Haberler

Başbakan Erdoğan Adana'da

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde, Adana'ya getirdikleri hizmetlere dikkati çekti.

Toplam 6 hastaneden oluşacak bin 550 yataklı Adana şehir hastanesinin temelinin atıldığını anımsatan Erdoğan, 600 yataklı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesini, 300 yataklı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesini, Seyhan Uygulama Merkezini şehre kazandırdıklarını, birçok ilçeye de devlet hastaneleri yaptıkları anımsattı.

"Bütün bunlarla beraber Adana'ya bir sözüm vardı. 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırıyoruz. 107 trilyona mal olacak stadyumun yapımına geçtiğimiz eylülde başladık, 2015'te tamamlıyoruz, o da hızla devam ediyor" diyen Erdoğan, Yenice'ye sadece bölgenin değil aynı zamanda Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birinin inşa edildiğini belirtti.

Bahçe-Nurdağı arasına ülkenin en uzun demiryolu tünelinin inşa edildiğini, bu tünelle Çukurova ile Mezopotamya'yı birbirine bağladıklarını ifade eden Erdoğan, Kayseri Boğazköprü'den Ulukışla'ya, Uluşkışla'dan Mersin'e, Mersin'den Toprakkale'ye Adana'nın demiryollarını sinyalli ve elektrikli hale getirdiklerini bildirdi.

Konya-Karaman-Uluşkışla-Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa-Mardin sınır güzergahında hızlı tren hattı kuracaklarını bildiren Erdoğan, "Bu proje 2023'e kadar devam edecek bir proje. Konya-Karaman arasının yapımına başladık, diğer kısımlarda ihale ve proje çalışmalarına devam ediyoruz. Adana'yı bir hızlı tren şehri yapmaya kararlıyız. Devam eden Adana ve bağlantılı demiryolu projelerinin tutarı 4 katrilyon. Hani bir türküsü var ya Adana'nın. Yenice yolları bükülür gider diye. Artık Yenice'nin yolları bükülüp gitmiyor, şehrin bütün yolları düz gidiyor."

Anadolu-Bağdat demiryolu mirasının, malzeme yokluğundan, ihmalden çürümeye terk edildiğini, Adana'nın batısından sınıra kadar bu yolların tamamını yenilediklerini, yolların üstündeki herbiri bir birinden değerli mimari mirası, garları, istasyonları aslına uygun restore ettiklerini anlatan Erdoğan, Adana-Mersin yolunu yenilemekle sehayat süresini eskiye göre yarı yarıya indirmekle kalmadıklarını, Türkiye'de üretilen tamamı yerli modern Anadolu tren setlerini bu hattın hizmetine verdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Adana'ya ulaştırma, haberleşme, eğitim, toplu konut, aile ve sosyal politikalar, tarım ve hayvancılık, sağlık alanındaki yatırımlara işaret ederek, yeni derslikler yaptıklarını, bilgisayar gönderdiklerini, internet bağlantısı kurduklarını, bilişim teknolojisi sınıfları açtıklarını, akıllı tahtayı sınıflara yerleştirdiklerini anımsattı.

Adana'da 14 bin toplu konut inşa ettiklerini, merkeze bin kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurdu açtıklarını kaydeden Erdoğan, 2011'de ikinci devlet üniversitesi olan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesini kurduklarını, açılan bir vakıf üniversitesiyle ildeki üniversite sayının üçe çıktığını belirtti.

Adana'da bölünmüş yolu 399 kilometreye çıkardıklarını, son 12 yılda sulama projeleriyle 416 bin dönüme yakın araziyi suladıklarını kaydeden Erdoğan, bunu muhalefetin dile getirmediğini söyledi.

Şehre yapılan sulama projelerine işaret eden Erdoğan, 13 gölet ve sulaması daha inşa edeceklerini, böylece suya hasret 84 bin dönüm arazinin suyla buluşacağını, Çukurova'nın suya doyacağını, topraklarından bereket fışkıracağını bildirdi.

Adana'yı doğalgazla kendilerinin 2005'te buluşturduğunu anımsatan Erdoğan, "O kömürden ne zulümler çektik biz? Adana merkez nüfusunun artık yüzde 92'si doğalgazı kullanıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Adana'ya kültür ve turizm alanında 134 trilyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, şehirdeki 63 tarihi eserin restore edildiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adana bize her zaman güç verdi, destek verdi. İstiyorum ki değişik bir Adana inşa edelim. Bunu beraber yapacağız ama 15 gün çok çalışacağız. 30 Mart seçimleri Türkiye için bir kader seçimine dönüştü. Sadece belediye başkanını, belediye meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Sadece muhtarları seçmeyeceğiz aynı zamanda ülkemizin geleceğine karar vereceğiz."

AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'u meydandakilere tanıtan Erdoğan, "Sizin hizmetkarınız olacak bir belediye başkan adayı ve biz bütün yerel noktadaki tecrübemizi inşallah Abdullah Torun kardeşimiz ile paylaşacağız. El ele vereceğiz, Adanamızı süratle daha modern bir hale getireceğiz. Ben kendisini sizlere emanet ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, büyük medeniyet yolunda ilkelerinin insan, demokrasi ve şehir olduğunu, insan olmadan bunun olmayacağını belirterek, "Yanında demokrasi olacak. Bunun yanında bir de şehircilik anlayışı olacak. İşte bu yolda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yenice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title