Haberler

AK Parti'nin Adana Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Paralelciler HDP'lilerle görüşüyor, HDP'liler CHP'lilerle. HDP ile CHP birbirlerini paralel şekilde yönetiyorlar. Bunlara bir ders vermeye var mısınız?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Adana'da partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.

Genel seçimde Adana'dan yüzde 50'den fazla oy beklediklerini belirten Davutoğlu, "Bizim plakamız 01, Türkiye'de de Adana'da da 1 numara AK Parti diyecek misiniz? Ben notere gitmem, siz de gitmeyin. Bizim gönlümüz noter, Kılıçdaroğlu. CHP ile HDP ruh ikizi oldular, aynı şeyi söylüyorlar. Bir gün bir bakıyorsun CHP'li birisi diyor ki 'Diyaneti kaldıracağım', ertesi gün de HDP'li söylüyor. Yahu Allah aşkına, 'Diyaneti kaldıracağım' diyene Adanalı izin verir mi? Buraya düşmanı yaklaştırmamış Adanalı. Buraya iman düşmanlarını yaklaştırır mı? Adanalı ayağa kalktı mı silleyi de iyi vurur. Vurmaya hazır mısınız?" diye konuştu.

Ceyhan ilçesindeki Beyteks Fabrikası'nın kapatılması sonucu işsiz kalan işçilerle ilgili durumu bildiğini söyleyen Davutoğlu, "Oradaki işçilerimizin alnından öpüyorum. Bankalarımızla ve ilgili arkadaşlarımızla temasa geçtim. Bu mesele öyle veya böyle çözülecek. Adana bizden bir şey isterse biz Allah'ın izniyle ikiletmeyiz" dedi.

Adana'nın sanayide, şiirde, edebiyatta, siyasette, her şeyde öncü bir şehir olduğunu kaydeden Davutoğlu, bir-iki hususu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sormak istediğini belirterek şöyle devam etti:

"Şimdi diyor ki 'Türkiye 12 yılda fakirleşti.' Bu adam matematik bilmiyor, matematik. Neden? Kendisi SGK genel müdürü olduğunda 1991'de Sosyal Güvenlik Kurumu kar yapıyordu. Bıraktığında 1 katrilyon zararla bıraktı. Matematik bilgisi bu kadar. Türkiye'de 12 yıl önce biz devraldığımızda 230 milyar dolar milli geliri vardı. Şimdi 830 milyar dolar. Kılıçdaroğlu'na bir sorun, 230 mu büyük, 830 mu? 2002 yılında Türkiye'de cep telefonu olan vatandaş sayısı 23 milyondu. Şimdi 72 milyon cep telefonu var. Nasıl fakirleşmiş bu millet? 824 bin çamaşır makinesi satılıyordu 2002'de. Şimdi 2 milyon çamaşır makinesi satıldı. Son 4 ayda otomobil satışları yüzde 57 arttı, Türkiye'nin her şeyi bereketlendi. Türkiye'de 2002'de 611 ambulans vardı. Şimdi 4 bin 287. Kim yaptı? Onlar konuşur. Çukurova bereketli topraklar. 2002'de toplam tarımsal destek 1,8 milyar Türk Lirası'ydı. Şimdi 10 milyar Türk Lirası, sadece tarıma verdiğimiz destek. Hayvancılığa verdiğimiz destek 830 milyondan 3 milyara çıktı. Toplamda 15 milyar. Bunları kim veriyor? Çünkü biz bu toprakları sizin dualarınızla, desteğinizle bereketlendirdik."

"HDP ile CHP birbirlerini paralel şekilde yönetiyorlar"

"Şimdi, Kılıçdaroğlu diyor ki 'bize bir 4 yıl verin yeter.' Neden böyle söylüyor Adanalı, biliyor musun? Çünkü gelecek, 4 yılda değil, belki 4 ayda hazineyi tüketecek, gidecek. İzin verir misiniz" diyen Davutoğlu, "hayır" yanıtını alınca, şunları söyledi:

"Biz hazineyi boş aldık. Tamtakır bir hazine aldı AK Parti. Şu anda 150 milyar dolar sadece Merkez Bankası rezervimiz var. Türkiye'nin gücünden, kudretinden memnun musun Adana? IMF'ye dilenci kılınan Türkiye'den IMF'ye borç veren Türkiye'ye geçmiş olmaktan gururlu musun? Dünyanın her yanına bu al bayrağı dalgalandırıyor olmamızdan gururlu musun? Türkiye Cumhuriyeti devletinin kudretli ve şefkatli bir cihan devleti olmasına var mısın? Tuzakları bozmaya var mısın? Bakın paralelciler HDP'lilerle görüşüyor, HDP'liler CHP'lilerle. HDP ile CHP birbirlerini paralel şekilde yönetiyorlar. Bunlara bir ders vermeye var mısınız? Yeni bir tarih yazmaya var mısın Adana?"

Konya-Adana hızlı tren hattı

Adana'ya yapılan yatırımları sıralayan Davutoğlu, Çukurova Havalimanı'nın yapım çalışmasının sürdüğünü, hızlı trenin Adana'ya kadar ulaşacağını kaydederek şöyle dedi:

"Benim doğduğum şehir olan Konya ile Adana'yı hızlı trenle birleştireceğiz inşallah. Konya'ya kadar İstanbul'dan geldin. Ankara, Eskişehir, Konya, şimdi Karaman'a iniyoruz. Mersin Adana'ya gelecek. Adana hızlı tren hattının merkezinde olacak. Buradan da Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Habur'a kadar hızlı tren olacak. Böylece Seyhan ve Ceyhan'ı, Fırat ve Dicle ile birleştireceğiz. Adana memnun musun? Sırtını Toroslar'a veren Adana, Toroslar'dan aşıp gelen hızlı treni karşılamaya hazır mısın? İnşallah aynı şekilde Adana, İncirlik Toprakkale hattında da hızlı tren inşa ediyoruz. Adana hızlı treni karşılamaya hazır mısın?"

Adanalılarla ahitleşen Davutoğlu, en az yüzde 60 oy beklediğini kaydetti.

Mitingden notlar

Adana Havalimanı'ndan seçim otobüsüyle miting alanına hareket eden Davutoğlu'na, yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Konuşma yaptığı platforma eşi Sare Davutoğlu'yla çıkan Davutoğlu, Adanalıları selamladı.

Miting alanında, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun annesi Memnune Davutoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu, Anneler Günü'nü kutlayan pankart dikkati çekti.

Mitinge, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bazı AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları ile teşkilat yöneticileri de katıldı.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, milletvekili adaylarıyla el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title