYÜK REKABET

Aday adayları arasında 'seçilebilecek' yerden aday olabilmek için kıyasıya rekabet yaşanacak. Bu rekabet en yoğun Ankara ve İstanbul 1.bölgede olacak. 2 milyon 902 bin nüfuslu Ankara 1.Bölgeden 18 milletvekili Meclise girecek.

Halen Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Ak Parti'nin 1.Bölgeden Milletvekili olarak Meclis'te bulunurken, 7 Haziran seçimlerinde Babacan, üç dönemlik olması nedeniyle aday adayı olmadı. Akdoğan'ın ise yine aynı bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilirken, bu bölgeden vekil olmak için bekleyenler arasında şu isimlerin olduğu belirtiliyor:

NACİ AĞBAL: Bürokrasinin en güçlü isimlerinden Ağbal, Maliye Müsteşarlığından istifa edip aday adayı oldu. Ağbal'ın ismi önce Çorum için geçerken, son günlerde Ankara 1.Bölgeden aday gösterileceği söyleniyor. Böyle bir durumda Maliye Bakan ve Müsteşarı aynı bölgede yer almış olacak.

HAKAN FİDAN: MİT Müsteşarlığından istifa eden Fidan'ın, Ankara 1.bölgeden aday gösterileceği belirtiliyor.

MÜCAHİT ARSLAN: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlığı döneminde danışmanı olan Arslan'ın adı da 1.bölge için geçiyor.

FARUK KOCA: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde ev sahipliğini yapan Faruk Koca da 1. Bölge için adı geçen aday adaylarından.

OSMAN GÖKÇEK: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in de 1.Bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtiliyor.

BARIŞ AYDIN: Ankara Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı, iş adamı Barış Aydın'ın da 1.Bölgeden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

ÜNSAL BAN: Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğünden istifa eden Prof.Ban'ın ismi de 1. Bölgeden adaylık için geçiyor.

YADİGAR GÖKALP: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından istifa eden Gökalp de 1.Bölge için başvuran isimlerden biri.

MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU: Efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Yazıcıoğlu da Ankara 1.Bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptı.

(Kaynak : Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yalçın Akdoğan Naci Ağbal Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (18)

Meeee meeeemobilWeb@haberler.com:

hadi hayirlisi kim iyi YALARSA oseçilir

39
1
yanıtYanıtla
kaya,,,Mobil-ANDROID:

Topi toplarrrr...

12
1
yanıtYanıtla
Ankara:

''Toplar'' ne demek yav ? :))))

12
0
yanıtYanıtla
veyyymobilWeb@haberler.com:

Son karari kim vercek kim vercek hele bidaha soyle yaw anlamadm:::: komedi vallaha

9
1
yanıtYanıtla
vatandaş Mobil-ANDROID:

yav hehe.bu kadar güveniyor ve iddialilarsa Güneydoğuda bir şehirden aday olun. ..

6
2
yanıtYanıtla
kaya,,,Mobil-ANDROID:

evet. TOPLAR sıraya girmiş....

5
2
yanıtYanıtla
KızılelmaMobil-ANDROID:

Top Derken ?

3
3
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

durmakkk yokk yalamaya devamm...kim ne kadar payy cikarirsa karr gozuyle baktigi milletvekili adaylarii

4
2
yanıtYanıtla
fatih:

hafif toplarda varmış demek ki :)) bu akp acayip her türlüsü var

4
1
yanıtYanıtla
VATANSEVERRMobil-ANDROID:

eşşe aday gösterseler yine seçilir ilk sıradan

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title